Vijf dimensies van bewustzijn

Gepubliceerd op 9 maart 2021 om 06:00

"Kun jij uitleg geven over de betekenis van de vijf dimensies?" Deze vraag kreeg ik van mijn coach afgelopen week. Mijn eerste reactie was nee dat ga ik niet doen, want wat moeten ze wel niet denken en dat kan ik toch niet uitleggen. Maar na een paar minuten voelde het juist goed om dit te delen. 

Dit is een van de eerste dingen die ik tegen kwam toen ik mijn spirituele kant aan het ontdekken was. En veel was mij onduidelijk, omdat het vaak moeilijk beschreven stond. Dit was dus de kans om dit ook in Jip en Janneke taal duidelijk te maken. 

vijd dimensies betekenis

Dit lijkt wel een beetje een nieuwe missie te worden. Het spirituele uitleggen in nuchtere en duidelijke woorden, zodat we het allemaal begrijpen. Het lijkt allemaal zweverig, maar dat is het totaal niet. En ik kan dat honderd keer zeggen, maar het is iets dat je zelf moet gaan ondervinden. Het is juist zweverig wanneer je niks doet met de energie die je hebt. Dan ga je juist zweven en raak je de verbinding met jezelf kwijt. 

Maar goed, ik dwaal af. Ik leg je graag in dit artikel uit wat naar mijn mening de vijf dimensie zijn van bewustzijn waar je je meer bewust van mag gaan zijn.

Eerste dimensie

Deze dimensie kun je zien als een vlakke lijn. Hier is geen bewustzijn aanwezig. Dit zijn de mineralen, de stenen en edelstenen. Zij hebben geen bewustzijn en zijn zich niet bewust van zichzelf. Zij herkennen niet hoe ze zich voelen en zijn enkel. 

 

Tweede dimensie

De tweede dimensie is op zichzelf gericht. Zoals planten en de natuur. Zij kennen niet het bewustzijn van ervaren en leven. Zij zijn niet bezig met denken en wat anderen denken en voelen. Zij zijn enkel bezig met zichzelf en denken niet na.

Je kent van de spreuk wel "Een bloem kijkt niet naar de andere bloem hoe die groeit, ze groeit gewoon." Dat is precies hoe de tweede dimensie werkt. Het gaat als vanzelf, een soort van automatisch.

betekenis van de dimensies

Derde dimensie

In deze dimensie bevinden jij en ik ons. Dit is de dimensie waarin het menselijk bewustzijn aanwezig is. Je leeft en je bent bewust van wat er om en in je gebeurt. Dit is de 3d wereld waarvoor je die speciale bril op zet wanneer je in de bioscoop een 3d film kijkt. Hier is verdieping mogelijk.

 

Vierde dimensie

Dit is de dimensie van spirituele groei. Hier stap je in wanneer je je bewust gaat worden dat er een hogere macht is en dat er een universele energie aanwezig. Hier denk je verder dan voorheen en til je jezelf naar een volgend level van bewustzijn. Hier is ook de aanwezigheid van engelen en gidsen aanwezig.

Vijfde dimensie

Deze dimensie kent geen beperkingen in bewustzijn. Hier woont flow, overgave en absolute vrijheid. Hier denk je niet met je hoofd, maar enkel met je hart. Mensen die in de vijfde dimensie aanwezig zijn, leven hun leven vol overgave en overvloed. 

Van 3D naar 4D

Wanneer je met je spirituele kant bezig bent, ga je dus van 3d naar 4d. Je gaat ontdekken wat daar te vinden is, hoe het voelt en je gaat steeds nieuwsgieriger worden. Want je merkt dat dit de energie is die vele malen fijner voelt dan de basic 3d energie. Dat heeft naar mijn mening te maken met het feit dat je bewustzijn sterker wordt. Je gaat letterlijk naar een next leven en een hogere energie. Jouw lichaam, geest en ziel voelen dit in alle opzichten. Het is een heerlijk gevoel wanneer je die hogere energie gaat ervaren en daar wil je graag meer van.

Maar. Het kan niet anders dan dat je ook terug stapt naar 3d. Er is afleiding, prikkels, je overtuigingen, blokkades en oude patronen. Dit zorgt er voor dat je steeds weer op en neer gaat van 3d naar 4d.  Dat kan onrust veroorzaken, je in de war brengen en onzeker maken. Tijdens dit proces kom je allerlei dingen tegen waar je mee aan de slag mag. En dat is precies wat ik bedoel wanneer ik zeg dat we samen aan de slag gaan. Dit proces kan heel fijn, interessant en leuk zijn. Maar het kan ook heel pijnlijk zijn en veel weerstand opleveren, waardoor een proces lang kan duren. Ik kom er zo op terug hoe je het makkelijker voor jezelf kunt maken. 

Naar 5D

De reis van 3d naar 4 d is super interessant en er is zoveel te ontdekken en te leren. En dan maak je een stapje naar 5d en dat smaakt helemaal naar meer. Vervolgens 'bounce' je lekker op en neer tussen die dimensies. Dat zorgt er voor dat je door alle emoties en gevoelens heen gaat die je maar kent en zelfs niet kende. Je bent begonnen met spiritueel ontwaken. 

Het heeft tijd nodig voor je in 5D kunt blijven, lang niet iedereen komt zover. Denk bijvoorbeeld aan mensen zoals moeder Theresa en Boedha. Zij verkeerde in de 5D dimensie en leefde enkel vanuit pure liefde en vanuit hun hart. Vele sjamanen en medicijnvrouwen en - mannen kunnen veel in 5D aanwezig zijn en tegelijk het menselijke leven leven.

Weet dat het ook geen doel op zich is om altijd in de 5D dimensie te willen leven. Het is juist ook goed om in de verschillende dimensie te leven en het leven te ervaren. Daar ben je hier ook voor. Ieder maakt haar eigen reis en ontdekt op haar eigen tempo wat er te leren valt. Jij hebt je eigen lessen en je eigen ervaringen. Dat maakt jou uniek en authentiek. 

Door het proces heen gaan

De processen waar je doorheen gaat komen vaak voort uit oude overtuigingen, patronen en blokkades die we op hebben gedaan tijdens ons eigen leven. Sommige hebben we zelfs overgenomen van onze ouders, grootouders en voorouders. Deze komen te voorschijn en in jouw bewustzijn. Het is dan aan jou om het proces aan te gaan. En met deze processen kan ik je begeleiden.

Tijdens een groeitraject stem ik mij volledig af op jou en wat jij nodig hebt in dit proces. Waar loop jij tegen aan, waar komt het vandaan en waar ligt de bron van dit probleem? Samen gaan we aan de slag om dit te op te ruimen en te helen, zodat jij verder kunt op jouw reis.

Ik hoop dat ik je meer duidelijkheid heb kunnen geven en als je graag meer informatie wilt over een groeitraject neem dan vrijblijvend contact met mij op via het betreffende formulier. Dan maken we samen een afspraak voor een gratis groei sessie van 30 minuten waarin ik je meteen tips en tools geef. Van daaruit voelen we of er een wederzijdse klik is om een groeitraject te starten.

dimensies van bewustzijn

Wil ik nog even toevoegen dat de energie niet stopt bij vijf dimensies. Deze gaan nog veel verder dan wij weten en kunnen ervaren. Maar het is al heel bijzonder dat we deze dimensies kunnen voelen en daarin kunnen leren en ontdekken wat een mooie wezens we eigenlijk zijn.

Liefs Karin


«   »