Stop! Geen excuses meer | boek review

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 10:55

Het doorbreken van oude gewoontes, gedachten en andere belemmerende denkpatronen is een weg vol drempels en obstakels. Het word vaak als lastig ervaren en te moeilijk om het te veranderen. Denk aan gezonder eten, afvallen en stoppen met roken. Maar ook het denken dat je niet goed genoeg bent, dat iets te moeilijk is voor jou of dat jij altijd alles alleen moet doen vallen hier onder. Je zou er een boek over kunnen schrijven van de dingen die jou tegen houden om dat ene maar niet te hoeven doen. 

Laat Dr. Wayne Dyer je nu voor zijn en het boek dat hierover gaat al geschreven hebben. Het enige dat jij nu mag gaan doen is dit boek ook echt gaan lezen. Na zo'n tien jaar boeken te lezen over persoonlijke ontwikkeling, stonden er ook voor mij verhelderende en nieuwe gedachten in dit boek. 

geen excuses meer

Het boek STOP! Geen excuses meer laat duidelijk zien waar al onze gedachten impact op hebben. Misschien ben je je hier al wel bewust van, maar toch zal dit boek je hier meer over vertellen. De eerste paar hoofdstukken vond ik wat lastig om doorheen te komen, maar dragen wel bij aan de rest van het boek. Hierin wordt uitgelegd hoe ons brein werkt, deelt wetenschappelijke onderzoeken en testen en verteld hoe onze gedachten de oude patronen en gewoontes in stand houden.

De excusescatalogus

stop geen excuses meer wayne dyer

Daarna wordt het echt interessant. Want in hoofdstuk drie bevat de excusescatalogus. En deze doet je verbazen, want dit is spot on. Ik herkende (helaas) het grootste deel van de excuses die worden opgenoemd. Tegelijkertijd is het een eye opener wat je dus allemaal met je mee draagt.

Naast de opsomming van excuses die we hebben, vind je hier ook uitleg over en het voornaamste wat je hiermee kunt doen. Want zonder het toe te passen, kun je lezen tot je een ons weegt, maar veranderd er niks.

En dus begon ik vol goede moed met het verder lezen en stap voor stap toepassen van wat er in het boek verteld wordt. Ik moet je zeggen ik vind Wayne Dyer een boeiende verteller, en vooral ook zijn boodschap duidelijk over brengen. 

 

Na de excuses kom je aan bij de sleutelprincipes van het boek. Stap voor stap krijg je uitgelegd wat er gaande is in je denken, eigenlijk in je hele systeem, en hoe je hiermee om kunt gaan.

Verander je oude gewoonten

Daarna gaat het boek in op het hoe. Hoe kun je nu echt iets veranderen wat je zo graag wil veranderen. Het boek is niet alleen maar een leesboek dat je na het lezen in je kast zet om niet meer naar te kijken. Ik merk dat ik dit boek er zo nu dan bij pak om mezelf te herinneren aan de materie.

Dat heb ik lang niet met alle boeken die ik lees, maar met dit boek wel. Het is namelijk heel interessant om terug te lezen en de stof nog eens tot je door te laten dringen. 

Zoals je merkt, dit boek raad ik je aan. het voelt goed en het is goed. met dit boek in je hand kun je elke gewoonte aan gaan en hem ombuigen naar een nieuwe gewoonte. Geen belemmerende gedachten meer wanneer je dit proces in durft te stappen. 

 

Het boek Stop!Geen excuses kopen kan via deze LINK. 

oude gewoontes doorbreken

Wil je meer boeken tips die ik je aanraad. Kijk dan even onder het kopje Boeken en check welke boeken ik je nog meer aanraad om te lezen!

Veel lees plezier. 

- liefs Karin


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.