Bespaar tips op je boodschappen

Gepubliceerd op 22 april 2020 om 06:00

In tijden van crisis, gewoon omdat het kan of omdat je rekening aardig leeg loopt op de boodschappen. Wat je reden ook is het is altijd fijn om dan een paar bespaar tips achter de hand te hebben.

Waar lijkt al dat geld te blijven. Soms is het een raadsel en heb jij aan het einde van de maand een probleem, een lege portemonnee en moet jij nog boodschappen zien te doen. De maand lijkt altijd een week te lang te zijn. Herkenbaar?

In dit artikel vind je een aantal handige en praktische tips, zodat jij altijd boodschappen kunt doen. Zelfs aan het einde van de maand. 

1. Open een extra bankrekening

Dit lijkt misschien een beetje een vreemde bespaar tip, maar geloof me dit gaat je echt helpen. Je opent namelijk een extra rekening speciaal voor je boodschappen, tanken en extra dingen zoals een kapper bezoek of een bosje bloemen. 

Zodra je toeslagen en salaris binnen zijn ga je kijken wat je nodig hebt voor je vaste lasten zoals gas, water, licht, verzekeringen, sparen en huur/hypotheek. Dan zie je wat je 'over' houdt voor de rest. En met de rest bedoel ik zoals eerder 

bespaar tips boodschappen

genoemd de boodschappen, tanken enz. Het geld dat over blijft boek je over naar de extra rekening. Je maakt zo als het ware een aparte huishoud portemonnee. Je deelt het door het aantal keer dat je boodschappen moet doen deze maand, het aantal keer tanken en voila je weet precies hoeveel je elke week hebt om uit te geven aan boodschappen en extraatjes. Zo kom je nooit zonder boodschappen te zitten.

2. Aanbiedingen

Aanbiedingen en acties zijn natuurlijk super geschikt om te besparen. Kijk de dag van te voren welke producten er in de aanbieding zijn en maak van daaruit je weekmenu. Zo kun je gebruik maken van de aanbiedingen in de supermarkt en gezond en lekker eten.

Een aanbieding is natuurlijk alleen een aanbieding als je het ook echt nodig hebt. Heb je het niet nodig en je koopt het omdat het in de aanbieding is, dan sla je de plank een beetje mis. Maak ook gebruik van de handige apps die veel winkels tegenwoordig hebben. Hier haal je ook persoonlijk voordeel uit.

supermarkt bespaar tips

3. Maak een weekmenu en boodschappenlijstje

Door alles op te schrijven en te plannen wat je gaat eten, maak een perfect aansluitend boodschappen lijstje. Je neemt zo niets teveel mee, je hoeft aan het einde van de week niets weg te gooien en je portemonnee hoeft niet nog drie keer extra open omdat je iets vergeten bent.

Ga je elke dag naar de winkel voor avondeten dan ben je duurder uit dan dat je één keer per week alle boodschappen in huis haalt. Plan dan ook verse producten vooraan in je week en later in de week diepvriesproducten.

4. Ga niet hongerig naar de supermarkt

Met honger in je maag neem je verkeerde en te duren producten mee die ook heel waarschijnlijk niet op je boodschappen lijstje staan. Niet doen. Zorg dat je altijd met een gevulde maag boodschappen gaat doen, zodat je ook gezondere en verstandigere keuzes maakt tijdens je boodschappen trip

5. Ga eens naar lokale markten of (zorg)boerderijen

Op de markt is je gulden een daalder waard zeiden ze in mijn jeugd (ja dat is al best lang geleden inderdaad). In het laatste uur voordat je markt sluit willen de koopmannen hun waar kwijt en bieden ze hun vers producten een stuk goedkoper aan. Sla daar je slag! Steeds meer boerderijen hebben een fruit-, groenten- of eieren kraam aan de weg staan. Kijk eens wat de appels daar kosten. Ik heb ze hier zien staan voor € 2,- per 2 kilo. Dat is een koopje natuurlijk en verser dan dit wordt het niet.

Heb jij nog aanvullende bespaar tips voor je boodschappen, laat ze hieronder achter.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.