Wat de kleur groen met je doet

Gepubliceerd op 29 januari 2020 om 06:00

Wat de kleur groen voor je kan doen is meer dan je in eerste instantie denkt. De kleur groen is er in veel kleursoorten, van mosgroen tot  smaragd en gras groen. Zoveel kleuren en wat kan zo'n kleur dan doen. Elke kleur heeft een eigen energie frequentie, een eigen gevoel en vibe. Een kleur geeft een uitstraling aan bijvoorbeeld een merk of product, maar ook aan een bos of duingebied. 

 

Wanneer je aan het bos denkt, dan zie je meteen de groene bomen voor je en de verschillende kleuren groen om je heen. Heel waarschijnlijk krijg je een glimlach op je gezicht van het gevoel dat het bos (en haar kleuren) je geeft door er alleen maar aan te denken.

Maar wanneer je aan Starbucks denkt, die heeft namelijk ook de kleur groen in hun merk, dan denk je meteen aan heerlijk geurende koffie die je in een beker mee kunt nemen als je onderweg bent. Een heel ander gevoel van de zelfde kleur. 

Hart chakra

De kleur groen staat ook in verbinding met je hart chakra. Een kleur die helend werkt bij hartenpijn en helpt jezelf weer lief te hebben. Zowel de kleur roze als groen passen bij het hartchakra. 

Wanneer je zelf de kleur groen aan trekt kun je dus invloed uitoefenen op je hartchakra. Kies bijvoorbeeld eens voor groene sokken, ondergoed of een blouse. Door er bewust bij stil te staan geef je jezelf een subtiele herinnering gedurende de dag dat je liever voor jezelf mag zijn.

Spirituele kleur

Zoals al genoemd is groen de kleur van je hart chakra. Er zijn meer 'groene' voorbeelden te noemen, zoals bijvoorbeeld aartsengel Raphael. Aartsengel Raphael is de helende engel en kan je helpen bij verdriet, fysieke- en hartenpijn en bij je gezondheid. De kleur groen is dus ook een helende kleur. Wil je meer weten hierover, bestel dan mijn boek Aartsengelen en Edelstenen.

De edelstenen Malachiet en Smaragd passen dan ook weer goed bij het hartchakra en bij aartsengel Raphael vanwege hun groene kleur. De stenen hebben ook hun eigen helende werking. Robin en ik hebben allebei een malachiet steen naast ons bed liggen.

Groen in mijn bedrijf

Misschien is het je inmiddels opgevallen dat ik zelf de kleur ook gebruik in mijn bedrijf. En dat is geen toeval. Naast dat ik het een fijne kleur vind, weet ik inmiddels dat de groene kleur helend werkt. Ook al is het niet de meest populaire kleur op social media bijvoorbeeld. Als je er op gaat letten wordt er niet veel groen gebruikt online. Toch wil ik deze kleur gebruiken, omdat het een helende effect heeft. 

 

Samen met roze, wat dus ook een hartchakra kleur is, gebruik ik groen en blauw. Maar voornamelijk groen op dit moment. De kleur groen doet me ook denken aan de natuur. Ruisende blaadjes aan de bomen, groene struiken en de verse geur van gemaaid gras. Die heerlijke geur ruikende en je weet dat de lente om de hoek staat. 

Nu is de kleur groen er dus in allerlei verschillende kleuren en heeft ieder zo haar voorkeur. Maar nu weet je waarom je veel groen bij mij op social media en op mijn website ziet op het moment. Het is voor mij een helende hartenkleur waarmee ik jou help en inspireer om je eigen hart te gaan volgen en te gaan luisteren naar je intuïtie. 

Laat mij weten wat jou lievelings- of favoriete kleur is hieronder in een reactie. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.