De energie van de maan - symptomen en betekenis

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 06:00

De maan, het lijkt gewoon een bol licht in de nacht. Maar het is zoveel meer dan dat wanneer je daar bewust van wordt. De energie van de maan is sterk en krachtig. Je kunt hier mega van genieten of super veel last van hebben. De ene maan is de andere niet en de volle maan heeft een andere energie dan de nieuwe maan. 

Tot een paar jaar geleden had ik geen idee wat een impact de maan eigenlijk heeft. Toen ik me er in ging verdiepen ontdekte ik dat ik tijdens de volle maan dagen minder goed sliep en tijdens de nieuwe maan dagen allerlei ideeën en inspiratie kreeg. 

Wat doet de energie van de maan met je, wat zijn de symptomen die je kunt voelen en wat betekenen de verschillende manen. Dat lees je in dit artikel.

volle maan betekenis

De energie van de maan

Of je nu wel of niet spiritueel bent ingesteld, het maakt geen verschil voor de energie van de maan. De maan is nu eenmaal krachtig en dat merk je hoe dan ook. De maan heeft een enorm krachtveld dat diep doordringt tot in onze diepste cellen. Misschien ben je je er nog helemaal niet bewust van, maar zodra je dit artikel gelezen hebt is geen maan meer hetzelfde

Wat je merkt van de maan en waar je last van kunt hebben beschrijf ik verderop in dit artikel. Waar ik eerst wil dat je bewust van gaat worden is dat jouw lichaam uit cellen bestaat, uit water bestaat en uit een uitgebreid zenuwstelsel. Dit samen zorgt er voor dat jij een bepaalde frequentie hebt. Je voelt je goed, dan is je frequentie (vibratie) hoog. Voel je je somber, verdrietig of angstig dan is je frequentie lager. Je zendt met jouw frequentie signalen uit, dit gebeurt meestal onbewust. Die frequentie bevat een bepaalde vibratie die door andere mensen om je heen opgepikt wordt net zoals jij de vibratie van andere op pikt. Die vibratie of wel energie kan er voor zorgen dat jij het gevoel overneemt van een ander. Maar ook dat jouw gevoel naar een ander kan worden gezonden. 

Oké, volg je me nog? Top, lees nog even verder dan gaat het steeds duidelijker worden wat ik bedoel. 

De energie is overal. De mensen om je heen, de planten in je woonkamer, de sfeer op een feestje of in je auto zorgen er allemaal voor dat jij een bepaalde vibratie en energie ervaart. De maan is ook energie, net zoals de zon dat is, en zendt deze uit. Die energie wordt uitgezonden naar de natuur en naar ons. Elke rivier, meer, sloot, plant, struik, bloem en boom heeft een bepaalde energie. Jij bestaat als mens uit 70% water, jij bevat dus letterlijk een natuurelement in je. De combinatie van je gevoeligheid en deze natuur energie zorgen er voor dat jij de kracht en de energie van de maan voelt.

Hoe gevoeliger je bent en hoe meer je bewust bent van je gevoeligheid (hooggevoelig)des te meer zul je bewust de energie van de maan voelen in je lichaam, geest en ziel.

Symptomen van de maan

Iedereen voelt de maan in mindere of in meerdere mate. Je hoeft dit stuk hiervoor niet als waarheid te geloven om toch last te kunnen hebben van de maan. Die energie is er nu eenmaal of jij dat nu wilt of niet. Een aantal symptomen die je kunt ervaren bij de maan zijn de volgende:

Bij volle maan

Slechter slapen

Vaker worden 's nachts

Onrustig gevoel in je lijf

Drukke gedachten in je hoofd

Meer twijfelen en je onzeker voelen

Vreemde dromen hebben in de nachten rondom de volle maan

Duizelig voelen

(lichte) griepklachten

Bij nieuwe maan

Meer energie voelen

Later in slaap vallen dan anders en langer willen (uit)slapen

Inspiratie krijgen op de vreemdste momenten

Ineens een inzicht krijgen in een situatie waarin je vast zat

Nieuwe plannen willen maken

In actie willen komen om nu echt dat ene te gaan doen wat je al zo lang wilde doen

 

Dit zijn de meest voorkomende symptomen die je kunt ervaren bij de energie van de maan. Dit verschilt natuurlijk per persoon en per maan. Want niet elke maan is het zelfde.

Wat betekent de volle maan

De volle maan geeft en heeft een sterke loslaat energie. Dat wil zeggen dat de dagen rondom volle maan het perfecte moment zijn om stil te staan bij dingen, mensen en situaties die niet meer bij je passen en je graag wil los laten. De onrust tijdens deze periode wil je iets vertellen en iets laten zien. Zo kun je ineens aan een bepaald iemand denken uit het verleden, kan er een situatie voorvallen op je werk waar je helemaal klaar mee bent of voel je je onzeker over jezelf

De volle maan valt op één dag, maar de dagen er om heen zijn ook al sterk in energie. Die dagen kun je dus ook al last hebben van de volle maan. Wees je bewust van wat je lichaam aangeeft, hoe het voelt en waar je aan denkt. Welke piekergedachten blijven er terug komen en waar maak jij je nu nog meer zorgen over dan anders? Stel jezelf die vragen tijdens deze dagen en schrijf ze op. Zo wordt het duidelijker wat er in jouw speelt en wat je nu aandacht kan geven en los kunt gaan laten.

volle maan en nieuwe maan betekenis

Tijdens de volle maan kun je een persoonlijke ceremonie houden zoals een vuurritueel. Schrijf alles op papier wat je graag los wil laten en wat niet meer in je leven past. Verbrand dit dan in het vuur tijdens de volle maan. Ook helpt het om het alleen op te schrijven in je journal of een meditatie te doen waarin je alles de revue laat passeren dat je los wil laten. Wat het ook is, zo groot of zo klein, laat het los tijdens de volle maan. In de weken na de volle maan ga je hiermee onbewust aan het werk en kun je die dingen gaan oplossen. De volle maan geeft je dat extra steuntje in de rug dat je nodig hebt.

Elke volle maan heeft een eigen naam en betekenis. Wil je je meer verdiepen hierin duik dan eens op Facebook of Google in de volle maan energie en je zult blij verrast zijn wat je er allemaal over kunt vinden. Zo zijn er veel vrouwen die hun cyclus op basis van de maanstanden laten lopen. Super interessant om daar eens in te duiken. Het ongesteld zijn tijdens de volle maan helpt met loslaten, letterlijk en figuurlijk. Nogmaals een interessante manier om met de maanstanden samen te werken

Wat betekent de nieuwe maan

De nieuwe maan heeft een andere energie dan de volle maan heeft. Waar de volle maan je inspireert om los te laten, moedigt de nieuwe maan je aan om te manifesteren en creëren. In de dagen rondom de nieuwe maan is de energie ook al aan het werk en kun je merken dat je meer inspiratie hebt of ineens een mooie inzicht krijgt. Geniet van deze dagen, zelfs al geven ze je ook een onrustig gevoel.

Ook van deze maanstand kun je gebruik maken en doe dat dan ook. De nieuwe maan is een mooi moment om op te gaan schrijven wat jij heel graag wilt. Een goed moment om nieuwe dingen te beginnen en plannen uit te werken. Om je inspiratie te laten stromen en in de flow van deze manifesterende energie mee te gaan.

Het kan zijn dat ook deze nachten je slechter slaapt, maar dan vooral omdat je zoveel leuke ideeën en plannen hebt.Je hebt zin om aan de slag te gaan met je gezondheid, met de plannen voor je eigen bedrijf of hoe je die ene leuke baan binnen kunt halen. Let wel dat je overdag waar nodig even bijtankt en stil staat. De nieuwe maan energie kan je zoveel energie geven dat je aan jezelf voorbij gaat, dus wees je bewust van de nieuwe maan energie en relax waar nodig.

En zo is elke maanstand anders en heeft het ieder haar eigen energie. Ben je (hoog)gevoelig dan is de kans groot dat jij rond deze maanstanden wakker ligt, onrustig bent of je niet lekker voelt. Wanneer je meer bewust bent van de maanstanden kun je daar zelf beter op in spelen. En weet je wanneer je even extra rustmoment moet nemen en extra lief voor jezelf mag zijn.

Laat me weten wat jij merkt van de volle en/of nieuwe maan in de reactie hieronder?

- liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.