Top 5 boeken voor intuïtieve ontwikkeling

Gepubliceerd op 11 maart 2020 om 06:00

Je kent wel dat gevoel van binnen waarvan je gewoon weet dat het klopt. Dat is je intuïtie en als je daar eenmaal van geproefd heb wil je meer. Want het is heerlijk om naar je intuïtie te kunnen luisteren en er op te kunnen vertrouwen. Maar waar begin je en hoe 'oefen' je die intuïtie spier weer zodat je hem beter kunt gebruiken. Om te beginnen heb ik  vijf van mijn favoriete boeken voor jou op een rijtje gezet waarmee jij zeker een duik gaat nemen in je intuïtieve ontwikkeling  en er meer over gaat leren. 

Er is een grote verscheidenheid aan boeken over je intuïtie. Sommige geven handige tips, andere bekijken het op een spirituele manieren weer andere maken een combinatie hiervan. Onthoud dat het er vooral om gaat hoe het bij jou past. Het is een ontdekkingstocht en er is geen goed of fout. Je leest, je leert, je oefent en dat is hoe het werkt.

Je intuïtie had je altijd al, maar het kan wat verstopt of verdwaald geraakt zijn. Hierover heb ik een andere blog geschreven waar ik hier dieper op in ga. Nu eerst de vijf boeken waar jij mee aan de slag kunt.

Vijf boeken

Terwijl ik door mijn kast speur om te kijken welke boeken ik met je wil delen, kom ik van alles tegen en wil ik eigenlijk alles laten zien aan je. Nu zou dat een beetje een onmogelijke taak zijn, aangezien mijn boekenkast uitpuilt van de boeken.

Ik hou er van om boeken zelf te kopen, zodat ik er notities in kan maken of een zin en alinea's te highlighten die ik mooi of inspirerend vind. Regelmatig zit ik een uurtje bij de kringloop om te neuzen door de boeken die er staan.  Ik overweeg inmiddels wel een bibliotheek abonnement te nemen, want hoeveel boeken kan een mens hebben en bewaren.

Blog vijf boeken voor intuitieve ontwikkeling

Op 24 maart start de eerste groep met de online cursus 'de intuïtie groeisprong' waarin je aan de slag gaat met je intuïtie, hoe te herkennen en ernaar te luisteren zodat je leven een stuk leuker en gelukkiger wordt. Want opvoeden en leven vanuit je hart geeft zoveel rust en geluk. Wil je mee doen of meer weten, klik hier voor meer informatie.

De vijf boeken die ik gekozen heb voor je even op een rijtje!

De verschuiving van Wayne Dyer

Wat een magisch boek vond ik dit! Er is ook een film (The Shift) van gemaakt en deze is ook een aanrader om te bekijken. Het is zo simpel dat je denkt wauw hoe kan het dat ik dit niet eerder heb gezien. Wayne Dyer heeft verschillende boeken op zijn naam staan en is een groot leraar geweest om vanuit liefde en respect te leven. 

In dit boek verteld hij over de betekenis van het leven en hoe jij op een zinvolle manier jouw leven kunt invullen. Hij beschrijft de verschillende fases waar je als mens doorheen gaat en hoe het voor iedereen mogelijk is om volledig vanuit liefde en intuïtie te leven. Hij legt uit hoe je ego met je aan de haal kan gaan, hoe je deze herkent en hoe je de verschuiving kunt maken naar je gevoel.

Dit is een van mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar dat ik gelezen heb.

 

Gebruik je innerlijke kracht van Louise L. Hay

Dit boek is een vervolg op het boek 'Je kunt je leven helen', wat ook een absolute aanrader is overigens. Ze verteld in dit boek hoe jij meer kunt gaan luisteren naar je innerlijke stem (je intuïtie) en er meer op te vertrouwen.

Ze gaat uitgebreid in op gevoelens en hoe ze voor je werken, maar ook hoe je ze kunt ombuigen en helen. Ze schrijft vanuit haar eigen ervaringen en lessen, waardoor het makkelijk leest en je gelooft wat ze schrijft. Een belangrijk ding is ook aandacht geven aan je innerlijke kind. Iets wat vaak nog vergeten wordt, maar je veel te vertellen heeft.

In dit boek heb ik verschillende post it briefjes geplakt zag ik. ik plakte ze bij verschillende affirmaties die Louise in het boek heeft geschreven. Gewoon ter herinnering aan mezelf. Mooi om deze nu terug te lezen. Het boek gaat bij mij op de plank om nog een keer te lezen!

Blog vijf boeken voor intuitieve ontwikkeling Wayne dyer
Blog vijf boeken voor intuitieve ontwikkeling gabrielle bernstein

Verwacht wonderen van Gabrielle Bernstein

Als je een beetje op zoek bent gegaan dan kan het bijna niet anders of je bent Gabby Bernstein wel tegen gekomen. Op spiritueel gebied een inspiratie om te volgen. Dus zoek haar op social media en volg haar. Zeker als je in het begin staat van je zoektocht ga je veel leren van haar. 

Ze heeft inmiddels al verschillende boeken geschreven en dit boek is er één van. Dit is het eerste boek dat ik van Gabrielle las en het heeft mij op weg geholpen om de kracht van manifestatie te ontdekken en hoe het werkt vanuit je gevoel. 

Na een korte inleiding ga je dagelijks een hoofdstuk lezen in dit boek. Elke dag een stap verder en dichterbij wonderen. Het is apart om elke dag maar  één hoofdstuk te mogen lezen, maar het went wel. Het wordt een onderdeel van je routine. Ik las het meestal 's avonds, omdat ik dan meer in ontspanning kom en ik graag nog even lees voor ik naar bed ga. Maar je kan het natuurlijk op elk moment van de dag lezen, wat voor jou het beste werkt. 

Veel inspiratie en inzichten hoeveel 'controle' je zelf hebt over je leven in Verwacht wonderen.

En dan de laatste twee boeken! Heb ik je al een beetje kunnen inspireren tot zover. Ik hoop dat jij namelijk net zoveel plezier hieruit gaat halen als ik heb gedaan, dus lees nog even lekker verder.

De 5 seconde regel van Mel Robbins

Ik ontdekte haar vorig jaar pas voor het eerst en nu vraag ik me werkelijk af hoe dat kan. Want zij heeft zoveel inspirerende shizzle te delen, dat ik dit boek wel moest gaan lezen. Zeker ook een aanrader om haar online te gaan volgen. 

In dit boek verteld ze haar eigen verhaal en hoe zij zwaar depressief in bed lag, haar kinderen afsnauwde en haar huwelijk aan het stranden was. De methode die ze beschrijft in het boek is degene die haar uit deze ellendige situatie heeft getrokken en waarmee ze nu wereldwijd spreekt en teacht. 

Het is echt een simpele methode en als je het boek hebt gelezen dan herken je het waarschijnlijk wel. Jij doet dit namelijk ook, maar niet zo bewust. Na dit boek doe je dit wel! Ook leuk is om ervaringen en verhalen van random mensen te lezen en wat een effect de 5 seconde regel heeft gehad op hun leven.

 

En dan als laatste boek

Blog vijf boeken voor intuitieve ontwikkeling Diana van Beaumont

Hoe vind jij jezelf van Diana van Beaumont

Mocht je haar nog niet kennen dan nog even een korte introductie. Deze vrouw is zo waanzinnig goed in wat ze doet, dat dit boek echt in deze top 5 thuis hoort. Diana is namelijk de grondlegger van Luisterkind werk. Een super mooie  manier om op energetisch niveau met kinderen te praten en vanuit het onderbewustzijn problemen en oplossingen te voorschijn te laten komen. Ook Diana heeft verschillende boeken geschreven waaronder ook over haar werk als luisterkind werker. Toen ik haar net ontdekte wilde ik zo graag haar opleiding volgen, helaas heeft dat tot op heden nog niet zo mogen zijn. Maar wie weet ooit. 

In dit boek laat ze je naar jezelf kijken en houdt ze je een spiegel voor. Het is een open boek waarin ze je duidelijke richtlijnen geeft, opdrachten en oefeningen zodat je ook echt iets kunt doen met dat wat je leest. 

Alle opdrachten in het boek Hoe vind jij jezelf hebben duidelijk uitleg en tips hoe jij het kunt aanpakken. Wil je meer vanuit je hart leven, dan geeft dit boek je handvatten waar je mee verder kunt.

Dat waren ze dan!

Zo en daar heb je het. Vijf inspirerende boeken die jou op weg helpen naar meer leven vanuit je hart en intuïtie. Voor mij een feestje om deze blog te schrijven, want ik heb weer boeken hervonden die ik nog een keer ga lezen. Soms heb je dat, dat je vergeet wat je allemaal in je kast hebt staan. Mooie herinnering dus.

Ik ben benieuwd of jij deze boeken al kende en welk boek in jouw kast een inspiratie is geweest voor jou. Laat je het me hieronder weten in een reactie? (dan kan ik mijn boekenkast ook weer aanvullen ;-) )

Wil je meer met je intuïtie aan de slag, word dan gratis lid van de Facebook community!

Dit artikel bevat affiliate links, dat wel zeggen dat wanneer je een boek besteld via die link ik een klein percentage hiervan ontvang. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs die jij betaald, je merkt hier niks van.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.