Top 5 must read spirituele boeken

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 06:00

Negen jaar geleden kwam ik in aanraking met het fenomeen spiritualiteit. Tot die tijd had ik er wel van gehoord, had mijn moeder een vriendin die dingen aanvoelde en kende ik het verhaal dat mijn moeder me verteld had dat mijn kleuterjuf mij gesloten had. Pas toen ik me er zelf in ging verdiepen begreep ik wat ze bedoeld had en ging ik er weer voor open staan.

Het was pas nadat mijn moeder was overleden dat ik me hier weer voor ging openstellen. En wat een nieuwe wereld ging er voor me open zeg. Ik had werkelijk geen idee hoe interessant dit was! Voorheen vond ik het namelijk heel eng, spannend en gaf het me een naar gevoel. Al lerende ging ik mezelf en hoe ik me vroeger had gevoeld beter begrijpen. 

Boek nummer één dat ik je wil laten zien is het boek Engelen van Annelies Hoornik.

Dit is een absolute aanrader als je nog zoekende bent, nieuwsgierig bent en meer wilt weten over engelen, beschermengelen en aartsengelen. In Engelen wordt er op een heldere en duidelijke manier omschreven wat engelen zijn en krijg je praktische tips en adviezen. 

Dit boek is het allereerste boek dat ik heb gelezen over engelen en spiritualiteit en is achteraf gezien een fijn boek geweest voor de eerste kennismaking hiermee. Echt een aanrader als je nieuwsgierig bent en meer wilt weten over engelen.

Ontdekken van spiritualiteit

Waarom had ik altijd het gevoel dat er iets achter me aan kwam als ik de trap op liep. Waarom kon ik het televisie programma Tineke en de paranormale wereld van Tineke de Nooij niet kijken zonder er nachten van wakker te liggen. Waarom had ik van die vreemde dromen en vreemde sensaties als ik in slaap wilde vallen. 

Het bleek een stuk minder vreemd te zijn toen ik eenmaal boeken ging lezen over spiritualiteit. Ik was een leek op dit gebied en ik moet je eerlijk zeggen ik vond het ook nog steeds best eng. De horror verhalen over tarot kaarten, de dood kaart maakte dat ik voorzichtig bleef. Als ik er op terug kijk dan heb ik dan was het fijn geweest als ik meer had geweten hoe ik dit kon aanpakken. Want mijn nieuwsgierigheid was groter dan mijn angsten, en daar ging ik nog wel eens iets te vlug in. Daarom wil ik in dit artikel graag vijf boeken met je delen waarmee jij aan de slag kunt als je nieuwsgierigheid gewekt is en je geen idee hebt waar je moet beginnen. Maar ook boeken die je veel leren en inzichten geven als je langer bezig bent met spiritualiteit. 

spirituele boeken

Vijf boeken over spiritualiteit

Engelen van Annelies Hoornik

Dit boek was het allereerste boek dat ik las over spiritualiteit. In het boek wordt op een laagdrempelige en duidelijke manier uitgelegd wat en wie engelen zijn. Waar veel engelen boeken nogal zweverig kunnen overkomen, is dit boek juist heel aards en duidelijk in uitleg. Je vind er mooie illustraties in die de uitleg versterken.

Leuke weetjes, interessante informatie en praktische oefeningen die je verder brengen op je nieuwsgierige zoektocht. Ook deelt Annelies haar persoonlijke ervaringen waardoor het meer herkenbaar wordt. Zo blijkt dat je meer in contact staat met engelen dan je voorheen dacht. Vragen zoals hoe kom ik in contact met engelen, hoe doe je dat en in hoeverre kan een engel mij helpen worden in dit boek verder toegelicht voor je, zodat je er ook echt zelf mee verder kunt.

Het boek Engelen is echt een aanrader als je nieuwsgierig bent naar engelen, aartsengelen en beschermengelen.

Engelen op aarde

Engelen op aarde van Doreen Virtue

 

Dit is een praktisch boekje waarin Doreen Virtue verteld over vijf categorieën die je kunt maken onder aarde engelen. Zo zijn er geïncarneerde engelen, geïncarneerde elementwezens, sterrenmensen, de wijzen en gemengde domeinen en hybriden.  Nu denk je misschien waar heeft ze het over, maar als jij het gevoel hebt dat er iets anders is aan jou en je kunt het niet goed plaatsen, dan is dit boek erg nuttig om te lezen. 

Het maakt namelijk op een praktische manier duidelijk dat er verschil zit in wie je bent en vooral waarom je bent wie je bent. Als je dit boek gelezen hebt dan weet je in welke categorie je past en begrijp je jezelf weer een beetje beter. Of nou eigenlijk een heel stuk beter. Zo had ik na dit boek een mooi inzicht. Ik begreep namelijk niet waarom ik hier in hemelsnaam op aarde rondliep. Ik voelde me er niet thuis, vond alles om me heen intens en raakte veel overprikkeld door alles wat er van me verwacht werd.

Na het lezen van dit boek vond ik meer rust hierin, omdat ik nu beter begrijp dat het heel logisch is dat ik me hier niet thuis voelde. Dit is namelijk ook niet mijn thuis, ik ben hier om te leren en te ervaren hoe een menselijk leven werkt. Tja ik weet het, dat klinkt misschien wat zweverig, maar dat is oprecht hoe ik het voelde na het lezen van dit boek. 

Dus voel jij je anders en wil je dit beter kunnen plaatsen, dan raad ik je zeker Engelen op aarde aan.

De kracht van engelen van Doreen Virtue

Ook dit boek is van Doreen Virtue en zo heb ik er nog veel meer van haar in mijn kast staan. Doreen is namelijk een engelen expert zoals ze zichzelf noemde. Een paar jaar geleden is ze een andere richting op gegaan, maar haar boeken zijn echt aanraders om te lezen als je meer in contact wil komen met engelen en hun energie. Voor mij persoonlijk een aanvulling op mijn leven, ook al is dit niet het meest populaire om te zeggen. 

In kracht van de engelen schrijft ze over de engelen van Atlantis en hoe ze daarmee in aanraking kwam op een vakantie in Griekenland. Interessant en het leest makkelijk weg, omdat ze het eenvoudig en toch boeiend heeft vertaald. Ook vind je in het boek praktische oefeningen, zoals eigenlijk in al haar boeken. Dat maakt het meteen heel toegankelijk om in je eigen leven te implementeren.

Leven vol overgave van Gabrielle Bernstein

Al eerder raadde ik een boek aan van Gabriellen Bernstein. Lees Top vijf boeken voor intuïtieve ontwikkeling, mocht je daarover meer willen weten. En ik moet je ook zeggen dat ik haar boeken interessant vindt. En wel omdat ze voornamelijk vanuit haar eigen ervaring schrijft. Het is op zijn Amerikaans, maar je pikt er zeker dingen uit die je zelf kunt gebruiken.

 

In dit boek schrijft ze over haar weg van drugsverslaafde, de onrust die ze als tiener al voelde in zichzelf en hoe ze hieruit is gekomen. Zoals gezegd is dit op zijn Amerikaans geschreven, maar ik moet zeggen het blijft wel een boeiend boek. Ik heb een aantal stukken onlangs weer opnieuw gelezen en het is een herkenbaar proces dat ze beschrijft. We worstelen allemaal met onze eigen issues en uitdagingen. Dit boek geeft je de hoop dat je wel degelijk je leven kunt veranderen. Daarbij kun je zelf de tips en oefeningen die ze deelt toepassen in je dagelijks leven, waardoor je leven een stukje makkelijker kan worden. Een leven vol overgave is dan ook zeker een mooi boek om te lezen als je op je spirituele zoektocht bent.

Leven vol overgave

Ki van Hans Peter Roel

Als laatste wil ik dit boek graag met je delen. Dit boek verteld het persoonlijk verhaal van Hans Peter Roel en hoe hij in de Himalaya een onverwachte ontdekkingstocht aanging naar meer rust en ontspanning. Niet wetende dat hierna zijn hele leven zou veranderen. 

In het boek verteld Hans Peter Roel zijn verhaal en ervaringen. In het boek beschrijft hij zijn tocht, zijn worstelingen om zijn 'normaal' los te laten en geeft hij oefeningen die je meteen zelf kunt toepassen. Je wordt echt mee gezogen in het verhaal en vergeet zelfs dat dit een waargebeurd verhaal is. Het is bijzonder om te lezen hoe hij door verschillende emoties heen gaat en hoe je geest tot zoveel in staat is. Boeiend en inspirerend. 

Ki is de natuurlijke kracht die we allemaal bezitten. Het is een energie bron die je op elk moment kunt inzetten en gebruiken om meer in je eigen kracht te staan. Ki is ook zeker een aanrader.

Dat was het voor deze keer

Het lijkt me dat ik je nu wel genoeg inspirerende boeken heb laten zien waar je mee vooruit kunt (voor nu dan). Iedere schrijver die ik in dit artikel heb genoemd hebben meerdere boeken geschreven. De boeken in dit artikel zie ik als boeken die passend zijn als je net start met je spirituele zoektocht of graag meer informatie en kennis wilt opdoen over dit onderwerp. 

Laat me weten welk boek jij nog graag zou toevoegen of welk boek je binnenkort gaat lezen. Laat het achter in een reactie hieronder en inspireer meteen ook andere lezers.

Dit artikel bevat affiliate links, dat wel zeggen dat wanneer je een boek besteld via die link ik een klein percentage hiervan ontvang. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs die jij betaald, je merkt hier niks van.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.