Je gelooft toch niet echt in dat spirituele gedoe?

Gepubliceerd op 15 december 2019 om 11:03

Je gelooft toch niet echt in dat spirituele gedoe?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Acht en half jaar geleden, op vrijdag 8 juli 2011, stond Robin met vers geplukte bloemen uit onze tuin naast oma. Om voor het laatst haar gezicht te zien, voor het laatst tegen haar te kletsen en haar voor het laatst te zeggen hoe lief hij haar vind. Hij legde de bloemen in haar handen en we keken vol verbazing hoe er een lieveheersbeestje uit de bloemen gewandeld kwam. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Acht jaar geleden, op Robins eerste kinderfeestje zonder oma, stonden we op het punt om naar het bos te gaan voor een speurtocht. Ik pakt de rugzak van het konijnenhok en zag een lieveheersbeestje zitten op de tas. Met een glimlach en tranen tegelijk stond ik stil voor dat moment.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In het midden van die winter, het vroor buiten, wandelde er uit Robins speelgoed kist...jawel een lieveheersbeestje.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In de afgelopen acht en half jaar zijn er zoveel 'toevalligheden' gebeurd. Zoveel lieveheersbeestjes op bijzondere plekken en momenten tevoorschijn gekomen. Zoveel mooie ervaringen hebben ik en Robin mogen ervaren dat ik zeker ben dat er meer is dan dit menselijke, eenmalige leven. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dankzij deze ervaringen ben ik alleen nog maar meer vanuit mijn gevoel gaan leven, gaan doen waar ik echt blij van word, gaan staan voor wie ik ben en zoals ik me voel diep van binnen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Robin opvoeden zoals mijn intuïtie me ingeeft is één van de dingen die ik vanaf zijn geboorte as vanzelf ging doen. Maar steeds weer liet ik me afleiden door hoe andere zeiden dat ik het moest doen. Telde de mening van anderen zwaarder dan die van mezelf. Ik geloofde en vertrouwde mezelf niet. Want wie ben ik nou.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sinds 5 juli 2011 is alles veranderd. De dag dat mijn mama deze aarde verliet, is de dag dat er een energie met me mee loopt die ik voel maar niet meer zie. Ik mag mijn eigen keuzes maken, mijn eigen mening hebben en zelf beslissen hoe ik leef.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Elke dag een stapje, elke dag opnieuw leren en ervaren. Dus ja ik geloof in dat spirituele gedoe. In energie, in liefde, in intuïtie.


«   »