Helende edelstenen voor kinderen | Spirit

Gepubliceerd op 5 december 2018 om 10:45

Sinds ik weet dat Robin (mijn zoon) gevoeliger is dan gemiddeld genomen, kan ik me beter verplaatsen in hem en in zijn belevingswereld. Wat voor mij heel normaal en gangbaar is, is dat voor hem niet. Wat op zich logisch is natuurlijk, aangezien hij nog jong is en nog weinig besef heeft van zijn gevoelens en emoties bijvoorbeeld. Het is voor hem gewoon zoals hij het op dat moment ervaart. Aan mij, als ouder, om daar goed naar te luisteren en naar te kijken. Want hij beleeft het zo, hij ervaart het zo en voor hem is het zo. 

 

Als ouder heb je de taak om je kind te begeleiden in zijn of haar gevoelens, emoties en ervaringen. Gedurende de tijd dat hij de kleuter leeftijd had ( en ook nog daarvoor eigenlijk) kon Robin aardig in de knoei zitten met zich zelf en hoe hij de wereld ervoer. Nu ben ik op zich best een meelevende ouder en sta ik open voor zijn belevingswereld, maar ik vond het ook moeilijk omdat ik geen idee had hoe ik hier mee om kon gaan. Laat staan dat ik het voor mezelf duidelijk had hoe ik hem hierin kon begeleiden. 

 

Al snel was duidelijk dat straf geven, boos worden of het negeren niet de oplossing was. Robin reageerde hier alleen maar heftiger op en keerde dan nog meer in zich zelf. Op het moment dat ik dus ontdekte dat hij gevoelig is en daardoor alles intenser ervaart, kreeg ik eindelijk het gevoel dat ik hier wel degelijk iets mee kon doen en hem hiermee kon helpen. Tijdens zoektocht voor mij zelf en voor hem, kwamen de edelstenen tevoorschijn. En tot op de dag van vandaag (Robin is nu 13) steunen de edelstenen hem enorm.

 

Om ook jouw kind te ondersteunen met bijvoorbeeld edelstenen, deel ik  (met toestemming van Robin) hierbij zijn edelstenen collectie. En vertel ik je waarmee ze Robin hebben geholpen gedurende de jaren heen.

Robin heeft verschillende edelstenen op zijn kamer liggen en elke steen heeft voor hem een betekenis. Hij heeft de stenen zelf uitgekozen en sommige hebben hem uitgekozen. Naar mate het aantal groter werd heb ik er maar een klein zakje voor gemaakt. Robin bewaart zijn stenen namelijk onder zijn hoofdkussen in bed. Hij zegt omdat ze dan nog beter werken als hij slaapt. Een aantal stenen liggen er ook omdat ze helpen bij beter slapen. Perfect match.

 

Welke stenen Robin onder zijn kussen heeft en waarvoor ze helpen, vertel ik je graag.

Robin heeft de volgende stenen onder zijn kussen liggen:

Rozenkwarts hart

Amethist

Lapis Lazulli

Malachiet

Smaragd

Pietersiet

Met hieronder de uitleg ♥

De rozenkwarts geeft hem liefde en warmte. Deze steen had ik op mijn nachtkastje liggen en regelmatig in mijn broekzak zitten als ik weg ging. Toen we een keer een wandeling aan het maken waren voelde hij zich ineens niet lekker. Hij werd een beetje hangerig en pieperig en toen ik hem vroeg wat er aan de hand was, kon hij het zelf niet goed uitleggen. Hij kreeg buikpijn en zijn hele lichaam stond in spanningstand. Na nog wat door te vragen realiseerde ik me dat dit niet van hem was.  Hij had dit gevoel ergens tijdens het wandelen opgepikt, maar kon het niet kwijt raken. Ik pakte het hart uit mijn broekzak en gaf het aan hem. Hij omklemde het meteen in zijn handje en hij kon weer verder. Eenmaal weer thuis gekomen, verdween de steen onder zijn kussen en daar is het altijd blijven liggen.

Rozenkwarts is een steen die liefde geeft aan jezelf waardoor je ook liefde kunt geven aan anderen. Een prachtige en liefdevolle ondersteunende steen bij harmonie en balans vinden in jezelf. erg geschikt voor baby's en kleine kinderen die moeite hebben met alleen zijn).

Engelensteen, aartsengel Chamuel

De amethist kwam bij Robin toen hij een periode nog meer moeite had met slapen en in slaap komen. Robin is altijd en moeilijke slaper geweest. Zijn eerste levensjaar heeft hij geen enkele nacht door geslapen. Daarna is het altijd een lastig iets geweest voor hem. Regelmatig midden in de nacht wakker zijn en van zijn derde tot en met negende jaar had hij minimaal vijf keer per week last van angstaanvallen in zijn slaap. Ik had ergens gelezen dat de amethist kon helpen bij het in slaap vallen en rustiger slapen gedurende de nacht. Robin koos deze steen uit en ligt ook sinds die tijd altijd bij hem in bed. Het slapen ging niet in één keer beter, maar gedurende de tijd groeide wel zijn vertrouwen weer. Hij en ik kregen meer inzicht in waarom het slapen voor hem lastig was en daar konden we wat mee doen. 

Amethist helpt bij het loslaten van angst, haalt spanningen weg uit het lichaam en uit de ruimte. Werkt ook tegen hoofdpijn en migraine in combinatie met bergkristal. 

Engelensteen, aartsengel Zadkiel.

De lapis Lazulli kwam tevoorschijn  toen we meer inzicht kregen in Robins angst voor het slapen en de angsten die in zijn gedachten rond gingen. Omdat hij zo gevoelig is pikt hij veel energie op gedurende de dag. Daarbij denkt hij over dingen na, waar een ander kind geen weet van heeft. Die combinatie zorgt ervoor dat Robin sneller angstig is. In zijn hoofd gebeurt er dan zoveel dat hij soms werkelijkheid en fantasie niet uit elkaar kan halen. Maar ook realistische angsten zoals wat als mama dood gaat en wat gebeurt er als ik dood ga. Om hem hierin te ondersteunen heb ik hem de lapis lazulli gegeven. De koppeling met aartsengel Michael was voor Robin de kracht die hij nodig had om uit deze gedachten te komen en zijn angsten te verwerken.

Lapis Lazulli is een vriendschapssteen, helpt bij slapeloosheid en bij angsten. 

Engelensteen, aartsengel Michael

De malachiet is als eerste een bijzonder mooie steen om te zien. De steen op de foto is inmiddels al aardig gesleten door de wrijving, maar de lijnen zijn nog wel zichtbaar. De kleur was het eerste wat Robin aansprak, daarna merkte hij ook de helende werking van deze steen en toen begon de magie. 

Deze steen heeft Robin namelijk enorm geholpen toen hij last had van buikpijn die niet te verklaren was. Later kwam ik tot de conclusie dat dit ales te maken had met de spanningen in zijn lichaam. Deze steen legde Robin op zijn buik met daarbij rustige ademhalingsoefeningen en de buikpijn verdween negen van de tien keer. Je begrijpt dat deze steen ook in zijn bed verdween.

Malachiet werkt bloedzuiverend, tegen reuma en gewrichtspijnen. Helpt om hartzeer los te laten, voert negativiteit af. 

Engelensteen, aartsengel Rafael

De pietersiet heeft Robin niet zelf uitgezocht, maar vond hem. Tijdens een bezoek aan een groothandel van edelstenen, las de eigenaar Robin uit en adviseerde deze steen. Omdat zijn hoofd zo vol zat en zijn gedachten onrustig waren, zou deze steen hem helpen. We hebben hem eerste als hangertje gehad, en deze droeg Robin trouw vooral als hij naar school ging. Na een tijdje is deze vervangen door deze knuffelsteen. Robin zei dat het hem hielp om zijn gedachten tot rust te laten komen als hij ging slapen. 

Pietersiet helpt voor innerlijke stabiliteit in drukke periodes, zorgt dat je het beter kunt overzien. Helpt bij onverwerkte emoties en bij onderdrukte gevoelens. Voor nieuwetijdskinderen en kinderen met ADHD, PND, PPD.

De smaragd is erbij gekomen omdat Robin de kleur heel mooi vond en past bij zijn lievelingsengel, aartsengel Rafael. De steen maakte zijn collectie compleet en voelt heel fijn voor hem aan.

Smaragd geeft inzicht in je problemen, geeft tevredenheid. Laat je het geluk in jezelf zoeken en vinden. Helpt je om het leven lichter te nemen.

Engelensteen, aartsengel Rafael

Wanneer je de betekenis en werking van de stenen leest, begrijp je waarom Robin ze heeft uitgekozen en waarom ze hem hebben uitgekozen. Ze passen precies bij hem en precies op het moment dat hij ze nodig had. Bij elke logeerpartij gaan de stenen nog altijd mee en is hij er ontzettend zuinig op. Ik vind het bijzonder hoe dit voor hem gewerkt heeft en nog steeds. Ik hoop dat jij hieruit ook iets kunt halen wat voor jouw kind zal helpen. Wil je meer oefeningen, stenen en aartsengelen ondersteuning, bestel dan mijn boek dat ik hier speciaal voor geschreven heb. Aartsengelen en edelstenen - hulp voor nieuwetijdskinderen.

 

Liefs Karin


«   »