Hoe kun je engelen kaarten gebruiken voor antwoorden en inzichten

Gepubliceerd op 25 maart 2020 om 06:00

Engelen kaarten, orakel kaarten en inzicht kaarten allemaal benamingen voor kaarten die je kunt gebruiken voor meer inzicht in je situatie. Maar ook voor bevestiging en voor antwoorden op je vragen. Hoe gebruik je kaarten hier nu voor, zodat ze ook echt voor je werken? Want het kan best een uitdaging zijn en om te voorkomen dat je je eerste kaarten set meteen in de hoek gooit geef ik je graag deze tips en tricks.

Alhoewel er eigenlijk geen tricks zijn, want kaarten liegen niet namelijk. Het kan zijn dat je niet het antwoord krijgt wat je graag zou willen, maar liegen kunnen kaarten niet. Het zijn tenslotte gewoon kaarten toch? 

Nee niet echt dus. Het is energie. En met alles wat op energie werkt, het werkt altijd mits er geen storing is. En met die storing bedoel ik weerstand die jij voelt wanneer je niet het antwoord krijg dat je zou willen krijgen. 

Hoe gebruik je kaarten zodat je er plezier en energie van krijgt. Lees de volgende tips en ik weet zeker dat jij weer met fun je kaarten er bij pakt.

Engelenkaarten

"Regels"

Er zijn een paar zogenaamde regels met kaarten. En die regels zijn heel simpel. Al voelt het woord regel niet helemaal passend, het zijn meer richtlijnen.

De belangrijkste regel is dat je altijd een kaart trekt op basis van de energie die jij hebt. Voel je je rot, dan spiegelt een kaart dat. Andersom werkt het ook zo. Voel jij je fijn dan weerspiegelt een kaart dat ook. 

Een andere regel is dat je kaarten niet voor de gek kunt houden. Omdat ze op basis van energie werken, kan een kaart die jij trekt niet anders dan voor jou zijn. Je kan het niet leuk vinden of het er niet mee eens zijn, de kaart niet begrijpen of het maar stom vinden. Maar de kaart houdt jou niet voor de gek, het is eerder andersom. De kaart laat jou dan iets zien waarmee jij jezelf nog voor de gek houdt. Wederom dit kan een antwoord zijn dat jij niet leuk vind, dat wil niet zeggen dat het niet klopt.

En de laatste regel of richtlijn die ik met je wil delen is dat je open mag staan voor de kaarten die je hebt. Je hebt ze niks voor niks. 

Spiritueel en zweverig

Voor vele zijn kaarten een zweverig iets en onlosmakelijk gekoppeld aan spiritualiteit. Laat dat prima zijn. Ik denk dat ieder persoon die bewust is van zijn of haar mensheid en bewust bezig is met het volgen van zijn of haar gevoel met kaarten kan werken. Zelf ben ik een nuchter iemand en vrij down to earth. Mijn voeten staan op de grond en ik zweef niet boven iedereen uit. De reden dat ik kaarten gebruik voor mezelf is, omdat ik weet dat kaarten mij net dat inzicht kunnen geven dat ik zelf niet zie. Of mij net die bevestiging geven die ik nodig heb om verder te gaan op basis van mijn gevoel. 

Noem het zoals je wil, het beestje moet een naam hebben. 

En dan de tips

Laten we beginnen met de tips die ik voor je heb om met kaarten samen te werken om jouw leven nog leuker te maken. 

Kies een kaarten set dat jou een fijn en goed gevoel geeft. En of dat nu engelenkaarten zijn, orakelkaarten, tarot kaarten of welke kaarten dan ook, ze moeten goed voelen. Anders verdwijnen ze in de kast en gebruik je ze niet. Ik heb zelf ook een aantal sets in de kast staan die ik niet gebruik omdat ik dacht ze te moeten hebben. Dat is oke natuurlijk, daar leer je van en nee dat is niet zonde. Het is gewoon wat het is. Wellicht dat die set je later wel plezier brengt. Maar koop je je eerste set ga dan volledig uit van je gevoel en kies de  kaarten set voor jou fijn voelt.

Lees de uitleg die bij de set zit. Meestal zit er een boekje bij of een kaart met uitleg over de kaarten. Lees deze rustig door en doe daarmee wat jij wil. Sommige sets geven een soort schoonmaak ritueel mee, terwijl andere kaarten daar geen uitleg over geven. Heb jij het gevoel dat de kaarten gereinigd moeten worden dan doe je dat. Heb jij het gevoel dat je er een ritueel van wil maken, doe dat. Lees de uitleg en neem de kaarten even vast en bekijk wat erop staat. Leuk om te doen en zo leer je de set alvast kennen.

Ga oefenen met de kaarten. Stel simpele vragen of laat gewoon een kaart tevoorschijn komen voor dat moment. Ga er mee spelen en oefenen en krijg feeling met de kaarten. Wanneer je echt een keer een dringende vraag hebt, is de kans groot dat je meer vertrouwen hebt in de kaarten en dus ook meer vertrouwd op wat ze je vertellen.

Luister naar je eigen gevoel wanneer je een kaart voor jezelf trekt. Je intuïtie heeft je namelijk altijd iets mee te geven op het moment dat jij een kaart trekt. Dat stemmetje wat je kunt oefenen geeft je extra informatie vanuit je ziel. je intuïtie en ziel zijn nauw verbonden en halen informatie uit je onderbewustzijn tevoorschijn. Trek een kaart, kijk er naar, lees de tekst of woorden die je opvallen en luister wat je gevoel je hier nog bij wil vertellen. Die combinatie geeft je alles wat je wil weten.

In het begin trek je één of misschien drie kaarten voor jezelf, maar na een tijdje is het ook leuk om verschillende soorten leggingen te gaan doen of met meer specifieke vragen. 

Weet dat iedereen de kaarten op haar eigen manier gebruikt. Jouw manier is dus goed als het voor jou goed voelt. Ik heb er een video over gemaakt waarin ik je nog meer vertel over engelen kaarten leggen. De video staat hier vermeld, dus kijk daar naar als je nog wat meer wilt weten en horen. 

 

Leer vertrouwen op de kaarten, op de energie en op jezelf. Ook dat vraagt oefening, maar het is een fantastische oefening om meer in verbinding te komen met je eigen intuïtie. Het is niet erg als je de kaarten niet meteen begrijpt of dat je geen idee hebt wat een kaart nu precies betekent. Al doende leert men en dat geldt ook voor kaarten leggen voor jezelf. 

 

Heb je vragen hierover, laat het in een reactie achter en ik reageer zo snel mogelijk om je verder op weg te helpen.

Wil jij moeiteloos engelen kaarten leren leggen en lezen. Bekijk dan de online training Engelen kaarten!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.