Welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld en geboortemaand?

Gepubliceerd op 31 mei 2020 om 06:00

Zoveel edelstenen en ook net zoveel keuze. Wanneer je een edelsteen wilt gaan uitzoeken, kan dat wel wat keuze stress veroorzaken. Want hoe weet je nu welke steen bij je past? In dit artikel geef ik je een aantal opties die passen bij jou sterrenbeeld en geboortemaand. Zo maakt het de keuze net wat makkelijker. 

Alle sterrenbeelden even op een rijtje.

Steenbok (22 december - 19 januari)

Waterman (20 januari - 19 februari)

Vissen (20 februari - 20 maart)

Ram (21 maart - 20 april)

Stier (21 april - 20 mei)

Tweeling (21 mei - 21 juni)

Kreeft (21 juni - 22 juli)

Leeuw (23 juli - 23 augustus)

Maagd (24 augustus - 23 september)

Weegschaal (24 september - 23 oktober)

Schorpioen (24 oktober - 22 november)

Boogschutter (23 november - 21 december)

edelstenen en sterrenbeeld

En meteen even een extra toevoeging hieraan, want het kan zijn dat de data niet matchen met jouw geboortedatum. Ik heb me daar al eens eerder in verdiept, omdat het me opviel dat de data nog al eens willen verschillen. Ik ben zelf bijvoorbeeld schorpioen, maar mijn geboortedatum is 23 oktober. Dan zie je dus dat dit volgens bovenstaande niet klopt. Waarom zet je het er dan neer vraag je je af? Omdat ik het even aanhoudt als richtlijn. In het jaar en op de dag dat ik geboren ben stond het sterrenbeeld schorpioen aan de lucht, dus ben ik een schorpioen. Wil je hier meer over weten dan zou ik zeggen google even op je geboortedatum en sterrenbeeld. 

Maar dan nu verder met welke edelstenen er bij jouw sterrenbeeld past. Dit is hoe ik het aanhoudt. Ik heb per sterrenbeeld gekeken welke edelstenen daarbij passen en deze heb ik voor je samengevat  hieronder. 

Steenbok (22 december - 19 januari)

Toermalijnkwarts, Onyx en Agaat

Om er even de toermalijnkwarts uit te laten springen, hier ook wat meer info over deze mooie edelsteen. Het is namelijk een kleurloze steen, oftewel doorzichtig, met daarin zwarte streepjes. Een soort van zwarte staafjes die door de kwarts heen zichtbaar zijn. Helpt bij zelfacceptatie en maakt je rustiger. 

Waterman (20 januari - 19 februari)

Amazoniet, Aquamarijn en Robijn

De auamarijn is een mooie engelensteen (aartsengel Muriël). Helpt bij hooikoorts en allergieën. Maar ook bij zenuwpijnen en leveraandoeningen. Ook een fijne steen wanneer je meer van je wil laten horen, dus het spreken vanuit je hart.

malachiet gebrootemaand

Vissen (20 februari - 20 maart)

Amethist en Jaspis

Amethist is wel één van de meest bekende edelstenen. Deze engelensteen (aartsengel Zadkiël) helpt tegen hoofdpijn en migraine in combinatie met de bergkristal. En bij pijnlijke menstruatie, omdat het geestelijke en lichamelijke reiniging stimuleert. 

Ram (21 maart - 20 april)

Amethist, Hematiet en Carneool

Hematiet is een sterke steen, net zoals het sterrenbeeld ook is. Helpt bij krampen in je benen en bevordert de bloedcirculatie bij winterhanden. Laat je meer aarden en met deze steen kun je ook je edelstenen ontladen.

Stier (21 april - 20 mei)

Bergkristal, Rozenkwarts en Lapis Lazulli

Alle drie prachtige stenen en wat mij betreft allemaal even mooi en krachtig. De bergkristal is voor iedereen geschikt, maar extra passend als je het sterrenbeeld Stier draagt. Deze steen helpt bij depressieve gevoelens, tegen duizeligheid en hoofdpijn en zuivert ruimte en mens. Ze is niet voor niets onderdeel van de Gouden driehoek. Ook geschikt als je door een zware periode heen gaat om je extra kracht te geven. 

hematiet sterrenbeeld

Tweeling (21 mei - 21 juni)

Tijgeroog en Malachiet

Beide mooie en helende stenen. De malachiet is echter wel één van mijn favoriete stenen. Deze steen past bij aartsengel Raphaël en helpt je te helen van binnenuit. Helpt je om hartenpijn los te laten en voert negativiteit makkelijker af. 

Kreeft (21 juni - 22 juli)

Toermalijn, Avanturijn en Chalcedoon

De chalcedoon helpt bij het bevorderen van het moedergevoel en helpt kinderen alleen te zijn (in de nachten bijvoorbeeld of bij de opvang). Deze edelsteen geeft troost bij verdriet en leert je meer van jezelf te houden.

Leeuw (23 juli - 23 augustus)

Heliotroop, Prehniet en Aquamarijn

Prehniet helpt je jezelf te leren accepteren zoals je bent en geeft inzicht in moeilijke situaties. Geeft weer vrijheid in je hart.

 

 

Maagd (24 augustus - 23 september)

Agaat, Apatiet en Prehniet

De agaat is er en verschillende kleuren en dat maakt deze ook heel interessant. Prachtige lijnen die door en over de steen heen lopen zijn fascinerend om naar te kijken. Deze steen geeft je meer zelfvertrouwen en moed. Helpt het verlichten van heimwee.

Weegschaal (24 september - 23 oktober)

Avanturijn, Jade en Larimar

De jade is er in verschillende soorten en dus mag je zelf voelen welke bij jou past. Elke jade soort heeft haar eigen werking, laat je goed informeren in de winkel waar je de steen wilt aanschaffen.

Schorpioen (24 oktober - 22 november)

Lapis Lazuli, Toermalijn en Versteend hout

Wat een schitterende steen is de lapis lazuli. Zijn blauwe kleur met gouden glitters erdoor maken deze steen een geliefde steen. Het is ook een engelensteen (aartsengel Michaël) en geeft moed en kracht. 

Boogschutter (23 november - 21 december)

Onyx, Agaat en Opaliet

Als laatste in de reeks wil ik de opaliet even uitlichten. Deze steen is wit blauw en een beetje doorzichtig. Super mooie steen en geeft een veilig en warm gevoel. Geschikt voor gevoelige mensen en kinderen en geeft vrolijkheid. 

Volg je eigen gevoel bij het maken van je keuze

Nu weet ik niet van alle edelstenen hun werking uit mijn hoofd, dus kijk ik graag in mijn edelstenen bijbel. Ha ha ha oké dat is gewoon een boek dat ik erg fijn vindt. Het heet Het mineralen boek en deze kocht ik bij Edelstenen en Mineralen groothandel in Nederweert. Ik vind het heerlijk om in dit boek te duiken en de edelstenen op te zoeken. 

Samen met mijn gevoel en dit boek kom ik de mooiste stenen tegen die helemaal goed voelen. Want dat is het aller belangrijkste bij het uitzoeken van een edelsteen. Je eigen gevoel en het gevoel dat je krijgt van een edelsteen. Natuurlijk valt er te discussiëren over de werking en de betekenis van edelstenen.  En dat is er ook zo leuk aan vind ik, want ieder heeft een eigen smaak en een eigen mening. Ik ben dol op edelstenen en alles wat er bij komt kijken. Inmiddels ben ik me ook heel bewust dat ieder mens op haar eigen manier een eigen weg vindt met edelstenen. Ik vind dan ook dat je niet van regels uit moet gaan die je overal tegen komt, maar vooral je eigen gevoel hierin mag volgen. 

Welke steen gaat het worden? Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete edelsteen is, laat het me hieronder even weten ♥

-Liefs Karin

Misschien vind je dit artikel over de Gouden driehoek  ook interessant om te lezen of deze video over Tijgeroog en malachiet en Lapis Lazuli.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.