Volle maan rituelen

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 06:00

De volle maan heeft zo'n sterke energie, dat het zonde is om daar niks mee te doen. Juist tijdens deze dagen kun je met behulp van mooie rituelen de energie vrij maken voor alles wat niet meer bij je past en niet meer bij je hoort. 

De volle maan is heel geschikt om angsten, situaties en gevoelens los te laten.

Dat klinkt misschien nog wat onduidelijk, maar lees ook het artikel over de volle maan en de symptomen en betekenis eens. Hier leg ik meer uit over wat de maanstand voor je kan doen. En wil je graag een mooi overzicht van alle maandstanden van dit jaar, check dan even de gave maankalender van Astrology Rocks.

In dit artikel deel ik verschillende volle maan rituelen met je. Kies er een of twee uit die bij jou passen en gebruik ze bij de volgende volle maan. 

volle maan rituelen

Reinigen van je eigen energie

Met behulp van salie kun je je eigen energie velden, aura's, reinigen. Steek een aantal blaadjes gedroogde salie aan en leg ze in een abalone schelp (zie foto). Heb je die niet dan kun je ze ook op een andere ondergrond leggen. Zorg er wel voor dat deze hitte- en vuurbestendig is. 

Laat de salie smeulen en niet branden. Dus blaas na dat je de salie hebt aangestoken het vlammetje uit, zodat de blaadjes gaan smeulen en roken. De rook kun je vervolgens verspreiden met een veer. Beweeg de veer door de rook heen, zodat de rook om jou heen gaat draaien en waaien. 

Spreek de intentie uit dat je jezelf en je energie wilt reinigen en schoonmaken terwijl je de rook om je heen laat  waaien. Begin bij je tenen en loop zo je hele lichaam af en herhaal de intentie voor jezelf. Eindig vervolgens net boven je hoofd (je kruinchakra). Vergeet niet om je gehele energie veld langs te gaan, dus ook de ruimte om je heen en achter je lichaam.

Deze methode kun je ook gebruiken voor de ruimtes in je huis. Je reinigt dan goed de hoeken van een ruimte met de salie rook.

salie volle maan ritueel
volle maan ritueel met kaarsen

Kaarsen ceremonie

Een ander ritueel dat je kunt gebruiken bij volle maan is een kaarsenceremonie. Steek een kaars aan op een rustig plekje waar je je veilig voelt. Het meest gebruikt hiervoor is een witte kaars, maar naar mijn mening kun je elke kleur gebruiken die je wilt. Elke kleur heeft ook weer zijn eigen gevoel en betekenis. Kies een kaars die jij bij dit moment vindt passen.

Ik gebruik eigenlijk elke kaars hiervoor die ik huis heb. Paars, wit, blauw, groen, roze en rood is dat op dit moment. 

Steek de kaars aan en ga ontspannen zitten. Je kunt nu een meditatie doen door in de vlam te kijken en te ervaren wat het met je doet. Misschien krijg je ineens een kippenvel, beweegt de vlam of denk je terug aan een bepaalde situatie. Laat alles gewoon gebeuren en blijf ontspannen. Weet dat je veilig bent en dat de volle maan je beschermt. 

Spreek je intenties uit en vertel wat jij los wilt laten. Welke angst, oude gewoonte of patroon of situatie past niet meer bij je en wil je laten gaan. 

Vuur ceremonie

Het schrijf ritueel in combinatie met een vuurceremonie vind ik altijd bijzonder om te ervaren, want het lijkt of er dan nog iets extra's in de energie gebeurt. Wat je doet is het volgende. Je schrijft op een briefje al je gedachten over wat je los wil laten. Is het een teleurgesteld gevoel, verdriet of misschien boosheid en welke situatie bracht dit naar boven. Schrijf het op. Je kan ook steekwoorden opschrijven als dat in je naar boven komt. Wil je gezonder eten en wil je die eetbuien los laten, dan schrijf je dat op. Het gaat voor al om de intentie die jij op dit moment zet.

Met behulp van een kaars of vuurkorf kun je dit papiertje ritueel verbranden. Laat het briefje vlam vatten en spreek je intenties opnieuw uit. En herhaal voor jezelf dat je dit wilt loslaten, want het past je niet meer. Niet alleen is het een mooie en duidelijke manier dat je letterlijk iets los laat, het is ook super mooi om het vuur te zien.

Maak maar eens een foto van het vuur of de vlam en kijk daar op een later moment nog eens naar. De mooiste verschijningen zijn dan zichtbaar. Verschijningen die je tijdens het ritueel niet meteen kunt zien. 

vuur ceremonie volle maan

Foto: Vuur ceremonie met een prachtig paarse gloed om de vlam heen.

vuur ceremonie volle maan

Foto: Figuren die tevoorschijn kwamen toen ik foto's nam. Op dat moment zag ik ze niet, pas later toen ik de foto's terug keek wel.

Met deze rituelen kun jij meer gebruik maken van de energie van de volle maan. Ik ben benieuwd wat jij doet tijdens de volle maan dagen, laat je het hieronder achter in een reactie. Inspireer elkaar ♥ 

- liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.