De 11 universele wetten

Gepubliceerd op 15 juli 2020 om 06:00

De universele wetten zijn als natuurwetten. Zij zijn altijd aanwezig, werken altijd en brengen veel teweeg. Door deze wetten te kennen kun je gaan herkennen. Wat het weer makkelijker maakt om ze in je voordeel te gebruiken. In plaats van dat ze per ongeluk werken of zelfs vanuit negatieve energie werken. 

De universele wetten maken daar geen onderscheid in. Ze werken altijd, en werken vanuit je gevoel en (onder)bewustzijn. Leer ze herkennen en zet ze in voor een positieve verandering in je leven.

In dit artikel benoem ik 11 universele wetten. Deze wetten ben ik steeds bewuster gaan toepassen in de afgelopen jaren. Ik had geen idee dat dit bestond en invloed kon hebben op mijn leven. Nou dat deed en doet het wel! En daarom wil ik ze graag met jou delen.

universele wetten

De wet van eenheid

Alles is met elkaar verbonden. We zijn allemaal onderdeel van dezelfde bron. Daarom is er eigenlijk geen onderscheid of afscheiding met elkaar. Wanneer we allemaal vanuit de dezelfde bron met elkaar verbonden zijn, vallen verschillen weg. 

Iedereen is gelijk en heeft evenveel kwaliteiten en talenten. Zo brengt ieder hier op aarde haar of zijn eigen energie mee. Hebben we wel onze eigen doelen, missie en levensdoelen, maar zijn we ook verbonden met elkaar en kunnen we elkaar helpen en steunen.

De wet van vibratie

De energie van vibratie en frequenties. Een lage energie geeft een lage vibratie en frequentie. Een hoge energie geeft een hoge vibratie en frequentie. Stem jezelf af op de juiste frequentie en je leven loopt en stroomt een stuk makkelijker. Je gaat dan in een soepelere vibratie leven. Als je mensen hoort zeggen : Ik zit zo lekker in de flow", dan zijn zij afgestemd op hun juiste frequentie.

Staat jouw radio bijvoorbeeld op 90,5 afgestemd en voel jij je daarbij verdrietig, teleurgesteld of boos. Dan is dit niet jouw juiste frequentie. Stem je af op 100,7 voel je je al veel beter en lijkt de dag je toe te lachen. 

De wet van actie

Actie is energie die in beweging wordt gezet. Zonder acties wordt de energie niet in beweging gezet. je kunt lezen, luisteren en kijken wat je wilt. Maar wanneer je geen actie neemt, komt de energie die je hebt opgenomen niet in beweging. 

De wet van oorzaak en gevolg

Niks is toevallig. Wat je zaait, oogst je. Elke klacht, gedachten en gevoel heeft een oorzaak en dus ook een gevolg. Er bestaat geen toeval. Als jij niks doet, gebeurt er niks. Als jij veel doet, gebeurt er veel (misschien wel teveel). Wanneer jij een keuze maakt, heeft dat een gevolg. Geen keuze maken heeft ook een gevolg. 

De wet van aantrekkingskracht

Wat je aandacht geeft, groeit. Cliché, maar waar. Word je bewust van je gedachten en gevoelens. Daarmee kun je bewuster laten groeien en ontstaan wat jij wel wil in plaats van wat jij niet wil. 

De wet van transformatie

Je hebt altijd de keuze om de condities in je leven te veranderen. Jij bent in staat om op elk moment te kunnen kiezen. Wanneer je dit leest, en dus de middelen hebt om dat te doen, kun jij je leven transformeren naar hoe jij het wil. Onthoud dat elke keuze een keuze is. Ook als je kiest voor niets veranderen. 

 

De wet van goddelijke timing

Alles gebeurt op het juiste moment. Alles. 

De wet van polariteit

Het ene kan niet zonder het ander. Oftewel de regen kan niet zonder zon en andersom. Positief heeft negatief nodig. Het gaat om het contrast dat nodig is in ons leven. 

De wet van ritme

Eb en vloed ritme. Het ritme van de maanstanden. Alles heeft een natuurlijk ritme. Je mag daar als mens ook in mee leren gaan. Ga mee in het ritme van de natuur en ontdek de flow er van.

De wet van vergeving

Vergeving start van binnen uit. Vergeving is niet iemand vergeven. Het is het gevoel en de gedachten die jij hebt vergeven en daar volledige verantwoordelijkheid voor nemen. 

De wet van gender (geslacht)

Het vrouwelijke en mannelijke mag in balans zijn. De mannelijke energie is doelgericht, oplossingsgericht, doorzetten en wilskracht. Daar in tegen is de vrouwelijke energie intuïtief, liefdevol en zacht, mogelijkheden bekijken en aanmoedigend. Door deze twee energieën meer in evenwicht te brengen, ervaar je zelf ook meer evenwicht in je lichaam, geest en ziel.

 

Kende je deze universele wetten al of heb je nieuwe ontdekkingen gedaan? Laat het me gerust hieronder in een reactie weten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.