Wat doe jij met al die gedachten in je hoofd?

Gepubliceerd op 4 februari 2022 om 07:00

Maak jij je ook eindeloos zorgen over hoe het nu verder moet met je werk, met je kind, met wat je nou eigenlijk wil en zelfs met je leven?

Die piekerfabriek gaat maar door en door en je voelt je twijfelachtig, onzeker en nerveus. Het ene moment weet je het en dan is het weer helemaal weg. Dan weet je het zeker en dan is er weer die eeuwige zelftwijfel. Steeds weer zorgen over geld, je kind, over jezelf en wat je in vredesnaam met je leven wil doen. Eindeloos en vermoeiend is het.

 

Gedachten overprikkeld piekerfabriek

Ook bij mij gingen, en soms nog steeds, die gedachten de hele dag in me om. Op een gekke manier leer je er mee leven, het went ook om je altijd maar zorgen te maken en te twijfelen aan jezelf.

Maar waarom zou het niet anders kunnen en mogen?

Het is niet erg om te twijfelen of je onzeker te voelen namelijk. Het is alleen oncomfortabel om je zo te voelen. Maar het laat ook zien waar je nog in kan groeien. Waar je nog in mag ontdekken wat er achter dat nare gevoel zit. Het schaduwwerk en innerlijk werk dat daar nog gedaan mag worden.

 

Is dat zo makkelijk?

Nee, maar wel de moeite waard. Want achter dat gevoel zit een klein meisje dat nog niet helemaal gelooft in wat ze waard is. Dat meisje weet nog niet hoe ze haar eigen gedachten kan omdraaien. Dat meisje is teveel gaan geloven in de woorden die andere tegen haar hebben gezegd.

En dat mag anders.

Elke maand heb ik plek om twee vrouwen hierin te mentoren. Om stap voor stap die destructieve gedachten om te gaan zetten in gedachten van zelfvertrouwen en zelfliefde.

Voel jij hem, stuur een berichtje en dan plannen we een intakegesprek om te kijken of dit iets voor jou is. Ben jij er klaar voor om met hart en ziel je gedachten te gaan veranderen?


«   »