Hoe weet je welke edelsteen bij je past, wanneer je geen idee hebt welke je moet kiezen?

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 06:00

Deze vraag hoor ik regelmatig en krijg ik regelmatig gesteld. Welke edelsteen moet ik nou kiezen en hoe weet ik of deze bij mij past? 

Een begrijpelijke vraag, want door het grote aanbod zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel verschillende soorten edelstenen, verschillende vormen en zoveel keuze. Dus ja, waar begin je dan als je een edelsteen wil aanschaffen die bij jou past. 

Dit is vast herkenbaar wanneer je een edelsteen wilt kopen voor jezelf. In dit artikel help ik je graag op weg, dus lees vooral even verder.

edelstenen

 

1. Als eerste. Er is enorm veel keuze qua edelstenen. Verschillende vormen zoals punten, gladde stenen en ruwe stenen. laat je daar niet teveel door afleiden. Maar ga naar een winkel toe. Naar een winkel inderdaad en niet online. Dat kan altijd later nog, maar ga in eerste instantie eens naar een echte fysieke winkel toe. Daar kun je namelijk de edelstenen voelen. Edelstenen bevatten energie. Een natuurlijke vibratie net zoals jij dat als mens ook hebt. Jouw energie pikt de energie van een edelsteen als vanzelf op. 

Wanneer je online een edelsteen wil kopen, zorg dan dat je weet welke edelsteen je koopt. Meestal zal de online ondernemer een edelsteen op zijn of haar gevoel naar je versturen. En negen van de tien keer gaat dat goed. Bij kleinere online ondernemers kan je vragen welke steen je gaat krijgen en daarover meer met elkaar afspreken, zodat je ook echt degene krijgt die jou zo aansprak.

welke edelsteen past bij mij

2. Er is niet zoiets als een verkeerde steen kiezen. Wanneer jij een edelsteen kiest, mee naar huis neemt en hem een mooi plekje geeft dan is dat de juiste steen voor jou. Wanneer je in een winkel staat waarbij de verkoopster een edelsteen aanwijst en jij voelt deze helemaal niet, maar je neemt hem toch mee. Zelfs dan is die steen goed voor je. Misschien leg je hem even weg, verplaats hem tal van keren in huis of blijkt dat je hem nu toch niet nodig hebt. Dat wil niet zeggen dat het een verkeerde keuze is, dan is dat een moment van bewustwording. De aankoop van deze steen heeft jou iets geleerd. Neem dat dus met je mee de volgende keer dat je gaat winkelen voor een edelsteen.

3. Wanneer je op zoek gaat naar een edelsteen mag je leren vertrouwen op je gevoel. Vertrouw op je eigen gevoel en het gevoel dat een edelsteen bij jou past. Je voelt vanzelf wanneer een edelsteen bij je past en wanneer niet. Let op bij welke edelstenen je stil gaat staan. Of bij welke edelsteen je steeds weer terug komt. Dat zijn tekenen dat daar een passende edelsteen voor jou klaar ligt. Weet dat jouw gevoel altijd goed is, voel wat jij nodig hebt.

4. Er zijn edelstenen die bij een specifieke klacht, gevoel of emotie passen. Voor elke klacht is er een steen. net zoals voor elke gevoel en elke emotie er een edelsteen is. Daar zijn boeken over geschreven die hier meer uitleg over geven, kijk even onder het kopje boeken of klik HIER, daar heb ik een boek gezet die je kan helpen.

Vaak zijn de verkopers in de winkel ook goed afgestemd op de energie van edelstenen en van mensen. Zij kunnen jou ook helpen bij het adviseren van een edelsteen. Leg uit welke klacht je hebt of waarin je ondersteunt wil worden en vraag om advies in de winkel. 

5. Om het je iets makkelijker te maken moet je weten dat bij elk sterrenbeeld een bepaalde edelsteen past en ook bij elke geboortemaand past een steen. Vind je dat leuk om te weten dan lees je het artikel 'Welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld en geboortemaand?' dat ik hierover geschreven heb. Mocht je dit interessant vinden of moeite hebben met kiezen, kijk dan eens welke edelsteen bij jouw sterrenbeeld of geboortemaand past. Dan zit je altijd goed.

 

In de facebook community geef ik op 29 september een masterclass over de basics van edelstenen die je wil weten wanneer je edelstenen hebt. Je kunt gratis lid worden van de groep en de masterclass hierover terug kijken.

 

Wil je nu nog meer weten, laat het mij gerust weten onder dit artikel.

- Liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.