Wat je nog niet wist over mij - 10 weetjes over single power mom Karin

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 06:00

Wat je nog niet wist over mij. Naast dat ik een single mom ben, ben ik ook een meisje geweest. Een dochter en een vrouw. Heb ik zo mijn voorkeuren, gekke trekjes en bijzonderheden net als ieder ander.

In dit artikel deel ik tien weetjes met je over mij die jij nog niet wist. Zo leer je mij beter kennen en weet je wie er achter Single Power Moms zit. Veel lees plezier.

Weetje 1

Wist je dat ik nooit met slippers in mijn auto rijd? Nee nooit. Ik kan gewoon niet auto rijden als ik teenslippers aan heb. Mijn tenen verkrampen al bij het idee. Daarom heb ik altijd schoenen aan en doe ik voor dat ik de auto in stap altijd schoenen aan. Meestal zijn dat mijn zwarte sportschoenen die ik snel aan doe. 

Weetje 2

Tot mijn 30 ste jaar ik mijn haar altijd los droeg. Ja echt! Zelfs als het meer dan 30 graden was en de mussen van het dak vielen. Ik had mijn haren altijd los. 

Weetje 3

En zo droeg ik tot mijn 30 ste jaar ook nooit een rokje of jurkje. Die enkele keer dat ik het wel deed voelde ik me zo oncomfortabel, dat het meestal weer voor jaren in de kast verdween. De enige uitzondering was mijn trouwjurk die ik droeg toen ik 24 jaar was. 

10 weetjes single power mom Karin Schrijver

Weetje 4

In 1999 studeerde ik af en ontving ik mijn diploma MBO Detailhandel en had ik daarmee mijn Algemene Ondernemers Vaardigheden (AOV) in de pocket. Ik wilde namelijk altijd al mijn eigen winkel beginnen en daarom deed ik deze opleiding. Wilde je namelijk je eigen winkel beginnen dan was een AOV verplicht. Een jaar daarna schafte ze de AOV af en kon iedereen die een eigen winkel wilde beginnen dit gewoon doen zonder dit diploma. Beetje jammer wel.

Weetje 5

Ik vroeger een hele slechte eter was en het avond eten altijd een drama was bij ons thuis. Ik viste alles uit de maaltijd wat ik niet lekker vond, er bleef dan meestal weinig over wat ik wel at, en weigerde dit op te eten. Ik heb heel wat uren aan de eettafel gezeten en op de trap met mijn bord op schoot. Pas toen ik op mezelf ging wonen, ging ik de vertrouwde maaltijden van mijn moeder missen en waarderen. Gelukkig lust ik nu heel veel meer, al zal je mij nu geen bananen, avocado's, pruimen en stoofpeertjes zien eten. 

Weetje 6

Tijdens mijn zwangerschap van Robin at ik veel aardbeien met slagroom! Ik was tijdens de zomer van 2005 hoogzwanger en dit was een warme zomer. Zo lekker om dan een schaaltje aardbeien te eten met een flinke klodder slagroom. En nog steeds is het één van mijn favoriete guilty pleasures.

Weetje 7

Katten! Ik ben dol op katten, kittens en poezen beesten. Toen ik 11 was kreeg ik mijn eerste kitten. Een lapjeskat en ik noemde haar Monkey. Zij was mijn aller eerste poes en sindsdien houd mijn dierenhart van ze. Door de jaren heen heb ik allerlei soorten en maten in huis gehad. En ben ik zelfs gastgezin geweest voor het lokale dierenasiel. Dat was ook zo leuk om te doen. Een moederpoes met haar kittens verzorgen en ze hand tam maken voor een nieuw gezin.

We hebben ook een keer een poes van 11 jaar in huis opgenomen, omdat haar bazin niet meer voor haar kon zorgen wegens een scheiding. Dit was Punkie en my goodness wat was zij cute. We hebben haar nog een paar mooie jaren kunnen gegeven.

Op dit moment heb ik drie katten en één poes in huis lopen. De oudste twee zijn negen jaar oud, Kees en Sjakie. De jongste twee zijn bijna drie jaar en heten Link en Izzie. 

dierenliefhebber katten

Dit is Robin met onze kater Kees. Best friends for ever die twee. 

Weetje 8

Ik kan enorm last hebben van heimwee. Toen ik een jaar of 14 was had ik een pen vriendin in Friesland. Ik ging bij haar in de vakantie logeren. Nog voordat mijn vader het hele eind weer was terug gereden (3,5 uur rijden) kon hij weer omdraaien om mij op te halen. Ik was ontroostbaar en wilde alleen nog maar naar huis. Daarna nog een paar keer geprobeerd, maar het werd er niet beter op. Toen ik op 19e op mezelf ging wonen heb ik ook nog zeker een half jaar last gehad van heimwee.

Nog steeds als ik op vakantie ben kan dat gevoel me overvallen. Al kan ik mezelf nu beter afleiden en het relativeren, het gevoel herken ik meteen.

Weetje 9

Ik hou van bloemen en planten in huis. Bijna altijd staat er wel een bos bloemen in de woonkamer. Nu in de zomer wat minder, omdat ik dat de bloemen niet aan wil doen. Maar zodra de zonnebloemen er weer zijn, koop ik ze. Ik word zo blij van de kleuren en geuren van bloemen. Maar ook van het groen van de planten in mijn huis. Heerlijk!

In het nieuwe huis ga ik ook zeker weer planten in huis zetten. Misschien nog wel meer dan ik nu heb, aangezien mijn woonkamer dan groter zal zijn.

Weetje 10

En dan het laatste weetje. En dat is dat ik sinds april 2017 100% glutenvrij eet. Na jaren van buikpijn, krampen en vermoeidheid ben ik nu klachten vrij en dat is zo fijn. Alles waar tarwe, rogge, spelt of gerst in zit heb ik geschrapt uit mijn dieet. Ik heb geen officiële glutenallergie of coeliakie, maar heb hier bewust voor gekozen om het niet meer te eten. 

Daarbij heb ik PDS (prikkelbaar darmsyndroom) en kan ik niet goed tegen lactose. Je kunt wel zeggen dat mijn lichaam gevoelig is voor bepaalde voeding inderdaad. Al is dat ook niet zo raar gezien ik hooggevoelig ben en een gevoel zenuwstelsel heb. Nu is daar officieel geen bewijs voor hoor. maar zo voelt het voor mij.

Zo dat waren tien weetjes over mij de je heel waarschijnlijk nog niet wist. Nu ben ik wel benieuwd. Wat mag ik weten over jou? Laat het hieronder in een reactie achter, zo leer ik jou ook een beetje beter kennen.

Liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.