Op tijd ontspannen is belangrijk

Gepubliceerd op 27 januari 2022 om 11:07

HART & ZIEL TIP: Op tijd tijd maken om te relaxen.

Oeps, meestal vergeet ik dit en realiseer ik het mij pas als ik al overprikkeld ben. Zeker als het koud is buiten en grijs, dan wil ik helemaal niet naar buiten toe. Dan wil ik niet wandelen of een frisse neus halen.

Maar ja het moet he. Want naar buiten gaan is goed voor je zowel mentaal als lichamelijk. Dus push je jezelf naar buiten, loop je buiten en na afloop voel je je een stuk beter. Meestal dan, maar niet altijd. Want soms voel je het gewoon niet en wil je even helemaal niks.

 

ontspannen is belangrijk

En dat doe ik dan ook niet. Want de kou geeft mij nog meer prikkels. Ik duik met een kop warme thee onder mijn dekentje op de bank, met de kat naast me en staar even lekker naar buiten. Geniet ondertussen van de warmte en overdenk wat dingen of denk juist aan helemaal niks. En ik hoop dat er eindelijk een vogeltje de weg naar mijn achtertuin vindt (tja nieuwbouw wijk met nog veel bouwverkeer).

Dat is ook relaxen. Dat doe je door te doen wat bij jou past en niet wat je denkt te moeten doen, omdat iemand dat zegt. Je hoeft jezelf niet de hele tijd te forceren. Ja soms heb je een schop onder je hol nodig, maar soms ook niet.

Chill dus.


«   »