Nieuwe maan rituelen

Gepubliceerd op 22 juli 2020 om 06:00

Het valt niet te ontkennen. De maan heeft een sterke en krachtige energie. Misschien werk je nog niet met de maan energie mee of ben je je er nog niet bewust van. Lees je hierover in en je zult versteld staan hoe je nu nog die energie aan het tegen werken bent. 

De maan heeft energie en als je daar niet in mee kunt gaan, kan het een energie zijn waar je tegenin gaat. Je voelt je dan tijdens de volle en nieuwe maanstanden sneller geïrriteerd, moe, futloos en je zit niet lekker in je vel. Interessant dus om er eens bij stil te staan en er wat over te lezen.

Sinds ik me bewuster ben geworden van de maanstanden, gaan dingen soepeler. Dingen zoals weten wanneer ik het beste kan creëren, doen en in actie kan zijn. En dingen zoals weten wanneer ik rust mag nemen, me mag focussen op loslaten en stil staan. Dat maakt het leven een stuk makkelijker kan ik je zeggen. 

 

nieuwe maan ritueel

Wanneer je mijn eerdere artikelen over de maan nog niet gelezen hebt, dan raad ik je de volgende aan. Over de betekenis van de volle en nieuwe maan en het artikel over volle maan rituelen

In dit artikel dus meer over rituelen die je voor jezelf kunt doen tijdens de nieuwe maan.

De dag voor de nieuwe maan

De dag voor de nieuwe maan kun je besteden aan evalueren. Hoe waren de afgelopen weken en wat is er tevoorschijn gekomen wat  jouw aandacht heeft gevraagd.

Was je druk met werk, met je kind(eren) of met een bepaald familielid. Ging je aandacht naar een ruzie met een vriendin of met je ex. Voelde je je niet lekker, was je ziek of zat je niet lekker in je vel.

Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je je op de afgelopen tijd gaat terug kijken. Nu hoef je niet de hele dag te zwelgen in dat gevoel en in die gedachten. Besteed hier maximaal een uurtje aan en schrijf de gedachten en gevoelens op die je te binnen schieten. 

Wanneer je dit hebt opgeschreven eindig je met de zin "Ik laat het in liefde los".

nieuwe maan

De dag van de nieuwe maan

Op deze dag ga je bewust voelen en denken over hoe je de komende weken zou willen leven. Waar wil je (meer) van genieten. Wat zou je graag willen doen of ondernemen. En ook welke mensen wil je meer aandacht geven, welk gevoel wil je hebben en welke gewoonte zou je willen adopteren. 

Besteed hier een (half) uurtje aan en schrijf op welke intentie jij wilt neerzetten voor de komende weken. Beantwoord daarvoor de volgende vragen in je journal:

  • Hoe wil ik me voelen?
  • Waar, wat en aan wie wil ik aandacht geven?
  • Wat wil ik graag doen en zijn?

Misschien komt er ook wel één specifiek woord naar boven drijven. Dan is dat jouw woord voor de komende tijd. Een woord zoals genieten, wonderen, liefde, zelfliefde, me time, overvloed, geluk, vergeven enzovoort. 

 

Tijdens de nieuwe maan kun je namelijk je zaadjes gaan oogsten. Oftewel wat je tijdens de volle maan hebt losgelaten heeft nu ruimte gekregen. Ruimte om te ontdekken wat je nu wel wilt in je leven. En die intentie (energie) geef je mee tijdens de nieuwe maan.

Omdat je de dag voor de nieuwe maan de laatste restjes hebt losgelaten, kun je nu dus gaan creëren. 

journallen nieuwe maan

Vervolgens kun je nog een fijne wandeling gaan maken of een nieuwe maan meditatie doen. Ontspan je en geniet van de nieuwe maan. 

Waarom dan bij elke nieuwe maan een ritueel houden?

Dit proces herhaalt zich, omdat er altijd wel iets in je bewustzijn wordt gebracht wat je mag loslaten en mag laten groeien. Er zijn altijd nieuwe wensen, dromen en verlangens die je hebt of krijgt. Dingen die je eigenlijk diep van binnen al heel lang wilt, maar je denkt nog dat het niet kan. Geloof me, alles is mogelijk. 

Wanneer je het in je gedachten kunt oproepen, is het een realiteit in je leven die mogelijk is.

 

En wanneer je denkt (met je hoofd) dat dit niet kan, volg dan het volle maan ritueel om dat los te laten of gebruik hiervoor de ho'oponopono methode. De maan energie is simpel weg een natuur element. En dat werkt gewoon of wij er nu iets mee doen of niet. Slim is om er wel iets mee te doen, zodat je in de energie mee kunt gaan en je leven een stuk makkelijker wordt. De maan cyclus volgen is een natuurlijke manier van je energie voeden.

 

Fijne nieuwe maan!

- liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.