Hoe kan ik mijn intuïtie trainen?

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 20:18

Je intuïtie is de voelspriet die het sterkste werkt. Zelfs al ben je een denker en leef je vanuit je hoofd en zoals je denkt dat het moet, dan nog staat je intuïtie aan. Je intuïtie staat al aan op het moment dat jij op aarde komt. Je reageert volledig vanuit je eigen intuïtie. Je gevoel verteld je en jij reageert. Je hoeft er niet over na te denken wanneer je honger hebt, naar de wc moet of aandacht wil. Je reageert gewoon en je doet. Je huilt als je pijn hebt of honger. Je poept wanneer je poepen moet. En je geeft je schattigste glimlach of net wat andere huiltje omdat je aandacht wilt. 

Het is allemaal zo ingewikkeld niet als je een baby bent. Je doet gewoon wat je gevoel je ingeeft zonder erbij na te denken. Ergens onderweg vergeten we dat we dit natuurtalent hebben en dat het op elk moment tot onze beschikking staat. Gelukkig is het niet weg. Het is gewoon even verdwaald, kwijt geraakt of verloren. Op het moment dat jij je weer bewust wordt van dat kleine stemmetje, genaamd je intuïtie, dat kun je het weer tevoorschijn gaan laten komen. En dat kan wat oefening vergen, maar oefening baart kunst. Vergeet niet dat je dit al hebt gehad. Het werkt hetzelfde met leren fietsen. Eenmaal geleerd, vergeet je nooit meer hoe het moet. Dat werkt ook zo met je intuïtie. Dat natuurtalent van jou heb je al en vergeet je nooit meer.

intuitie trainen

Wat kun je nu doen om het weer tevoorschijn te halen?

Dat is een kwestie van oefenen en trainen. Zie je intuïtie maar eens als een spier. Om een spier sterker te maken, moet je deze trainen. Dat moet je ook met je intuïtie doen. Trainen, trainen en nog meer trainen. En nee, trainen hoeft niet zwaar te zijn. Het mag leuk en fun zijn om te doen. Ik geef je een paar tips die je kunt doen om je intuïtie spier te trainen en sterker te maken. Ben je er klaar voor ... oké daar gaan we!

intuitie tips

Zo train je je intuïtie spier

  1. Zorg voor een hoge energie vibe. Door bijvoorbeeld fijne muziek aan te zetten, kom je al in een hogere energie terecht. En in die hoge energie kun je veel beter verbinding maken met je intuïtie.
  2. Gebruik engelenkaarten om meer in verbinding te komen met je gevoel. Je gevoel is je intuïtie, dus train deze om weer goed te kunnen gaan voelen.
  3. Steek een kaarsje aan en wierook en ga in stilte zitten. Gewoon met jezelf zijn zonder afleidingen. Zo word je je meer bewust van alle denk gedachten die je hebt en kun je deze eens rustig aankijken. Wanneer je die gedachten namelijk aankijkt, komt er ruimte voor rust. En in die rust staat je intuïtie sterker dan je ego.
  4. Ga wandelen in de natuur. De natuur heeft een hoge vibratie en geeft rust. Door bewust te zijn van de bomen, de zon, de takjes, de vogeltjes, het ruisen van de bladeren en het knisperende grindpad waarop je loopt kom je meer in je natuurlijk staan van zijn.
  5. Leer vertrouwen op die kleine gedachten die je hebt. Op die plotse ingevingen. Op de downloads die binnen komen wanneer je onder de douche staat of wanneer je net ontspannen in bed ligt. Leer er op vertrouwen.
  6. Als laatste tip geef ik je mee dat je mag gaan doen. Je kunt dit lezen en vervolgens weer verder gaan met de orde van de dag. Maar wanneer jij niets toepast in je leven wat je leest, kan er niks veranderen. Ik heb tientallen boeken, misschien wel honderden boeken gelezen. En als ik ze alleen maar had gelezen en meer niet, was er niks veranderd in mijn leven. Dus doe er ook iets mee met dat wat je leest.

Iets wat er door de jaren heen uit is gegaan, gaat er niet over één nacht ijs weer in. Oftewel het veranderd niet van de ene op de andere dag. Geef het tijd en geef jezelf een kans om dit natuur talent weer tevoorschijn te halen. Wees lief voor jezelf.

Wil je leren hoe je naar je intuïtie kunt leren luisteren, ze te horen en te herkennen dan is de Intuïtie groeisprong online training misschien wel iets voor jou. KLIK HIER en lees meer over deze online te volgen training.

Natuurlijk ben ik benieuwd met welke tip(s) jij wat gaat doen. Laat je het me hieronder weten?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.