Ben jij een multi-passionate?

Gepubliceerd op 9 februari 2023 om 07:00

Heb jij veel interesses? Zie jij overal een product of dienst in als ondernemer? Heb jij verschillende hobby's waarvan het grootste deel op de plank blijft liggen? Wil en kan jij je niet focussen op slechts één ding? Ben jij altijd nieuwsgierig naar iets nieuws en hou jij er van om nieuwe dingen te ontdekken?

 

Dan is de kans groot dat jij een multi-passionate persoon bent!

wat is een multi passionate

Wat is een multi-passionate?

 

Een multi-passionate persoon heeft altijd nieuwe ideeën, vindt het heerlijk om nieuwe dingen te leren en te ontdekken en krijgt energie van verschillende dingen doen en met meerdere dingen bezig te zijn. 

Het lijkt alsof jij je niet kan richten op maar één hobby of interesse waardoor je omgeving je wispelturig vindt. De meeste multi-passionates voelen zich vaak onbegrepen en niet gesteund in wat ze doen. Het kan lijken alsof jij snel uitgekeken bent op dingen, maar het tegendeel is waar. Jij vindt zoveel dingen interessant dat je niet kan wachten om er nog meer van te leren. Dan wil het wel gebeuren dat je iets anders (tijdelijk) laat liggen, omdat er iets anders op je pad komt dat je interesse heeft. 

Het geeft jou juist energie om met meerdere dingen bezig te zijn. Jij gaat goed op de afwisseling en het ontwikkelen van jouw kennis en vaardigheden. Zou jij je focussen op slechts één ding, bijvoorbeeld een 40 urige baan in loondienst waar je niet kan groeien, leren en ontdekken dan bloed je langzaam aan dood. Dan ga je je vervelen en wordt je onrustig. Jouw lichtje gaat dan uit.

Ben jij een multi-passionate ondernemer?

Wanneer jij een eigen bedrijf hebt en het lastig vindt om één niche en één focus te vinden, dan mag jij jezelf een multi-passionate ondernemer noemen. En jij bent niet de enige!

Ken jij bijvoorbeeld Marie Forleo van het boek Alles is uitvogelbaar? Zij is een absolute multi-passionate ondernemer en heeft het er vaak over dat jij in je bedrijf je vuurtje aan mag houden door verschillende dingen te doen binnen je bedrijf. Natuurlijk mag je je focussen, maar nog beter is het als jij je bedrijf zo kunt inrichten dat jij je multi kwaliteiten, interesses en talenten er in kwijt kan.

Je hoeft niet te kiezen om succesvol te zijn. Jouw uniekheid is juist jou passie voor meerdere dingen.

Nu hoef je niet van alles wat je leuk vindt een product of dienst te maken in je bedrijf. Sommige dingen mogen ook een hobby blijven. Zo vind ik breien ontzettend leuk, maar zal ik het niet als product in mijn bedrijf neerzetten. Tenminste nu niet ;-). Ik deel het wel op mijn social media, omdat het een deel is van mij. Het laat zien wie ik ben. Ik ben creatief en vind het heerlijk om mezelf nieuwe dingen aan te leren. Zo ook het breien en dat laat ik zien. Het trekt juist mensen aan die zich herkennen in mij als multi-passionate persoon. 

 

Het wil trouwens niet zeggen dat jij als multi-passionate geen expert in iets kunt zijn of geen specialisaties hebt. Omdat jij graag nieuwe dingen leert en jezelf nieuwe dingen aanleert weet jij veel over verschillende onderwerpen. Jij hebt een brede kennis en tegelijkertijd ook een diepe kennis. Dat wil zeggen dat wanneer jij in een bepaald onderwerp duikt je er graag alles over wil weten. Vervolgens implementeer je het in je leven, gebruik je het en pas je het toe. Dat maakt jou wel degelijk een expert of een specialist in bepaalde onderwerpen.

 

Hoe ga je er mee om dat jij multi-passionate bent?

 

Jouw verlangen naar nieuwe dingen, hobby's, werk en vaardigheden zijn jouw kracht. Het maakt jou uniek en bijzonder. het is niet erg dat de mensen om je heen het niet begrijpen. Zij zijn niet zoals jij en dat is oké. Zij zouden zich verloren voelen wanneer ze met al die verschillende dingen bezig zijn, terwijl jij je verloren zou voelen als je maar één ding mocht doen voor de rest van je leven.

 

Ga accepteren dat jij meerdere passies en interesses hebt. Dat jij oké bent zoals jij bent en dat het juist iets heel moois is. Want laten we wel wezen. Hoe leuk is het om dagelijks, wekelijks nieuwe interesses te ontdekken! Hoe leuk is het dat jij zoveel nieuwe dingen leert, zoveel skills ontwikkeld waar je elke dag plezier van hebt! Hoe leuk is het dat jij altijd iets op de plank hebt liggen dat je er bij kunt pakken om mee aan de slag te gaan! 

 

Multi-passionate zijn is enthousiasme, energie en passie die zich verzameld heeft in jou, zodat jij jouw leven volledig en vervuld kunt leven. Reageer onder de post op mijn Instagram of Facebook pagina, ik praat daar graag met je verder. En laat het gerust weten als je meer over dit onderwerp wilt lezen.


«