Het is oke om je niet oke te voelen

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 07:00

Het is oké om je niet oké te voelen.

Denk niet dat iedereen zich altijd helemaal top voelt. Zelfs degene die zeggen gelukkig en blij te zijn all the time, hebben momenten dat ze dat niet zijn. En dat is oké.

Het mag best een streven zijn om je gelukkiger te gaan voelen, maar laat het niet het enige zijn waar je leven om draait. Gelukkig zijn is fijn en het zijn vaak momenten van geluk die je doen verlangen naar meer van dat. Toch is het hele groei proces naar gelukkig zijn, de reis waar je ook van mag gaan genieten.

het is oke om niet oke te zijn

Hoe doe je dat dan en ben je nog niet waar je zo graag wil zijn? Ik zal een paar tips met je delen die jou wellicht kunnen helpen hierbij.

 

  1. Het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naar toe. Nu is nu en in het nu leer je en leef je. Alles waar je nu doorheen gaat is er om jou te laten groeien en ervaren wat leven is. Dit is jouw leerproces en dat van jou alleen.
  2. Dit is niet je eindstation, maar slechts een tussenstop. Ook al lijkt alles nu donker en zwart, onthoud heel goed dat je hier doorheen komt. Neem het minuut voor minuut en eis niets van jezelf. Haal adem en dit moment gaan ook weer voorbij.
  3. Gelukkig zijn kan iedereen, maar door de dalen heen gaan is voor helden. Het vergt een heldin om door de donkere tijden heen te gaan, en vooral om ze aan te durven kijken. Trek je niks aan van (goed bedoelde) adviezen en meningen van de mensen om je heen, als ze je niet helpen. Jij staat in jouw schoenen en dit is jouw leven. Jij bent de heldin van je eigen verhaal.

 

Het is niet altijd regenbogen en zingende engelen, en dat is oke. Jij bent ook oké als je er even doorheen zit. Er is niks mis met jou en je hoeft niet gefixt te worden. Jij bent aan het leren, aan het helen en aan het leven. En dat is genoeg voor nu.

Deel dit artikel met tips als jij denkt dat dit andere ook kan helpen. 

 

-liefs Karin

Ben jij al lid van de VIP club en ga jij spiritueel, persoonlijk en innerlijk groeien dit jaar?! Klik HIER voor meer informatie.


«   »