Bespaar tips voor je kledingkast

Gepubliceerd op 27 mei 2020 om 06:00

Een kast vol kleren en niks om aan te trekken. Maar het kan ook andersom zijn. Een kledingkast waar niet zoveel in hangt als je zou willen en regelmatig het zelfde aan moeten trekken. Geld gaat meestal op aan je vaste lasten, boodschappen en aan dingen voor je kind. Zo blijft er maar weinig over voor jou. En als je dan al iets koopt, dan weet je bijna niet wat je wilt kopen met de € 25,- in je portemonnee. 

Nu zijn er veel mensen die niet kijken op een paar euro en geld uitgeven aan dingen waar jij en ik alleen van dromen. Dat je minder geld hebt om uit te geven aan kleding, wil niet zeggen dat je niets leuks kunt kopen voor jezelf. Er zijn gelukkig meer manieren dan alleen naar de reguliere en bekende winkels gaan om je kledingkast aan te vullen.  

budget tips kleding

Er valt over te discussiëren waar je geld aan uit kunt geven of zou moeten geven. Maar laat ik in dit artikel voorop stellen dat als alleenstaande moeder er niet elke maand geld aanwezig is om te kunnen shoppen, zoals je dat voorheen kon doen. Die tijd komt misschien wel weer, maar voor nu is het fijn om een aantal goedkopere, low budget en bespaar opties te kennen. Zo kun jij je kledingkast de komende tijd aanvullen, meer keuze hebben en meer gaan genieten van de kleding die je aan hebt. 

Kringloop & Vintage kilo sale

Gelukkig zijn er meer wegen naar Rome en zijn er heel veel tweedehands, goedkope mogelijkheden. Denk aan de kringloop bij jou in de buurt, maar ook aan vintage winkel en vintage sales. 

De vintage kilo sales zijn meestal in grote steden, maar je betaald dan dus per kilo. Zo betaal voor je één kilo kleding vaak maar vijf euro. Best de moeite om dit soort groepen op te zoeken op Facebook en Instagram. Een trein kaartje kopen of samen met je vriendinnen een dagje Eindhoven of Amsterdam er van maken. En met een tas aan nieuwe-tweedehands kleding thuis komen. Zo is jouw € 25,- ineens meer waard geworden.

De kringloop winkel is ook een uitkomst. Hier worden tweedehands kledingstukken ingeleverd en uitgezocht door de winkel. Zij selecteren welke kleding nog goed genoeg is voor een tweede ronde. Kleding, maar ook schoenen en tassen worden ingeleverd en komen dus opnieuw in de winkel terecht. Allemaal voor lage prijzen. Het kan soms even zoeken zijn, maar ik weet zeker dat er pareltjes bij hangen.

bespaar tips kleding

Ik kan me voorstellen dat jij het een vies idee vindt of niet meteen overloopt van enthousiasme. Maar geloof me het is de moeite waard om een kijkje te nemen bij de kringloop of vintage kilo sales. Alle kleding kan gewassen worden en raken na één wasbeurtje hun kringloopgeurtje kwijt. 

Ruilen & weggeven

En dan is er nog een slimme manier om aan nieuwe kleding te komen, zonder daar een fortuin voor te betalen. Wat dacht je van een kleding ruil feestje met vriendinnen, nichtjes en collega's. Of een geef de kleding die jij niet meer draagt zelf aan je beste vriendin, dat ene nichtje of die aardige collega. 

Ook hier geldt, na één wasbeurt ruikt de kleding naar je eigen wasmiddel en hangt het schoon in je kledingkast.

Doneer je kleding zelf aan de kringloopwinkel en neus daarna lekker zelf even rond om te kijken of er nog iets voor je bijhangt. 

Niet alleen kun je dit voor jezelf doen, maar denk ook de kleding van je kinderen. Er zitten vast nog kledingstukken tussen die goed zijn en nog een tweede leven aan kunnen. Kijk eens of er een moeder van school is, iemand in de familie of op je werk waarmee je kleding kan ruilen voor jullie kinderen. 

Tweedehands kleding shoppen

Online kopen & verkopen

Als laatste bespaar tip wil ik je nog wijzen op alle online mogelijkheden. Natuurlijk is daar Marktplaats met een ruim aanbod aan kleding voor leuke prijsjes. Je betaald alleen de verzendkosten die je in de winkel niet betaald. Maar een shirt of broek kan door de brievenbus en dan blijf je onder € 4,- verzendkosten. Kost dat gave blousje € 9,- en je betaald de verzendkosten erbij, ben je nog altijd goedkoper uit! 

Je hebt ook United Wardrobe en Vinted die op een laagdrempelige manier het mogelijk maken om tweedehands kleding te kopen en te verkopen. 

Je kunt natuurlijk de kleding die jij niet meer draag t of past prima verkopen via deze websites en daar kun jij dan weer iets leuks voor terug kopen. 

Ik ben benieuwd welke bespaar tip jij gaat gebruiken of welke jouw favoriet is. Laat het hieronder in een reactie achter!

-Liefs Karin


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.