De kracht van dankbaarheid

Gepubliceerd op 22 juli 2020 om 06:00

Je zal het vast wel eens gehoord hebben dat je vooral dankbaar moet zijn. Dat zou je dan overvloed, geluk en meer rust brengen. Nu is dat op zich waar. Er zijn alleen wel wat kanttekeningen te maken bij deze gedachte. Want hoe kun je nou dankbaar zijn als je bijvoorbeeld schulden hebt en je geen uitweg ziet? En hoe doe je dat wanneer je je boos en verdrietig voelt?

Ook dan kun je dankbaar zijn, maar op een ander level dan je nu denkt. Dankbaarheid zit in kleine dingen, kleine momenten en in kleine hoekjes. Ondanks dat dankbaarheid soms lastig is om te zien, is het wel een fantastische tool om je gevoel van geluk te verhogen. Waardoor je in een hogere vibratie gaat komen. Door de jaren heen heb ik op allerlei manieren dankbaarheid proberen te beoefenen. Het is een oefening inderdaad, je mag jezelf hierin trainen. 

Welke wel werken en welke niet, dat deel ik graag met je.

dankbaarheid

Wat niet werkt

Wat absoluut niet werkt ontdek je vooral door het te gaan doen. Ga oefenen met dankbaarheid en je gaat merken wat wel en wat niet werkt. Om je op gang te helpen geef ik je wat tips mee, zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

  • Het werkt niet om gewoon maar wat positieve dingen te gaan roepen en denken. Loze woorden die nergens iets raken werken niet.
  • Wat ook niet werkt is doen wat anderen doen. Dat werkt nergens mee en met dankbaarheid werkt dat ook niet. 
  • En wat niet werkt is net doen alsof. Fake it until you make it gaat hier niet op. 

Wat wel werkt

Dan is het ook handig om te weten wat dan wel werkt. En hier komt het leukste gedeelte, dit gaat wel werken namelijk. De sleutel is dat je het dan ook echt gaat doen, actie dus.

  • Het werkt wel wanneer je het voelt. Voel jij de dankbaarheid in je binnenste, dan werkt het. Je geluk gaat groeien. 
  • Schrijf aan het einde van de dag alle dingen op, van die dag, waar je je dankbaar voor voelt. De warme zon of juist die heerlijke bui regen. Dat je met je favoriete liedje hebt mee gezongen in de auto terug van je werk. Dat je lekker en gezond eten hebt gekookt. Dat je met je hond of kat hebt geknuffeld. Je kind zo lief ligt te slapen. Het warme bed waar je straks in duikt. Alles wat jou een fijn gevoel heeft gegeven vandaag schrijf je op. Let dan vooral op de glimlach die je krijgt terwijl je dit aan het opschrijven bent. Niet teveel over nadenken, gewoon schrijven en voelen.
  • Voel de dankbaarheid wanneer je 's morgens met je dag begint met jouw favoriete ochtend ritueel. Hoe lekker is het dat jij de dag begint met de dingen waar je blij van wordt. Doe dat en voel het.

 

dankbaar zijn

Dankbaarheid werkt als je het voelt. En bij dat voelen zit de kracht van dankbaarheid. Het werkt en het is groots. Op deze manier haal je alle punten in je leven naar voren die jou een hogere vibratie en frequentie geven. En die vibratie is belangrijk voor het creëren van het leven dat jij graag wilt leven. Ook al is het nu nog niet zoals jij graag zou willen. Er is nu al heel veel om dankbaar voor te zijn.

Op het moment dat ik graag wilde verhuizen, maar het steeds maar niet wilde lukken, was ik niet dankbaar voor het huis waarin ik nu woon. Ik had het huis verwaarloosd, gaf het weinig aandacht en liefde meer. Mijn hoofd was al verhuisd, maar mijn mind en ziel nog niet. Ik mocht eerst dankbaar zijn en vooral me dankbaar voelen voor de veilige plek waar ik nu woon. Ik ging mijn huis meer liefde geven. Maakte weer mooie plekjes in huis en verschoof een aantal meubelen. Wat niet meer paste verkocht ik en ik creëerde hier en nu een plek waar ik me dankbaar kon voelen. 

Vanuit dankbaarheid ontstaat juist dingen die je wilt. Dankbaarheid is het uitgangspunt van waaruit je verder kunt gaan groeien. 

Gooi het in de lucht en laat  hieronder weten waar jij op dit moment dankbaar voor bent!

-liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.