Hoe werkt pendelen?

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 06:00

Hoe fijn zou het zijn als er een hulpmiddel is dat een duidelijk en simpel antwoord geeft op alle (levens)vragen die je hebt? Een kijkje in de toekomst geeft, zodat je weet welke keuzes je nu moet maken en wat je nu moet doen om daar te komen. Handig? Absoluut. Bestaat zo iets? 

Misschien heb je al eens van pendelen gehoord. Een tool die veel gebruikt wordt om meer duidelijkheid te krijgen met betrekking tot vragen die je bezig houden. Een pendel geeft een duidelijke Ja of een duidelijke Nee. persoonlijk vind ik dat super interessant. Want stel je voor dat het echt zo eenvoudig is. Daarom dit artikel, gewijd aan de pendel.

zo werkt pendelen

Hoe werkt een pendel?

Kort samengevat werkt een pendel op basis van energie. Een pendel is meestal een edelsteen met daar aan een koordje waarmee je de pendel vast kunt houden. Jouw energie heeft invloed op de pendel, de edelsteen heeft invloed en de algehele energie om ons heen heeft invloed op de pendel. 

Hoe je de pendel vast houdt heeft ook invloed op de werking van een pendel. Wanneer je hem te krampachtig vast houdt, heeft de energie geen ruimte om de pendel te laten bewegen. Verderop leg ik je uit hoe je een pendel kunt gebruiken.

Door het stellen van vragen geeft de pendel je een antwoord. Door bijvoorbeeld van boven naar beneden te bewegen of van links naar rechts. Van te voren bepaal je samen met de pendel welke beweging welk antwoord is. En zo krijg je een antwoord op je vraag.

Kun je een pendel vertrouwen?

Een pendel werkt dus op basis van energie. En als je met energie bezig weet je dat je hier invloed op kunt uitoefenen. Je kunt je blij voelen of verdrietig bijvoorbeeld en dat is een energie. Wanneer je een pendel in je handen hebt en je vragen gaat stellen, dan heeft jouw energie invloed op de energie van de pendel.

Je begrijpt dat als je verdrietig of boos bent en nog in die energie zit, het niet handig is om je pendel er bij te pakken. Wanneer jij je neutraal voelt, dan heeft jouw energie de minste invloed op de uitkomst van de pendel. Maar neutraal zijn in je energie is behoorlijk lastig. Je voelt namelijk altijd iets. En al is dat niet altijd bewust. Je onderbewustzijn is altijd wakker en energetisch aan.

Kun je een pendel dan wel helemaal vertrouwen op de uitkomst die het geeft? Nee dus. Want jouw energie en onderbewustzijn heeft altijd invloed. Dit wel echter niet zeggen dat een pendel nutteloos is. Je moet er alleen geen leven of dood antwoorden van willen krijgen. Een pendel is wel erg leuk om mee te spelen en om mee te oefenen. Je kunt er namelijk veel uithalen. Je onderbewustzijn geeft ook antwoord door middel van de pendel. Antwoorden die je misschien niet had verwacht.

In 10 stappen met je pendel samenwerken

Wanneer je zelf wilt pendelen, is het handig om je pendel op een goede manier te gaan gebruiken. Daarom leg ik je graag een stappen voor waarmee jij jezelf en je pendel kunt voorbereiden en kunt gaan gebruiken.

  1. Reinig je pendel boven wierook of met salie.
  2. Ga goed op een stoel zitten met je voeten op de grond.
  3. Houd je pendel losjes vast in je dominante hand, met je duim en wijsvinger (zie foto), zodat het ruimte heeft om te bewegen.
  4. Zet je elleboog op tafel voor stabiliteit van je onderarm en hand.
  5. Leg een papier onder je pendel neer.
  6. Maak je gedachten zo blanco en neutraal als mogelijk en concentreer je volledig op de pendel en waar je mee bezig bent.
  7. Vraag de pendel om te laten zien welke beweging een duidelijke Ja betekent en noteer deze beweging op je papier onder pendel.
  8. Doe hetzelfde met een duidelijke Nee en een duidelijke Weet ik niet.
  9. Laat tussen de vragen door de pendel weer in zijn neutrale stand komen.
  10. Wanneer het duidelijk is welke beweging bij wel antwoord hoort, kun je je vragen gaan stellen. Schrijf je vragen op en de antwoorden die je krijgt.
kun je een pendel vertrouwen

Zo kun je een pendel stabiel vasthouden.

pendelen werkt zo

Noteer de antwoorden van de pendel op een papiertje.

Of je nu een ja of nee antwoord krijgt, het is altijd aan jou om hier iets mee te doen of niet. Je leven hangt niet af van het antwoord dat een pendel heeft gegeven. Je kunt op elk moment zelf kiezen en een nieuwe keuze maken. De uitkomst kan dan totaal anders zijn dan de pendel heeft aangegeven. Het heeft altijd jouw actie nodig om een bepaald resultaat te krijgen. 

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe baan of wil je weten of je huidige baan nog een goede match is, dan zal de pendel altijd een antwoord geven. Maar het is altijd aan jou om met dat antwoord iets of niets te doen. Volg dus altijd je eigen gevoel!

 

Veel pendel plezier!

Liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.