Wat doet een smudge stick?

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 07:00

Met een smudge stick kun je de kamers in je huis reinigen. De salie in de smudge stick heeft een reinigende werking en de rook die vrijkomt bij het gebruik maakt de kamers schoon van negatieve energie en blokkades.

Daarbij kun je met een smudge stick ook je eigen lichaam reinigen.

Wat is een smudge stick?

Een smudge stick is gemaakt van hoofdzakelijk salie. Daarbij worden ook verschillende kruiden en bloemen toegevoegd voor extra geur en betekenis.

 

Een smudge stick is een kruidenbundeltje dat heerlijk ruikt, er mooi uitziet en een reinigende werking heeft.

Je kunt een smudge stick gebruiken voor een ceremonie of reinigingsritueel. Bijvoorbeeld tijdens volle en nieuwe maan, maar ook wanneer je in een nieuw huis gaat wonen, na een verjaardagsfeestje in je huis of na een ruzie.

Wat doet een smudge stick?

Hoe gebruik je een smudge stick?

 

  1. Steek de smudge stick bovenaan aan en laat het even vlam vatten. Wanneer de blaadjes beginnen te smeulen dan kun je de vlammetjes uitblazen. 
  2. De smudge stick zal dan blijven smeulen en gaan roken. Met deze rook kun je je kamer(s) reinigen en/of jezelf. 
  3. Wil je bijvoorbeeld je woonkamer reinigen, begin dan in de hoeken van je kamer. In hoeken stapelt zich vaak negatieve energie op.
  4. Wanneer je jezelf wilt reinigen begin je bij je hoofd en eindig je bij je voeten. Houd de smudge stick op ongeveer tien centimeter van je lichaam terwijl je de rook langs je heen laat gaan. Eindig bij je voeten. Til je voeten op en vergeet ook niet met de smudge stick de onderkant van je voeten te reinigen.
  5. Ben je klaar? Dan leg je je smudge stick in een schelp of vuurvast schaaltje met zand. Je kunt de smudge stick uitdrukken of nog even laten smeulen en de reinigende rook je huis laten vullen. 

Zelf een smudge stick maken is eenvoudiger dan je denkt. Je lees hoe je dat doet in de blog Hoe maak je een smudge stick?.

 

 

Let wel altijd goed op bij het gebruik van een smudge stick.

Laat de smudge stick niet smeulend achter, maar zorg dat deze goed uit is als je de kamer verlaat. 

Zorg altijd voor voldoende ventilatie, zodat de rook weg kan. Dit zorgt er ook voor dat de negatieve energie uit je huis kan.

Ben je op zoek naar kant en klare smudge sticks dan neem je een kijkje in de shop.


«   »