Negatieve gedachten zijn niet zo erg als je denkt

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 07:00

Negatieve gedachten zijn niet zo erg als je denkt.

Ten eerste zijn die gedachten niet wie jij bent.

Ten tweede mag je best negatieve gedachten hebben.

In je hoofd spelen zich hele gesprekken af en heb je alle scenario's al voorbij zien komen in je gedachten. Over iets dat op je werk speelt, in je relatie of over dat ene spannende ding dat deze week in je agenda staat.

 

negatieve gedachten wat doe je er mee

Al die gedachten zorgen ervoor dat je nog meer negatieve gedachten hebt, waardoor je zorgen groter worden en je nog meer gaat twijfelen en je je onzekerder gaat voelen.

Het punt is dat je dan in een negatieve spiraal terecht komt waar lastig uit te komen is.

Waarom zijn negatieve gedachten dan niet zo erg?

Het gaat er om dat jij niet gaat leven naar die negatieve gedachten. Dat je je niet laat leiden door die gedachten, want dan wordt het een lijden.

 

Negatieve gedachten zijn niet erg, mits je stopt met ze te zien als jouw waarheid.

Ik snap het wel, want ik geloofde ze ook. Als je namelijk maar lang genoeg bepaalde woorden hoort, dan ga je ze zelf geloven en worden ze waar voor jou.

Dus als je stopt met het vertrouwen en geloven in die negatieve gedachten, dan zijn ze niet zo erg en handel je er ook niet naar. Dan voel je desondanks juist zelfverzekerder en kun je die gedachte makkelijker naast je neer leggen.

Oefening baart kunst he, gun jezelf tijd om dit te oefenen.

Kun je wat hulp gebruiken en ben je bereid je tijd & energie hierin te steken, dan heb ik plek voor jou in mijn mentorship waarin jij leert deze gedachten echt te gaan zien, herkennen en omdraaien. Bericht me voor een gratis kennismaking.


«   »