Een week in quarantaine de ups & downs

Gepubliceerd op 21 maart 2020 om 06:00

En toen zaten we met zijn allen thuis op uitzonderingen na natuurlijk. Want er moeten ook mensen werken. Ik zou ook moeten werken, ik werk namelijk in een winkel, zou het niet dat ik lichte verkoudheidsklachten heb en dus niet mag werken.

Balen! Jazeker en ik kan je vertellen dat ik enorm baalde. Ik vind mijn werk namelijk erg leuk. Ik vind het oprecht leuk om al die blije mensen te zien in de winkel, een praatje met ze te maken en ze te helpen aan precies dat wat ze zoeken. Maar goed, het was niet anders en voor mijn eigen best wil zat ik thuis. Zo kon ik mijn collega's niet besmetten en de klanten ook niet. 

LENTE is here!

En ondanks alle shit die om ons heen gebeurt, of misschien zit je er wel midden in, gaat de natuur gewoon verder.

Afgelopen week was raar, vreemd en ook bijzonder. Ik wil je graag even mee nemen in mijn week.

Aan het begin van de week voelde ik vooral de collectieve angst. Bang voor het corona virus, voor wat het met ons doet en met de wereld(economie) doet. De chaos en paniek onder veel mensen voelde ik tot in mijn tenen. 

Een week in het leven van een single mom

De scholen die met man en macht hun best deden om al het schoolmateriaal te verspreiden, online systemen klaar te maken en nieuwe manieren moesten vinden om in contact te blijven met hun leerlingen. De zorg die hun ziekenhuizen opnieuw moesten inrichten en overal uit het land werden oud collega's om hulp gevraagd en vrijwilligers boden zich aan. De winkels waar de voorraden niet aan te slepen waren en al hun personeel dat de benen onder hun kont vandaan liepen om alle schappen zo goed mogelijk vol te krijgen. En zo zijn er nog veel meer branches die aan het omschakelen waren om met de nieuwe maatregelen om te gaan. Sorry als ik jouw branche nu vergeet te noemen hier. Weet dat ik ook jou heel dankbaar ben dan je ons land draaiende houdt. 

Ik voelde dat de lichte keelpijn die ik al een paar dagen had pijnlijker worden, kreeg er een hoestje bij en een paar snottebellen. Aangezien deze single mama wel tegen een stootje kan besloot ik het een beetje te negeren en gewoon door te gaan. Ik bedoel zoonlief moest wel even op gang komen met zijn nieuwe ritme en ook ik moest even een nieuwe draai vinden in het geheel. Mijn enorme drang om te helpen moest ik echter los laten en steeds bedacht ik weer nieuwe dingen die ik zou kunnen doen. Oh nee toch niet, want ik kon het risico niet nemen om anderen aan te steken. 

Blog een week in het leven van een single mama

In het midden van de week

In de dagen er na maakte dit angstige gevoel plaats voor verbondenheid. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We moeten thuis blijven, zijn ineens schooljuf geworden en proberen een nieuwe balans te vinden. Vele moeten ook "gewoon" werken, opvang zoeken en omgaan met nieuwe taken zoals afstand houden van klanten/cliënten. We proberen er het beste van te maken gevoel dat sterker werd.

Op woensdag moest ik dan toch mijn bazin een app sturen dat ik me niet fit voelde en in overleg besloten we dat ik thuis zou moeten blijven. Mijn werktijden waren al aangepast om zo min mogelijk in contact met elkaar te komen, maar ook met klanten. Maar het zou niet eerlijk zijn om daar te gaan staan, mijn mond te houden over mijn klachten en vervolgens andere aan te steken. Nope dus ik bleef thuis.

 

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik wel een paar tranen gelaten heb. Het zit in me om te willen helpen waar ik kan, alleen loop ik mezelf daarin nog wel eens voorbij. En juist nu wil ik heel graag helpen en moet ik verstek laten gaan. Laat ik ze in de steek en kan ik mijn steentje niet bijdragen. Ik merkte dat ik daar doorheen moest om bij de kern te komen. Dat ik niet aan mezelf voorbij hoef te gaan om te kunnen bijdragen.

Er zijn meer wegen naar Rome. En ik ging me beseffen dat ik op vele manieren kan bijdragen. Door een leuke story te maken op  mijn Instagram account, een heerlijke wandeling te maken en iedereen die ik tegen kom een goedemorgen te wensen of kaartjes te leggen voor mijn community leden. Zoveel meer mogelijkheden kwamen tevoorschijn toen ik dat ging in zien. Ik mag en mezelf in acht nemen en tegelijk kan ik bijdragen. Juist meer nog wel misschien dan door aan mezelf (en de richtlijnen) voorbij te gaan. 

Het einde van deze eerste week quarantaine

Aan het einde van de week voelde ik meer vertrouwen. Nog steeds kan ik niet naar mijn werk en dat is elke dag weer opnieuw een loslaat proces. Er ontstonden ook nieuwe mogelijkheden. Zo zag ik een oproep voor een toffe samenwerking (binnenkort meer hierover!). Maar ook kwam ik in de supermarkt en drogisterij in gesprek (jawel met gepaste afstand) met de medewerkers. Mensen die elkaar voorheen voorbij zouden lopen. Je pakt je ding, rekent af en bent weer weg. Nu had ik de behoefte om even een praatje te maken met ze, zodat ik ze kon bedanken. Wat wel kan is dat ik wel de mensen in deze winkels kan bedanken voor hun inzet en geduld.

Deze week bracht dus ook heel veel moois. Helaas snotter en kuch ik nog en mag ik me dus niet laten zien op mijn werk, er zijn meer manieren om van betekenis te zijn. Vanuit vertrouwen, verbinding en lief hebben.

Ik mag mijn zoon aanmoedigen en extra veel lief hebben.
Ik kan mijn waardering uitspreken tegen elke winkelmedewerker die ik tegen kom.
Ik kan een bloemetje kopen bij de bloemist om hen te steunen.
Ik kan in een online groep mijn steentje bijdragen.
Ik heb mijn eigen community extra tijd gegeven.
Ik heb tijd om boeken te lezen.
Ik heb me aangemeld voor een online cursus om de voedselbank te steunen.
Ik heb een nieuwe samenwerking ontvangen om meer licht te verspreiden.
Ik heb hele mooie gesprekken gehad met andere single moms die een weg aan het vinden zijn in deze gekke periode.
Ik mag genieten van de warme zon, de groene blaadjes zien groeien en kleine bloesemknopjes open zien gaan.

Zoveel emoties en gevoelens waar ik doorheen ging deze week. En ik weet heus dat ik niet de enige ben, maar wat een achtbaan zeg. Op naar een nieuwe week met nieuwe uitdagingen en vooral heel veel mogelijkheden. Wil je met mij delen hoe jouw week was, laat hieronder ene reactie achter of stuur een mail.

Stay save 💚 Liefs Karin

Karin Schrijver Single Power mom

Wil je meer met je intuïtie aan de slag, word dan gratis lid van de Facebook community!


«   »