Werken vanuit huis - de leukste thuiswerk jobs

Gepubliceerd op 15 april 2020 om 06:00

Werken vanuit je eigen huis, vanaf je eigen tafel zittende op je eigen stoel. Dat lijkt fantastisch toch? Ik kan je vertellen dat is het ook. Hoe leuk ik mijn baan in loondienst ook vind, werken vanuit huis voelt zo vrij en geeft zoveel ruimte. Denk jij er over om ook meer vanuit huis te willen werken of misschien wil je er wel je fulltime baan van maken. Bekijk dan deze lijst aan mogelijkheden en kijk wat er bij jou past. Want laten we wel wezen, je moet wel doen waar je heel blij van wordt. Anders wordt thuiswerken een doffe ellende waar je niet gelukkig van wordt.

Bekijk de lijst en wie weet staat er iets tussen dat jouw vuurtje aanwakkert.

Zoveel smaken, zoveel keuze

Er zijn zoveel verschillende soorten werk dat je vanuit huis kunt doen, maar de vraag is vooral wat vind jij leuk om te doen. Zo leuk dat je de discipline kunt opbrengen om ook echt aan het werk te gaan als je thuis bent. Zo leuk dat je alle verleidingen en afleidingen die op de loer liggen kunt weerstaan.

Mijn eerste tip is dan ook om jezelf goed af te vragen wat jij heel erg leuk vindt om te doen, waar je zo blij van wordt dat je er helemaal van 'aan' gaat. Ik ben bijvoorbeeld dol op schrijven, maar zodra het een 'moet' wordt is het een ander verhaal. Inmiddels vind ik het zo leuk dat ik er voor ga zitten en mezelf er gewoon toe zet. Ook als ik geen inspiratie lijk te hebben of er gewoon geen zin in heb. Er zijn namelijk genoeg andere dingen in huis te doen die ook mijn aandacht willen.

Maar juist omdat ik dit zo graag doe, het heel erg leuk vind en ik het nu ook zie als mijn werk lukt het me en doe ik het.

werken vanuit huis voor moeders

Thuis werk banen - de lijst

Blogger. Dit kan natuurlijk over elk onderwerp dat jou aanspreekt. Het is wel een thuis werk job die geduld vraagt. Wil je meer weten over hoe je en blog kunt beginnen, laat het me dan hieronder in een reactie weten. Dan schrijf ik daar met alle liefde mijn ervaringen en tips over.

Call center agent. Op basis van koude acquisitie potentiële klanten bellen om te vragen of zij een product of dienst willen afnemen. Dit kun je prima vanuit huis doen en er zijn steeds meer bedrijven die graag een zzp'er hiervoor inhuren. Dat scheelt hen kantoorruimte, werknemersheffingen en administratie.

Multilevel Netwerk Marketing (MNW). Je wordt als het ware franchiser van een bedrijf zoals Juice Plus+, Herbal Living of Young Living en je verdient een percentage van wat je verkoopt. Zorg wel dat je 100% achter het product staat, want anders houd je dit op de lange termijn niet vol. Een relatief veilige manier om wat extra te verdienen vanuit huis.

VA oftewel Virtual Assistent. Als VA neem jij werk uit handen van een andere ondernemer. Zoal bijvoorbeeld mailing verzorgen, mail bijhouden en beantwoorden, afspraken inplannen, facturering regelen, website bijhouden enzovoort. Veel zaken die bijvoorbeeld een secretaresse of personal assistent doet in een bedrijf, maar jij doet dit vanuit je virtuele wereld. Veel online ondernemers begrijpen dat dit the way to go is en huren een VA in.

Inpakwerk. Er is een ruim aanbod aan inpakwerk dat je vanuit huis kunt doen. De producten worden bij jou thuis afgeleverd, jij doet je werk en laat het pakket weer op halen. Let wel goed op dat het niet de bedoeling is dat jij inschrijfgeld moet betalen voor een vacaturesite hiervoor. Dat doet een uitzendbureau ook niet toch, dus waarom thuiswerk consulenten wel. 

Markplaats verkoper. Hoewel marktplaats aardig verzadigd is kun je hier nog best een leuk centje aan verdienen. Heb jij oog voor kunst, mooie of bijzondere objecten of kleding, dan kan dit wel eens jouw nieuwe baan zijn. 

Kapper of nagelstyliste. Deze beroepen zijn prima vanuit huis te doen mits je het niet erg vind dat je (vreemde) mensen in je huis hebt natuurlijk. 

Webdesigner of social media specialist. Deze banen lenen zich er voor om vanuit huis te werken natuurlijk. Alles gebeurt online, je afspraken kunnen online en je kunt dit vanuit je eigen woonkamer doen.

Gastouder. Hoe leuk is het om in je eigen huis te knutselen en te dansen met kinderen waar jij o pmag passen. Om 18.00 uur worden de kinderen weer opgehaald en jij hebt en een leuke dag gehad en geld verdient. Wil je hier meer informatie over zoek dan een gastouderbureau in jouw regio en vraag naar de mogelijkheden.

YouTuber. Wil jij graag je gerechten, creatieve projecten, leuke leven of sport moves delen dan is het eenvoudig om de stap te maken dit op video vast te leggen. Filmen, editen en uploaden is gemakkelijk te leren via YouTube. Een kanaal is heel eenvoudig op te zetten en zodra je 1000+ abonnees hebt en een x aantal kijkminuten dan kun je advertenties plaatsen waarmee je geld verdient. 

thuiswerk banen

En wat ga jij doen?

Zit er iets tussen waarvan je dacht dat zou ik wel kunnen? Ik ben benieuwd, laat het me hieronder weten.

Met alles dat je vanuit huis wilt gaan doen geldt dat je er helemaal voor moet gaan. Je hebt echt een paar extra kwaliteiten nodig om dit ook echt vol te houden en tot een succes te maken. 

Denk bijvoorbeeld aan hoe je er mee om wilt gaan als je kind(eren) ziek thuis is. Maar ook als je zelf ziek bent. Denk aan een planning zodat je alles gedaan krijgt qua werk, als ook de aandacht die je voor je kids wilt hebben, het huishouden en tijd voor jezelf.

Wees je er bewust van dat je in het begin veel extra uren zal maken die je niet meteen terug ziet op je bankrekening. Sommige banen hebben gewoon wat meer tijd nodig dan anderen. Wanneer je voor jezelf thuis aan de slag gaat is het ook verstandig om je te verdiepen in het ondernemerschap.  Dat is een hele andere tak van sport dan werknemer zijn. Heb jij aanvullingen op de lijst, laat ze hieronder in een reactie achter.

Wat ga jij doen? Ga jij voor jezelf aan de slag en thuis aan het werk of blijf je toch in loondienst?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.