Hoe laat je de wet van aantrekking voor je werken?

Gepubliceerd op 15 juli 2020 om 06:00

Al heel wat jaren ben ik bekend met de wet van aantrekking. Maar om nou te zeggen dat ik wist hoe ik hem bewust kon toepassen, nee niet echt. Toch had ik de afgelopen jaren al best wat dingen gemanifesteerd in mijn leven die ik graag wilde.

Zo kon ik een aantal jaar thuis blijven om mijn zoon te zijn en hem te  ondersteunen en zelf tijd te nemen voor mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik manifesteerde een nieuwe baan die helemaal bij mij past. Het huis waar we nu in wonen, inclusief genoeg geld om het in te richten. een prijs die ik graag wilde winnen en zo nog een heel lijstje met wensen.

Maar steeds leek het meer toeval dan dat ik echt bewust iets aantrok. Tot dat ik een tijd geleden me ineens ging beseffen hoe ik deze dingen aan had getrokken. Er vielen wat kwartjes en ik besloot om het opnieuw in te zetten, maar nu dus heel bewust.

de wet van aantrekkingskracht

De drie stappen van de wet van aantrekking

Wanneer je bekend bent met de wet van aantrekking dan weet je dat er een aantal stappen zijn. De eerste is vragen. Je vraagt wat je graag wilt hebben in je leven. De tweede stap is het wordt gegeven. Dit is het moment dat je je vraag volledig loslaat en er op vertrouwt dat het geregeld wordt. De laatste stap is dan ontvangen, je zelf in volledige ontvang modus zetten zodat je het gevraagde kunt ontvangen. 

Waar de meeste op vast lopen is de tweede stap. Het volledig loslaten van de uitkomst en vertrouwen dat het precies zo naar je toe komt of nog beter dan dat. Dat stuk is precies waar ik ook op vast liep. Want ik werd altijd ongeduldig, omdat het me te lang duurde. Ik ging twijfelen of ik wel de juiste vraag had gesteld. En ik dacht dat ik het vast verkeerd deed. Iedereen kon het, maar ik dus blijkbaar niet.

Toen ik besloot om hier eens serieus naar te gaan kijken, veranderde er meteen iets. Binnen twee weken, had ik voor de tweede keer, een droomhuis gemanifesteerd. Ik deed het in 2008 en ik deed het nu in 2020 opnieuw. Het is dus mogelijk om bewust te manifesteren met behulp van de wet van aantrekking en ik deel met alle liefde de stappen die ik heb gezet. 

Stap 1 Vragen

De eerste stap is dus vragen. Ik ontdekte dat ik een specifieke manifesteerder ben. Dat houdt in dat ik zo specifiek mogelijk mag zijn in het vragen wat ik wil. Dit verschilt per persoon en door middel van bijvoorbeeld je Human Design chart kun je dit zien. Er zijn ook niet specifieke manifestors. Je chart kun je eenvoudig berekenen, KLIK HIER en bereken je chart.

Heb je de chart berekent, kijk dan welke kant het onderste donkere pijltje, die bij het hoofd afgebeeld staat, op wijst. Wijst deze naar het hoofd toe dan ben je een specifieke manifestor. Wijst het pijltje naar buiten toe, dan ben je een non specifieke manifestor.

Als je dat weet wordt het vragen al een stuk makkelijker. In het geval van een specifieke manifestor is het dus fijn om specifiek te zijn in wat je vraagt. Ben je een niet specifieke manifesteerder dan kun je de vraag wat ruimer houden en visualiseer je de uitkomst.

Stap 2 Het wordt gegeven

En dan de lastigste stap. Op dit moment mag je dus volledig vertrouwen op de uitkomst. Zonder er een tijd aan te hangen of er druk op te willen zetten. Je mag volledig loslaten. En dit is een lastig stukje. Want hoe doe je dat nou? 

Loslaten gaat om je volledig onthechten van de uitkomst. Voelen dat het oprecht niet uitmaakt of het zo zal komen of niet. Dan kom je op het punt dat je gewoon zeker weet dat het komt. Er is geen twijfel over mogelijk, je bent zo zeker dat het komt. Dat je dus volledig kunt loslaten en vertrouwen. Wat bij mij hielp is een moodbord maken en visualiseren. In volledig vertrouwen fantaseren over hoe het zou zijn als. Het in mijn hele lijf voelen dat dit precies of nog beter naar mij toe zal komen. Het moodbord maakte ik om in de energie van het gevraagde te blijven. Om mijn energie dus hoog te houden op momenten dat ik begon te twijfelen of ongeduldig werd.

Mijn tip bij deze tweede stap is dan ook ga een moodbord maken en ga jezelf voorstellen hoe je je voelt als het gevraagde er is. Laat los wanneer het zo zal zijn en blijf in een hoge energie van vertrouwen.

Op dit moment is het universum al voor jou aan het werk. Je hoeft nu niets meer te doen. Je mag volledig vertrouwen, onthechten en loslaten, zodat het universum haar werk kan doen.

Stap 3 In de ontvang modus komen

Ontvangen is natuurlijk wat je graag wil. En ja, het is the best feeling ever wanneer je het gevraagde mag ontvangen. Ik voelde me echt als een koningin zo rijk toen ik hoorde dat we niet alleen een huis hadden, maar ook nog eens een nieuwbouwhuis dat er prachtig uit ziet, op de plek waar we willen wonen en als eerste mochten kiezen welk bouwnummer (huis) we wilden.

Je komt pas in de ontvang modus als je volledig kunt loslaten. Daarom is die tweede stap ook vaak een lastige. Maar wanneer je die energie kunt vast houden kan het niet anders dan dat je gaat ontvangen. 

Stel jezelf voor dat het universum, de bron, energie of hoe je het ook wilt noemen een hartslag heeft. Stel je dan voor hoe je die hartslag ziet op een monitor zoals ze die in het ziekenhuis hebben. Zie je het groene lijntje op en neer gaan in het ritme van de hartslag? 

Goed zo, dan ga je je eigen hartslag er naast zetten. Komen ze overeen of zit er nog een wereld van verschil tussen. Gaat die van jou veel langzamer of juist sneller. De sleutel is om op dezelfde hartslag te zitten. Oftewel op dezelfde hoge frequentie als het universum zit. Jullie mogen samen dansen en mee bewegen. 

wet van aantrekking

En op dat moment ben jij op het zelfde energie niveau als je vraag, als het universum en kun je ontvangen wat je maar wil.

De wet van aantrekking werkt altijd

Wanneer je deze stappen doorloopt kan het niet anders dan dat jij een bad ass manifesteerder wordt. Maar oefening baart kunst, want het is soms best lastig om in die hoge energie te blijven. We worden afgeleid door wat andere mensen zeggen, wat we horen en wat er in het dagelijks leven gebeurt. 

Weet dat de wet van aantrekking altijd werkt. Je trekt ook minder leuke dingen aan, eigenlijk net zo makkelijk als dat je geweldige dingen aantrekt. Dat geldt voor dingen, mensen, situaties, geld, werk, relaties enzovoort. Wil je meer leren over hoe je kunt loslaten, kijk dan eens naar het artikel De wet van vergeving en Ho'oponopono. Hiermee kom je zeker verder. Dit is namelijk wat ik ook op dagelijkse basis inzet.

 

Heb je vragen, laat het me weten in de reacties hieronder.

Liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.