Het zwaar hebben kan ook een gewenning worden

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 07:00

Dus jij denkt dat jij het zwaar hebt? Zwaarder dan een ander? Zwaarder dan wie? STOP met jezelf en jouw leven te vergelijken met een ander.

Iedereen heeft haar eigen struggles, littekens en battles. Door jezelf te vergelijken met een ander wil je proberen jezelf beter te voelen. Want kijk eens hóe zwaar jij het hebt. Whoehoe, grote meid.

 

het zwaar hebben went ook

Ik bedoel niet onaardig te zijn, tegelijkertijd heb je soms even een reality check nodig. Iemand moet je soms een spiegel voorhouden en je vertellen dat je je alleen op jezelf hoeft te focussen en niet op de rest van de wereld.

Je gaat je er niet beter van voelen. Niet nu, niet ever.

Wij mensen hebben de vreemde nijging om altijd naar de ellende van anderen te kijken. Het nieuws zit er vol mee en dat is niet voor niks. Het is dan ook niet voor niks dat ik al jaren geen nieuws meer kijk. Als ik iets wil weten dan hoor ik het wel op de radio of ik zoek het online op.

Door die ellende voelen we ons beter over ons zelf. Zitten we echter zelf in zwaar weer dan lopen we graag weg van die shit en proberen het te negeren.

En ja dan voelt het leven zwaar (want je lost je shit niet op!!!). En dan kijk je nog meer naar de ellende van een ander. En dan voel je je nog zwaarder worden. En zo blijft het cirkeltje in stand.

Snap out of it!

Kijk het aan. Je eigen shit bedoel ik dan natuurlijk.

Voel het. Voel die ellende en worstel je er doorheen.

Kom in actie. Doe er iets mee. Verwerk, heel, laat los.

Het zwaar hebben kan ook wennen en als gewoon gaan voelen. Het is nu eenmaal zo.

Nope, dat is het dus niet!

 

Begin bij het begin en neem elke dag een stap naar hoe jij wel graag jouw leven wil leven. 

Het is tijd om jezelf de aandacht te geven die jij nodig hebt. Niet meer aan anderen, maar nu echt aan jezelf. 

 

De 30 gezonde gewoontes uit mijn nieuwste e book die jouw leven gaan veranderen heb ik speciaal samengesteld voor jou. Deze gewoontes ben ik zelf gaan toepassen de afgelopen jaren en hebben mij rust, geluk en vooral meer liefde voor mezelf gebracht. Het leren luisteren naar mijn lichaam, geest en ziel zorgden er voor dat ik veel leerde over wie ik ben. Dat ik het waard ben om goed voor te zorgen. Maar ook dat ik mijn grenzen mag stellen en nee mag zeggen. 

Dankzij deze gewoontes kon ik de stappen zetten die mij hebben geholpen om keuzes voor mezelf te maken, zodat ik mijn leven kan leven zoals dat bij mij past. Sommige dingen waren klein en sommige groter, maar allemaal brachten ze een verandering die ik nodig had om te kunnen groeien als mens, vrouw en moeder. 


«   »