Zo kun jij ook visualiseren | tips

Gepubliceerd op 12 februari 2021 om 11:44

Heel vaak hoor ik dat visualiseren niet lukt, vooral tijdens meditaties is dit een vee gehoorde frustratie. Ik geef je graag een paar tips hoe jij visualiseren toch kunt doen.

Gelukkig zijn er meer wegen die naar Rome leiden en zo ook meer wegen die naar visualiseren leiden. Al kan ik mij voorstellen dat je het inmiddels al hebt opgegeven, omdat het steeds maar niet lukt.

 

In de video van deze week geef ik je een aantal tips hoe jij om kunt gaan met het oefenen van visualiseren en deel ik met je dat je op meerdere manieren kunt visualiseren. Ik wens je veel kijk plezier (iets verderop in dit artikel vind je de video). Je kunt ook dit artikel verder lezen en de tips op je gemak doorlezen.

Wat is visualiseren en hoe doe ik dat dan?

Zo vaak hoor ik het volgende; "Wanneer ik mediteer zou ik groene weides moeten zien met een blauwe lucht en kleurige bloemetjes, maar ik zie helemaal niks. Voor mijn gevoel kan ik er niks van en doe ik iets hartstikke fout".

 

Er is niks mis met jou en ook jij kunt visualiseren. Er zijn namelijk meer manieren om te visualiseren dan alleen maar in een mediatie.

visualiseren hoe doe je dat

De definitie van Visualisatie is het vertalen van een gedachte naar een beeld, een uitdrukkingsvorm. 

Visualisatie kan gebruikt worden in verschillende betekenissen. Een uitgedrukt beeld, een zichtbare voorstelling van iets wat in werkelijkheid of in gedachte bestaat.

Bron: Wikipedia

Visualiseren is dus niet iets wat per se met je ogen dicht moet en alleen tijdens een meditatie mogelijk is. het is net als met veel dingen ook iets waar je mee mag oefenen en mee mag spelen. Laat het weer fun worden en geniet van je oefeningen. Hier een paar tips waar je zelf mee aan de slag kunt.

Visualisatie TIPS

TIP 1 Ga eens plaatjes bij elkaar zoeken, kijk goed om je heen en doe dan je ogen dicht als je dat wil. Kijk nog eens naar de plaatjes en kijk of je ze met je ogen dicht ook voor je kunt halen. Deze visualisatie oefening is super makkelijk en leuk om mee te spelen.

 

TIP 2 Visualiseren is niet per se alleen maar iets dat je moet doen wanneer je mediteert. Een ander woord is fantaseren. Dus ga eens dagdromen over je verlangens. Staar lekker uit het raam en ga je eens voorstellen hoe je droomhuis er uit ziet, je nieuwe auto, je favoriete wandel plek of een dik gevulde bankrekening.

TIP 3 Visualiseren kun je ook doen door een vision of mission bord te maken. Pak er een stapel magazines bij en scheur en knip alle plaatsjes uit die jou een fijn gevoel geven. Maak er een mooi beeld van, zodat het beeld veel meer vorm en gevoel krijgt.

TIP 4 Visualiseren is ook gewoon een gevoel oproepen. Dus de volgende keer tijdens een meditatie en je moet groene weides zien, blauwe luchten en vogeltjes zien. Ga jij proberen om het gevoel naar boven te halen. Hoe zou het voor jou voelen als jij door een groene weide loopt, de blauwe lucht ziet en de bomen ziet bewegen in de wind. Zo kun jij het gevoel oproepen en ga je vanzelf hier een beeld bij creëren.

Ik ben benieuwd welke tip jij gaat gebruiken. Laat het mij gerust hieronder weten of klets mee onder de video.


«   »