Wat doet 10 minuten mediteren voor je?

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 om 06:00

Mediteren is iets wat ik al jaren doe. Het geeft me rust en een moment voor mezelf waarin ik even bewust mijn gedachten kan ordenen. Ik geloof ook dat dagelijks mediteren iets meer voor je doet dan alleen maar stil zitten. De grote moeilijkheid vind ik om het ook echt dagelijks te doen en het vol te houden. Want één keer per week mediteren is niet genoeg toch?

 

Ik dacht hier ga ik eens een experiment van maken voor mezelf. Ik besloot 10 dagen achter elkaar dagelijks 10 minuten te mediteren. Makkie dacht ik, dat gaat me prima lukken. Toch liep ik tegen een paar dingen aan en ik dacht laat ik dit ook met jou delen. Wie weet heb jij er iets aan, zodat jij mediteren makkelijker in je dagelijkse routine kunt opnemen.

 

Tijdens deze tien dagen heb ik een journal bij gehouden en daar deel ik stukjes van in deze blog.

werkt mediteren echt

Dag 1 woensdag 16 september

Vandaag begint mijn experiment van tien dagen elke dag 10 minuten mediteren. Kijken, voelen en ervaren wat het met me doet en hopelijk voor me zal doen. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en oprecht benieuwd of het me gaat lukken. mediteren doe ik al jaren, maar niet heel regelmatig en zeker niet elke dag. Toch spreekt mediteren me aan, omdat ik er altijd een gevoel van rust van krijg. 

Net tien minuten gemediteerd en ik moet zeggen het voelt lekker. Had ook niet anders verwacht eigenlijk, maar toch fijn. Deze keer er voor gekozen om met muziek te mediteren en een playlist gemaakt met fijne en warme muziek. (Fia is een spiritueel zangeres met werkelijk prachtige muziek. Muziek die doordringt tot in je ziel. Aanrader!) Fijne energie om zo de dag te beginnen. Nu bedenk ik me dat ik de komende dagen moet werken. Hoe ga ik dan mediteren in mijn ochtend routine schuiven? 

Dag 2 donderdag 17 september

Ik voel me vandaag een stuk gehaaster en bewuster van de tijd. Toch blij dat ik tijd heb gemaakt om dit te doen. Vandaag dus werken. Zodra Robin naar school gaat heb ik een half uurtje voor mezelf. Normaal gesproken scroll ik dan wat rond op social media, maar nu dus de tijd genomen om te mediteren en te journallen. Goed bezig Karin ;-)

Dag 3 vrijdag 18 september

Best lekker eigenlijk en ik denk eraan, chapeau voor mezelf. Ik maak geen smoesjes, maar denk ik mogelijkheden. I like it :-) Mijn ochtend moet ik nu wel iets meer plannen, maar dat ik oké. Vandaag naar mijn werk, bijna weekend.

 

Dag 4 zaterdag 19 september

Even moeite vanochtend met het inplannen. Het is vandaag zaterdag en dan moet ik vroeger beginnen dan anders. maar toch gedaan en voila. Fijne dag vandaag, bijna weekend.

dagelijks mediteren

Dag 6 maandag 21 september

Vanochtend tijdens het mediteren een mooi inzicht gekregen. Ben het alleen vergeten op te schrijven en nu dus vergeten (ik schreef dit 's avonds pas). Verder voelde ik me vandaag niet zo fijn. Voelde me afgewezen, onzichtbaar en iet belangrijk. Geen fijn gevoel en niet leuk. 

.....

Dank je wel dat dit nu zichtbaar is, zodat ik er van kan leren en het kan helen. Ik doe wat ik kan en het universum showt me de weg. Ik mag vertrouwen dat ik leuk genoeg ben, ik ben genoeg.

Dag 8 woensdag 23 september

Best pittig om dit elke dag in te plannen, er aan te denken en het te doen. Geen dag is hetzelfde hier in huize Schrijver. Gister was Robin ziek thuis en vandaag is hij snotverkouden. De ochtend begonnen met het bellen naar de ggd voor een test afspraak. Zucht, kan het een keer gewoon en normaal hier?

Anyway, het is wat het is.

Dag 10 vrijdag 25 september

Ik vind het oprecht lastiger dan ik had gedacht. Maar ik merk wel dat ik het fijn vind om te doen. Dus toch tijd voor in gaan plannen om dit vaker te doen en met meer regelmaat. 

mediteren elke dag

Conclusie

Terug kijkend op dit experiment moet ik zeggen dat ik het toch wat pittiger vond dan ik van te voren had gedacht. Dat heeft vooral te maken met de drukte in de ochtend en dat ik het dan lastig vind om die tijd voor mezelf te nemen. Dat er geen tijd is, is niet waar. Maar ik zou liever nog wat rustiger zitten. 

Het mediteren op zich vond ik echt heel fijn. Even tien minuten in mijn eigen bubbel duiken. De ene dag met muziek op de achtergrond en op andere dagen gewoon in stilte. Grappig om juist in stilte dan meer je omgevingsgeluiden te horen. Je bent je dan meer bewust en je andere zintuigen worden dan sterker.

 

Of ik hier mee door ga?

Ja en nee. Ik ga het wel regelmatiger oppakken en misschien zelfs wel elke dag. Al ga ik mezelf het niet kwalijk nemen als ik het een keer vergeet of oversla. Waarschijnlijk ga ik het naar de avond verschuiven, omdat het voor mij dan beter in te plannen is en het mij meer rust geeft.

Ik besef mij ook dat er meer wegen naar Rome zijn en dat stil op de bank zitten niet de enige manier is om te mediteren. Zo vind ik wandelen net zo fijn en rustgevend. Als ook tijdens mijn creatieve uitspattingen wanneer ik aan het craften ben, kleding aan het naaien ben of een happy mail maak om te versturen. Ik denk dan ook dat je vooral moet kijken wat er bij jou past. 

Ik heb tijdens deze tien dagen ook voor je gefilmd, en die video komt aanstaande vrijdag online. Zeker even kijken op mijn YouTube kanaal dus. Abonneren is gratis en zo mis je geen enkele video.

Nu ben ik wel heel benieuwd of jij dagelijks mediteert en op welke manier dat voor jou werkt? Laat het me even weten hieronder en dank je wel voor het lezen van deze blog!

- liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.