Engelen en gidsen, wat is het verschil? | Spirit

Gepubliceerd op 27 november 2018 om 11:11

Engelen, gidsen en geesten worden vaak als dezelfde ‘wezens’ gezien. Naar mijn mening is dit niet het geval. Ze zijn wel degelijk anders en onderscheiden zich van elkaar. Er is een verschil tussen deze wezens, ze hebben ieder hun eigen kracht en energie. 

 

De verwarring begrijp ik wel. Het is ook best lastig om te herkennen als je nog vrij nieuw bent met deze fenomenen. Kom je voor het eerst in aanraking met een engel, gids of geest dan kan ik me voorstellen dat je denkt dat het spookt in huis. De schrik slaat je om het hart en je wordt bang voor dit verschijnsel. Ik neem graag deze ongerustheid bij je weg.

 

Wat is een engel?

Een engel is een lichtwezen en komt in pure energie en liefde. Al voor je geboren bent heb je engelen bij je en gedurende je leven op aarde is het een komen en gaan van deze liefdevolle wezens. Engelen brengen steun, troost en boodschappen op je pad. Een engel kan een overleden persoon of dierbare zijn, maar veelal zijn het lichtwezens die naar je toegestuurd worden vanuit de bron om je bij te staan.

Een beschermengel kan een overleden persoon of dierbare zijn. Als geest is hij naar het licht gegaan en terug gekeerd om jouw beschermengel te zijn tijdens jouw leven op aarde.

 

Wat is een gids?

Iedereen heeft een gids bij zich. Gidsen zijn overleden personen of dierbare die je werkelijk bij staan in alles wat je doet. Sommige gidsen blijven je hele leven bij je, andere komen enkel om een taak te vervullen of jou een les te leren die op dat moment nodig is. Je kan ook meerdere gidsen bij je hebben. Omdat gidsen overleden personen zijn, kan hun ego ook aanwezig zijn. Blijf daarom ook altijd goed luisteren naar je eigen stem.

Eén van mijn gidsen is bijvoorbeeld mijn oma, de moeder van mijn moeder. Ik heb haar in leven niet gekend, ze stierf voor mijn geboorte. Omdat ze in mijn leven mijn gids is leer ik haar toch nog kennen, een bijzondere ervaring voor ons beide.

 

Wat is een geest?

Geesten zijn overleden personen of dierbaren. Over het algemeen genomen zijn geesten vriendelijk en liefdevol, en willen ze graag bij hun familie of geliefde blijven om hen te troosten en lief te hebben. Ze kunnen nog geen afscheid nemen van hun aardse leven en blijven nog even hangen om te kijken of iedereen het zonder hen red. Wanneer een overleden persoon, een geest, moeite heeft met het loslaten van zijn of haar eigen leven, word de geest onrustig en blijft sterk aanwezig in een huis of bij iemand. Een geest kan zich nog schuldig voelen over iets dat in zijn leven gebeurd is. Door als geest aanwezig te zijn bij iemand, vraagt het de aandacht en dat kan soms heftig zijn. Dat is waar we vaak bang van worden, omdat het ongrijpbaar is en we bang zijn gemaakt door de films, spannende verhalen en boeken.

 

Luister naar wat de stilte je verteld en ontdek wie er bij je is.

Wanneer je niet zeker weet welk wezen bij jou of in je huis aanwezig is, ga dan eens gewoon rustig zitten. Luister naar je eigen intuïtie en je hoort vanzelf wie of wat het is. Een onrustige geest wil niet meteen zeggen dat je huis spookt of dat jij vervloekt bent. Het is heel waarschijnlijk een verdwaalde geest die jouw hulp nodig heeft omdat het niet lukt om zelf over te gaan en de aarde te verlaten. En dat kan je eenvoudigweg doen door de geest te vertellen dat het naar het licht mag gaan om daar rust te vinden. Grote kans dat je er geen “last” meer van zult hebben. Twijfel je, dan zoek je een vertrouwd medium op die je hiermee kan helpen.

 

Je eigen innerlijke stem verteld jou welk wezen er bij je is. Zit in stilte en luister naar wat er bij je binnen komt. Een voorbeeld van een klant die mij het volgende stuurde.  Ze stuurde mij een tijdje geleden een foto met prachtige orbs erop en ze vroeg wie dat kon zijn, ze dacht zelf een beschermengel. Deze mevrouw wist dus zelf al wie er bij haar aanwezig was, haar eigen intuïtie had haar dat al verteld. Ze had enkel mijn bevestiging nodig, en een volgende keer weet ze dat je naar haar eigen stem mag luisteren.

 

Geen paniek dus.

Raak dus niet meteen in paniek als er plots kopjes verschuiven of je ziet schimmen in huis. Luister even rustig naar je eigen innerlijke stem en vertrouw daarop. Die stem zit in ons allemaal en daarmee hebben we contact met alle wezens. Engelen zijn altijd liefdevol en zullen je altijd steunen. Gidsen staan je bij en leiden je op hun eigen manier, samen kunnen jullie mooie dingen doen. Geesten zijn liefde en vragen je aandacht wanneer ze dat willen. Je hoeft niet van ze te schrikken, praat met ze in gedachten en je zult versteld staan van wat ze je nog graag willen vertellen.

 

Je kan altijd praten met alle engelen, gidsen en geesten om je heen. Je kan je engelen om hulp vragen en ze zullen op een liefdevolle manier van zich laten horen. Ook je gidsen staan graag naast je en helpen je als je dat wilt. Heb de geesten lief die bij je zijn. Wie weet is het je overleden huisdier of oma wel.


«   »