Mijn punt is dat je altijd je hart zou moeten volgen!

Gepubliceerd op 4 december 2019 om 11:03

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ja je hoofd vindt van alles en het is gezellig hoor al dat geklets, maar heb je er ook echt iets aan?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op het moment dat ik mijn zoon in mijn armen kreeg dacht ik alleen maar laat me met rust. Laat me alleen zodat ik kan slapen. 🙈 Tja mijn hoofd zei iets anders en ik pronkte weken lang aan iedereen hoe fantastisch ik me voelde als verse mama. Zo lief zo'n kleintje, zo schattig en wat een dotje zeg. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀
Ik gedroeg me zoals ik dacht dat het hoorde. En terwijl ik dit schrijf denk ik dat ik dit echt niet kan opschrijven, kan het niet maken om dit te delen. Aan de andere kant zegt mijn gevoel dat ik dit zeker wel mag schrijven, want dit is hoe ik me echt voelde. Dus daar komt ie...

De waarheid

De waarheid is dat ik me waardeloos voelde, verdrietig was en mijn lichaam deed pijn. De slapeloze nachten vond ik verschrikkelijk, zijn huil ging door merg en been en ik had geen idee hoe ik hem kon helpen. Had ik toen naar mijn gevoel geluisterd dan had ik die eerste maanden heel anders ingericht. Mijn hoofd nam het over en vond dat ik gelukkig moest zijn. En ik deed alles om die schijn hoog te houden, vooral tegenover mezelf.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het heeft me heel wat jaren gekost om weer bij mijn eigen gevoel te komen. Na mijn scheiding ging dat met mijn zoon al snel beter. Maar als het om mezelf ging deed ik nog vaak alsof en deed wat ik dacht te moeten doen om sociaal geaccepteerd te worden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als mensen vragen wat ik tegenwoordig doe dan begin ik met (sociaal geaccepteerde) loondienst baan en dat alles goed gaat. Mocht iemand dan nog door vragen dan voeg ik er aan toe dat ik Alleenstaande moeders help hun hart te volgen zodat ze vol zelfvertrouwen gaan opvoeden, werken, genieten en leven. Want ja daar word ik heel blij van. ⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀
Als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren is dat luisteren naar je hart altijd de beste optie is. Nog elke dag oefen ik, leer ik en pas ik ervaringen toe. Oefening baart kunst.


«   »