Wees als Elsa

Gepubliceerd op 3 januari 2022 om 07:00

Wees als Elsa

Bang om bang te zijnBang voor veranderingenBang om iets nieuws te doenBang om alleen te zijnBang om niet aardig gevonden te wordenBang om dierbaren te verliezen (en om zelf dood te gaan)Bang

Bang zijn neemt je helemaal over en kan dan angstaanvallen en paniekaanvallen creeren. Je gedachten gaan van negatief naar destructief. Je zorgen maken is iets dat je elke seconde van de dag doet.

 

loslaten en vergeven, let it go

Vier jaar geleden was ik dit. Altijd. Elk moment.

Dus paste ik mij altijd aan. Gaf ik geen of nauwelijks tegengas. Liet ik compleet over mij heen lopen. Zorgde ik dat anderen het goed hadden. En durfde ik mijn mening en gedachten niet echt te delen.

Door aan mezelf te werken (meditatie, wandelen, coaching te krijgen, schrijven/journallen enz) nam ik baby stapjes om uit dat bang zijn te stappen.

Begin 2021 kwam ik in een burn out en werd ik gedwongen om vanuit stil stand nog eens goed te kijken naar mezelf.

Ik ging van mezelf houden terwijl ik 10 kilo aan kwam. Ik ging mijn grenzen aangeven terwijl anderen er overheen probeerde te walsen. Ik ging voor mezelf kiezen terwijl ik de angst voelde. Ik koos voor een nieuwe baan terwijl ik een vast contract had.

Ik liet zorgen, angst, bang zijn, onzekerheid, twijfel en een laag zelfbeeld los. "Wees als Elsa" zei mijn broer steeds wanneer ik in een zorgentornado kwam en hem appte.

En ja dat werden woorden die mij er bewust van hielpen maken dat ik los mag laten en mag vertrouwen. En I did!

Zit jij in een zorgen tornado, ben jij een piekerfabriek of laten bepaalde negatieve gedachten je maar moeilijk los ....

Herhaal na mij "Wees als Elsa" en maak een zwierig dansje in de kamer. Glimlach op je gezicht verzekerd


«   »