Hoe word ik weer gelukkig met mezelf?

Gepubliceerd op 28 juni 2020 om 06:00

Je bent verdrietig, voelt je alleen en in de steek gelaten. Je bent boos, teleurgesteld, voelt je schuldig en in de war. Er komen zoveel nieuwe dingen op je af die je nu zelf moet uitvogelen. Zaken die je moet regelen en dagelijkse dingen die je ineens alleen moet doen. 

Je vertrouwen in jezelf en in andere is gezakt naar het vriespunt. Je sociale leven verandert, je moet een manier zien te vinden om met je ex om te gaan en je draai zien te vinden in een ander huis dat niet als thuis voelt. Daarbij wil je ook zo goed mogelijk alles een soort van normaal houden voor je kind(eren). 

Waar je juist na je scheiding en/of als alleenstaande moeder mee aan de slag zou moeten gaan is weer in contact komen met je intuïtie. En ik kan me voorstellen dat dit niet boven aan je to do lijstje staat. Toch is dit de manier om hier doorheen te komen en weer gelukkig te gaan worden met jezelf.

gelukkig met mezelf

Geluk in anderen zoeken

Mijn persoonlijke zoektocht naar geluk begon pas echt na mijn scheiding. Daarvoor had ik mijn leven geleefd zoals ik dacht dat het moest. Ik deed wat anderen deden, en had geen idee dat er nog zoveel andere manieren waren. Maar waar ik ook zocht naar geluk, ik vond het nergens. Niet in een nieuwe relatie, niet in nieuwe hobby's, niet in me vol op het moederschap storten en niet in anderen. 

Nu is het lekker makkelijk om te zeggen dat geluk in jezelf zit. En dat je het daarom dus ook nergens anders kunt vinden. Ook al is het waar, ik had het niet geloofd op dat moment. Sterker nog ik had er niets mee kunnen doen, omdat ik geen idee had hoe ik dan het geluk in mezelf zou kunnen vinden. 

Waar is de handleiding?

Toen ik net uit mijn scheiding kwam stond ik veel te ver van mezelf af, om ook maar ergens een sprankje van geluk in mezelf te kunnen vinden. Een kleine troost voor jou wanneer je dit leest en je op zoek bent naar geluk in jezelf. Ik ben dan ook geen wonder, super women of tovenaar. En jij ook niet. Tegelijk zijn we dat allebei wel! 

Verwarrend misschien, maar ook als je het zelf nog niet ziet of voelt. Jij bent deze zeker wel. Maar goed, even terug naar het geluk in jezelf. 

Het was niet één ding, niet één persoon, workshop of boek dat me deed inzien dat geluk in mezelf zat. Het was meer een gevalletje heel veel puzzelstukjes vinden en deze proberen in elkaar te leggen. Als een puzzel waar je geen voorbeeld van hebt liggen om bij te spieken. Zoals je graag een handleiding zo willen wanneer je voor de zoveelste keer een slapeloze nacht hebt gehad met je baby of je vers gemaakte prakje ijskoud wordt uitgespuugd door je peuter. Ja zo ziet het vinden van geluk in jezelf er ook uit.

Niet heel opbeurend nog, nee klopt. Maar wees gerust, lees verder en ik beloof je dat het meer duidelijk gaat worden hoe jij meer geluk gaat vinden in je zelf.

Na jaren van al die puzzelstukjes te vinden en verzamelen had ik een enorme wir war aan stukjes die ik nog altijd niet begreep. Sterker nog, telkens als ik dacht het passende stukje gevonden te hebben raakte ik daarna weer meer in de war. Wat doe je als je zoveel puzzelstukjes hebt en je er geen oplossing meer in ziet? Nee, niet weg gooien. Je gaat overzicht creëren natuurlijk. 

Ik ging op orde op zaken stellen op alle fronten die ik maar kon bedenken. En na een reorganisatie van al die stukjes bleek ik al heel dichtbij te zijn. Dichterbij dan ik dacht.  Wat ik onbewust aan het doen was geweest, was het volgende. 

vind het geluk in jezelf

Wanneer de puzzelstukjes samen vallen

Ik was namelijk bezig geweest met stukjes van persoonlijke en spirituele ontwikkeling te verzamelen. Oftewel ik was bezig om mezelf weer te vinden door te leren wie ik nou eigenlijk ben. Maar ook wie wil ik zijn en wat wil ik doen. Waar word ik nou gelukkig van? 

En dat wordt de meest belangrijke vraag die je jezelf mag gaan stellen. Word ik hier gelukkig van?

Door stukje bij beetje jezelf beter te leren kennen en beter te begrijpen, kom je steeds meer in contact met je intuïtie. Oftewel in contact met je eigen gevoel. Waar je blij van wordt, waar je verdrietig van wordt en waar je gelukkig van wordt. Bij alles wat je doet, denkt en voelt vraag je jezelf af of dit je gelukkig maakt? 

Laat alles samen vallen en leg je hele tafel maar vol met al die puzzel stukjes die je op je zoektocht vindt.

Zo word je weer gelukkig met jezelf

Door steeds goed te luisteren naar jezelf en waar je dus wel of niet blij van wordt, leer te steeds beter jezelf kennen. Je minder leuke kanten, je schaduwkanten en je negatieve kanten. Maar je gaat ook je mooie kanten, je kwaliteiten en je positieve kanten ontdekken. En dat laat je samen vallen. Je mag namelijk alles zijn, denken en voelen wie je bent. Het mooie van geluk in jezelf vinden is dat je oké leert zijn met alles wat je bent. Ook en juist met je minder leuke kanten vrienden worden. 

In mijn ogen is weer gelukkig zijn met jezelf een continue proces. Steeds weer nieuwe kanten van jezelf ontdekken, dingen uitproberen en nieuwe dingen leren. Om vervolgens weer een laagje dieper en nog dichterbij jezelf te komen. Het is 50% persoonlijke ontwikkeling en 50% spirituele ontwikkeling waar jou groei naar geluk zit. Daar zit jouw zelfvertrouwen en je rust. Daar zit jouw houden van jezelf en van geluk in jezelf. 

Voor iedereen is de weg er naar toe anders, ook al hebben we zeker ook allemaal dingen gemeen. Jouw weg is uniek en niemand anders kan jou je gelukkig laten zijn dan jij jezelf. Natuurlijk brengt je kind je een glimlach en vult je hart zich als je dat snoetje ziet. Natuurlijk zijn er heel veel momenten met anderen die jou een gelukkig gevoel geven. Maar jouw basis van geluk ligt helemaal bij jezelf. 

Jij maakt jezelf gelukkig. Jij en jij alleen. Luisteren naar je intuïtie. Luisteren naar je eigen gevoel. Je leven leven vanuit je eigen hart. Zoals dat goed voelt voor jou en waar jij gelukkig mee bent. Niet vanuit verdriet, maar vanuit liefde voor jezelf.

 

-liefs Karin

Let go & be free

In deze training leer je dat alles wat je denkt over jezelf slechts overtuigingen en oordelen zijn die je bent gaan geloven . Dat deze jouw waarheid zijn geworden, en dat dit nu jouw leven is geworden. Maar ook dat je dit nu kun veranderen en je het leven kunt creëren vol vrijheid, rust en geluk zoals je dat diep van binnen graag wilt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.