Vijf tips om het nieuwe jaar goed te beginnen!

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 06:00

En daar zijn we dan! Een gloednieuw jaar ligt voor ons en we kunnen er van gaan maken wat we willen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb enorm veel zin in 2021. Niet alleen omdat 2020 best slopend, vermoeiend en laten we zeggen bijzonder was. Ook omdat het vorige jaar een heel andere kant heeft laten zien van hoe wij het leven van deze tijd kennen. 

We werden gedwongen om anders te gaan nadenken over de meest gewone, dagelijkse dingen. We moesten nadenken over hoe we in dit geheel stonden en onze weg hierin konden vinden. Toch vond ik het een interessant jaar waarin er ook veel naar boven kwam wat eerder verstopt werd.

Wat dacht je van een andere kijk op het onderwijs. Ineens was online onderwijs mogelijk, iets wat voor veel hooggevoelige kinderen een uitkomst is. Maar ook thuiswerken en meer tijd doorbrengen met je gezin. Ook daar werd een nieuwe weg ingeslagen. je kan en werken en er voor je gezin zijn. Echte tijd doorbrengen met je gezin in plaats van gehaast en alles in het weekend moeten proppen.

nieuw jaar tips

In ieder geval bood het afgelopen jaar veel mogelijkheden, kansen en een nieuwe kijk op ons leven. Toen ik vorige week het afgelopen jaar zat te evalueren maakte ik een lijstje met dingen die ik niet mee wil nemen en dingen die ik juist wel mee wil nemen het nieuwe jaar in. Ik wil dit nieuwe jaar fris beginnen en met mooie intenties starten. Daarom deel ik nu met jou mijn vijf tips hoe ook jij dit jaar goed kunt beginnen. Ben jij klaar voor een nieuw top jaar?! Let's go! 

Tip 1

Maak tijd om het vorige jaar door te nemen en maak een lijst met dingen die je hebt geleerd die je mee wil nemen het nieuwe jaar in. Maak ook een lijstje met dingen die je beleefd en geleerd hebt die je in het vorige jaar wil (achter) laten.

Dus pak pen en papier, zet een lekkere kop thee en schrijf het allemaal eens op. 

Tip 2

Begin een journal. En ja, daar kom ik weer met het schrijven en journallen, maar dit gaat je zoveel inzichten en rust geven dat ik het nog een keer ga zeggen. Start je journal met de punten die je bij tip 1 hebt opgeschreven die je mee wilt nemen uit het nieuwe jaar. Schrijf daar een mooie intentie bij en zo maak je een mooi begin aan je nieuwe jaar. 

Maak daarna lijstjes zoals 'dit wil ik doen dit jaar' (soort bucketlist idee), een 'hier word ik blij van' lijstje en 'boeken die ik wil lezen'. Ook dit draagt bij aan het neerzetten van een mooie intentie voor jezelf en een goed begin van het nieuwe jaar. 

tips goede start nieuw jaar

Luister, voel en doe!

Tip 3

Zorg voor een planning en handige organisatie tools. Het helpt mij altijd enorm om een goede planner/agenda te hebben en voldoende mogelijkheden om te schrijven. Zoals een journal, maar ook een manifesteerboekje, een ideeën en content schriftje en een organizer voor al mijn business plannen voor dit jaar. Voor de een werkt dit het beste op apps op je telefoon en voor de ander (voor mij dus) werkt het schrijven met een pen het beste. 

Ik heb tal van schriftjes en boekjes liggen waar ik alles in kwijt kan. Zo blijft je hoofd rustig en kun je alles noteren en uit je hoofd schrijven wanneer je maar wilt. Bij mijn laptop heb ik een nieuwe bureaulegger liggen waar ik snel even iets op kan krabbelen, een datum op kan zoeken of notities kan maken wanneer ik met een klant in een video call zit. Super handig en praktisch.

Plan en organiseer alles wat er nu nog in je hoofd zit en je gaat veel meer rust en overzicht ervaren.

Tip 4

De eerste maand van het nieuwe jaar, januari, is voor de meeste een rustige maand. Maak hier gebruik van en ga in deze eerste weken aan de slag in je huis. Ruim de kamers op, de kerstspullen op en maak alles lekker schoon en fris. Waarom zou je wachten tot de lente begint? Begin nu en begin fris.

Door fysiek dingen op te ruimen, ruim je ook rustig aan je gedachten en je hoofd op. Tijdens dit soort opruim klusjes is het namelijk een stuk makkelijker om nu eens te bedenken wat je eigenlijk graag wil. 

drukwerknodig.nl

Tip 5

En de vijfde tip is laat je niet afleiden. Er is overal afleiding, dat was er vorig jaar en dat zal er dit jaar ook zijn. Aan jou of je je hierdoor laat mee slepen of niet. Je hebt namelijk altijd een keuze. Het enige dat jij hoeft te doen is besluiten wat jij doet.

Je bent maar één besluit verwijderd van het leven van je dromen.

Luister naar je eigen innerlijke stem, Voel wat jij hier mee mag doen en Doe wat goed voelt voor jou. Niet voor niks liet ik deze woorden op mijn nieuwe mok drukken bij Drukwerknodig.nl. Deze woorden zijn mijn leidraad om dicht bij mezelf te blijven en vanuit welke intentie ik mijn leven wil leven.

Bonus tip

Een bonus tip voor jou is dat je altijd, maar dan ook altijd je hart mag volgen. Wanneer je dat doet dan stromen dingen en gaat het vanzelf de goede kant op. 

Toen ik vorig jaar de beslissing nam om mijn bedrijf vanuit mijn eigen gevoel en hart te gaan inrichten, begon het als vanzelf te stromen. Nu krijg ik de leukste samenwerkingen, de liefste klanten, de beste volgers en lezers en doe ik elke dag wat ik leuk vind om te doen. 

Dankzij Drukwerknodig.nl kreeg ik de inspiratie om deze tips met je te delen. Drukwerknodig.nl is een webshop waar je alles wat bedrukt kan worden kunt vinden. Ik was verbaasd hoeveel mogelijkheden er zijn. Denk aan mondkapjes, posters, boeken en mokken. En ook van die leuke wandtegeltjes met je eigen tekst erop! Mocht jij iets zoeken dan zou ik hier zeker een kijkje nemen.

Naast de vele mogelijkheden hebben ze ook een vriendelijke en behulpzame klantenservice die al je vragen beantwoorden en een snelle levering. Super voor promotie en presentatie producten, denk aan roll up banners, als ook voor persoonlijke cadeautjes en op maat gemaakt drukwerk. 

Maak van dit nieuwe jaar iets moois en begin alvast met het zetten van een intentie waar jij blij van wordt. Wat dit jaar ook zal brengen, jij bent hier en nu en jij beslist wat jij er van gaat maken. Pak er een mok thee bij (of warme chocolademelk met slagroom, er gaat veel in zo'n mok!) en schrijf je intenties op voor dit nieuwe jaar. Het is tijd om jouw dromen en verlangens uit te laten komen. 

Wil je verder praten over dit onderwerp, dan zie ik je graag in de gratis intuïtief leven community. Onder het topic van deze week kletsen we verder, delen we nog meer tips en krijg je support. 

Liefs Karin

Dit artikel is in samenwerking met Drukwerk nodig.nl. 


«   »