Een multi storm in je hoofd

Gepubliceerd op 31 januari 2022 om 11:11

Als je in mijn brein zou kunnen kijken dan is er een ware storm gaande. Niet altijd, maar wel vaak.

Ik noem het een multi storm, omdat het negen van de tien keer komt door mijn multi passionate eigenschap. Ik vind zoveel dingen leuk, heb zoveel ideeen en soms geen enkel idee wat ik er mee moet doen.

 

 

mulit passionate storm in je hoofd

Misschien herken je dit zelf ook wel. Er is zoveel te ontdekken en te leren dat dit leven te kort lijkt. Elke vrije dag gaat zo snel voorbij, omdat je zoveel van die leuke dingen wil doen. Maar ja er moet ook gewerkt worden, huishoud dingen en je partner en kinderen willen ook graag je aandacht. Tijd te kort dus.

Nu hoef je niet met elk idee iets te doen natuurlijk. Maar mijn brein vind mijn ideeën heel goed en wil ze altijd uitvoeren. Tja, en dan krijg je een multi storm. Een soort van tornado die rond blijft razen en razen. Zelfs als ik slaap (poging doe) gaat dit door.

Het zorgt er ook voor dat ik bijvoorbeeld in mijn bedrijf het liefst 100 dingen wil doen, creëren en uitvoeren. Ook dat gaat niet, want ik heb er gewoon geen tijd voor. Op mijn vrije dagen (als ik niet naar mijn loondienst baan ga) weet ik dan ook niet waar ik moet beginnen.

 

En dus heb ik een planning. Een agenda. Een to do list met een beperkt aantal to do's per dag. Een aantal voor thuis/privé dingen en een aantal voor mijn bedrijf. Zo houd ik overzicht, weet ik wat ik kan doen en heb ik niet het gevoel niks gedaan te hebben aan het einde van de dag.

Pfoe ja zo'n multi storm gaat meestal 24/7 door, maar dit helpt op de meeste momenten wel om wat orde in de chaos te scheppen.


«   »