Chillen in een Tropilex hangstoel | review

Gepubliceerd op 22 april 2019 om 07:00

Hoe fijn is het om lekker te ontspannen in de buitenlucht wanneer je daar zin in hebt en er de deur niet voor uit hoeft te gaan? 

Hoe fijn is het om even te ontladen van de dagelijkse prikkels?

Hoe fijn is het om even op te laden in je eigen veilige bubbel?

 

 Zeker als je hooggevoelig bent is een oplaadmoment zeer gewenst en zelfs noodzakelijk. Natuurlijk kun je gewoon op de bank ploffen of in een tuinstoel gaan zitten. Maar hoe tof is het als je je kunt  nestelen in je eigen bubbel van ontspanning?! 

Als hooggevoelig kind vind mijn zoon het heel fijn om zich op een plekje terug te kunnen trekken. Op zichzelf even te ontladen en op te laden, maar ook om de ontspanning op te zoeken waarmee hij zijn hoofd leeg kan maken van de chaos aan dagelijkse prikkels.

 

In huis heeft hij zijn plekjes inmiddels al aardig gevonden, maar buiten is dat een stuk moeilijker. Zodra hij buiten de deur stapt overvalt hem wederom een gevoel van teveel prikkels waardoor hij snel weer binnen is. Buiten zijn in onze tuin is dus geen ontspanning voor hem, wanneer hij het nodig heeft om te ontladen. 

Natuurlijk wil ik als moeder zijnde dat hij ook lekker naar buiten gaat voor de nodige vitamine D en omdat ik ook graag zie dat hij uit huis komt om te ontspannen. 

 

Via Tropilex kwam ik in contact met deze hangstoelen. Geen traditionele hangmat dus, die gekke en plotse schommelingen maakt, maar een heerlijke stoel waar je in kunt wiegen en je een veilig en beschermd gevoel geeft. 

Dit leekt me een perfecte oplossing voor zoonlief! Zo kan hij zijn eigen bubbel creëren en heerlijk ontspannen. 

Ik kreeg de hangstoel aangeleverd in een keurig pakket met daarin een hangstoel, een veer en nog een extra ophang set. De hangstoel zit verpakt in een stevige tas waarmee je de stoel gemakkelijk kunt opbergen. Ik bedacht me dat ik de hangstoel ook binnen zou kunnen ophangen, maar helaas bleek het plafond daar niet geschikt voor. Dus moesten we even wachten op het mooie weer zodat de hangstoel buiten opgehangen kon worden. 

 

Gelukkig straalt de zon nu en was het tijd om de stoel in gebruik te gaan nemen. Eenvoudig de haak in de houten balk draaien, de veer er aan hangen en daar de stoel aan hangen. Een kind kan de was doen.

 

De stoel is van stevig materiaal en het gewicht verdeeld zich prima zodat er niet op één plek teveel druk uitgeoefend wordt. Voor deze DIY mama prima zelf te installeren en nu de haak eenmaal hangt, kan Robin zelf de hangstoel ophangen wanneer hij maar wil. 

Snelle levering, een fijne service en snel mailcontact gehad met de mensen van Tropilex. 

De hangstoel is gemaakt van een stevige stof en touwen. Het gewicht wordt goed verdeeld over alle touwen. 

Robin is ontzettend blij met de hangstoel en geniet er van. Hij kan nu heel makkelijk zelf een visuele bubbel om zich zelf heen creëren. De vorm van de hangstoel werkt daarin fijn mee, want als je in de stoel zit/ligt voelt het alsof je in een bubbel zit. Dat maakt het visualiseren een stuk makkelijker, zeker als je net met je kind begint om hem of haar te leren de bubbel te visualiseren.

 

We hebben deze hangmat gekregen van Tropilex, waarmee we heel blij zijn. Mij is gevraagd mijn eerlijke mening te delen in mijn blog review. En dat is ook precies wat ik doe. Ik (en Robin ook) ben dik tevreden over de kwaliteit van de hangstoel, voor de mee geleverde materialen om de stoel op te hangen en de fijne service via de mail.

 

Ik vroeg Robin (13) of hij nog iets wilde delen over de hangstoel en hij zegt het volgende: "Hij zit heel lekker en ik kan helemaal tot mezelf komen, omdat ik me afgeschermd voel van de rest wat om me heen is."

 

Mocht jij nog op zoek zijn naar een praktische oplossing voor ontspanning van jezelf of je kind, kijk dan op de website van Tropilex en kies je eigen hangstoel. Ze hebben leuke en vrolijke kleuren, maar ook meer ingetogen kleuren zoals de beige kleur die wij gekozen hebben. 

Ik wens je veel ontspanningsgenot toe deze zomer ♥


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.