Hoe werkt de wet van vergeving?

Gepubliceerd op 28 juni 2020 om 06:00

Vergeven en vergeven worden. Vaak wordt er gedacht dat je een ander moet vergeven, omdat dat goed zou zijn voor jezelf. Zo blijft er meer ruimte in je hart over voor liefde en wrok en boosheid eten je van binnen op. Dus je moet de ander vergeven voor wat ze je hebben aangedaan.

De wet van vergeving werkt iets anders. En dat is maar goed ook. Want als je een ander wilt vergeven dan heb je die ander dus ook hierin nodig. Zonder de medewerking van de ander, wordt het heel lastig om te vergeven. 

Gelukkig werkt het zo dus niet en kun je vergeven prima zelf doen en voor jezelf doen. Daar heb je niemand voor nodig, alleen maar jezelf. 

Hoe het werkt die wet van vergeving leg ik je graag uit.

Universele wet

De wet van vergeving is een universele wet net zoals de wet van aantrekking, de wet van oorzaak en gevolg en de wet van divine timing. Deze wetten werken altijd en overal en zijn zelfs met elkaar verbonden. 

De wet van vergeving zegt dat zolang jij negatieve gedachten, boosheid, oordelen, haat en intolerantie bewaard in je zelf, je niet gelukkig kunt zijn. Omdat deze gevoelens in jou, jou de resultaten in je leven geven. 

de wet van vergeving

Voel je boosheid, dan is dat wat de energie van je lichaam, geest en ziel is. Samen met de andere universele wetten, trek je daar dus nog meer van aan. 

Hoe het werkt

1. Als eerste neem je volledige verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Jij bent jij en jij hebt zelf de verantwoordelijkheid over je eigen leven. Niemand anders kan bepalen voor jou hoe jij je leven inricht en leeft. Jij kiest. Jij beslist.

Zelfs als je denkt dat je geen keuze hebt, dan heb je die. Kiezen uit twee kwade is nog steeds een keuze hebben. 

2. Dan ga je aan de slag met je gedachten en gevoelens. Vanuit de wet van vergeving ga je jezelf vergeven voor je gedachten en gevoelens. Jij voelt je rot en daar voel je je dan weer rot over. Daar vergeef je jezelf dus voor. 

Je hebt hier dus niemand anders voor nodig. 

3. Je hoeft iemand niet te vergeven voor wat ze jou hebben aangedaan. Dat mag die persoon zelf doen. Jij mag je concentreren op jezelf en je eigen gevoelens en gedachten bij deze situatie of persoon.

Wat jij voelt mag je vergeven. Wat jij denkt mag je vergeven.

4. Gebruik hierbij de Ho'oponopono methode en leer jezelf vergeven. Vanuit vergeven van jezelf, ontstaat er ruimte voor jezelf. Vergeving werkt van binnenuit. Vanuit je eigen innerlijke weten en zijn. 

Het spijt me. Vergeef me, alsjeblieft. Ik hou van je. Dank je wel.

Het mag zo simpel zijn

Kan dat dan echt zo werken en ik begrijp niet hoe dat het dan werkt? Met je hoofd kun je er niet bij en dat hoeft ook niet. Je brein is weer goed in andere dingen. De wet van vergeving (en ho'oponopono) mag je gebruiken vanuit je hart. Je hoeft er niks van te begrijpen, maar aangezien dit een universele wet is werkt het gewoon. Ook als je het niet begrijpt met je hoofd.

 

Wil je er iets over kwijt of heb je een vraag, laat het mij hieronder in een reactie weten.

- liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.