Zo ga je meer leven vanuit je intuïtie

Gepubliceerd op 4 maart 2020 om 06:00

Ken je dat gevoel dat je ineens hebt waarvan je weet dat het klopt, maar je hebt geen idee wat je er mee moet doen. Of misschien herken je het wel dat je niet weet wat je moet doen of moet kiezen en je die gedachten maar niet uit je hoofd krijgt. Het zijn tekenen dat je nog niet helemaal durft te vertrouwen op je eigen gevoel, oftewel je intuïtie. Met liefde vertel ik je meer over je intuïtie en hoe je daar meer op mag vertrouwen, zodat jij er vanuit gaat leven met meer geluk, rust en liefde voor jezelf.

Een tijdje geleden deelde ik het volgende op mijn social media kanalen.

 

"Intuïtief leven en hoe doe je dat dan. Lees even verder en ik vertel je graag meer hierover. Vanaf het moment dat ik moeder werd wilde ik vanuit mijn eigen gevoel gaan opvoeden. Het punt was alleen dat mijn omgeving dit ook wilde doen. Maar dan vanuit hun gevoel/hoofd en hoe zij vonden dat het moest.

Blog leven vanuit je intuitie

Het was duidelijk dat dit kortsluiting veroorzaakte en ik maar wat aan het aanklooien ging. Dan deed ik wat ik zelf voelde, dan weer wat ik dacht te moeten doen en vervolgens probeerde ik het dan op hun manier.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Logisch dat mijn zoon onrustig was, veel huilde en niet goed sliep. Achteraf is het allemaal heel duidelijk, maar toen ik in het moment zat snapte ik er echt de ballen van.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het heeft even geduurd voordat ik het in de gaten had, maar toen ik het eenmaal doorhad veranderde alles!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vanuit mijn eigen gevoel, mijn intuïtie dus, is (en was toen ook al) de allerbeste manier om mijn zoon op te voeden. Vanuit mijn intuïtie is de beste manier om mijn leven in te richten, keuzes te maken en mijn leven te leven.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Toen ik dat in de gaten kreeg en het voorzichtig ging uitproberen werd het magisch. Want dan ga je vanuit je eigen gevoel, vanuit flow, vanuit je natuurlijke staat van zijn handelen. Op alle fronten in je leven kun je dit toepassen en waarom zou je ook niet. Want het is heerlijk om op deze manier te leven!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nu ga ik je niet laten spartelen en zeggen zoek het maar lekker zelf uit, moest ik ook lekker puh. Nee ik ga je helpen en aanmoedigen dit zelf ook te gaan doen. Nog meer vanuit je zelf, vanuit je gevoel, dat 'gut' feeling en vol zelfvertrouwen opvoeden, genieten en echt leven. Want daar zijn we hier ook voor, genieten en echt leven."

Je intuïtie is er dus altijd. Het is alleen een kwestie van er naar durven luisteren en er op durven te vertrouwen. Het kan zijn dat je intuïtie nog even afgestoft moet worden, omdat het in de afgelopen jaren je behoorlijk is afgeleerd ernaar te luisteren. 

Gebruik je hoofd was de boodschap

Onze ouders hebben ons voornamelijk mee gegeven dat je naar je verstand moet luisteren. Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg. Doe niet dit en doe niet dat, maar doe vooral maar gewoon en ga mee met de stroom en norm van deze maatschappij. Zo val je niet op, vlieg je nergens uit de bocht en ben je verzekerd van zekerheid. Een goede opleiding doen, want zonder diploma ben je niks. En daarna vooral een goede baan zoeken, daar je uiterste best in doen en zorgen dat je een vast contract krijgt.

De volgende stap is het huisje, boompje en beestje beeld creëren. Een vaste partner, samenwonen, trouwen, kindje en dat is wat je moet doen. Doe het zoals het hoort en je zit goed. 

Als je dit nu nog een keer terug leest dan besef je je waarschijnlijk dat dit verhaal vanuit het hoofd komt. En als je dit leest, mijn website hebt bekeken en mij misschien al volgt dan weet je dat het anders mag en kan. Ook ik ben geprogrammeerd met deze gedachtegang waarin het luisteren naar je gevoel naar de achtergrond verdwijnt. Het is niemand kwalijk te nemen, het is gewoon zoals het is gegaan. Maar het hoeft niet zo te blijven gaan.

Hoe kan het dat je niet vertrouwt op je gevoel

Het is dus logisch dat je niet meer zo vertrouwd op je gevoel en op je intuïtie. Het heeft je tot op heden niet de resultaten gegeven waar je op hoopte en waarom zou je nog een keer je hart open stellen. Wat ik je graag duidelijk wil maken is dat dit helemaal los staat van elkaar

Tot op heden heb je namelijk niet volledig vanuit je intuïtie geleefd. Je hebt keuzes gemaakt met je hoofd en met je brein. Nu is dit brein ontzettend nuttig hoor, maar als het neer komt om vanuit je gevoel te leven is je brein niet altijd hulpvol. Je hoofd wil je namelijk veilig houden, zekerheid hebben en zich beschermd voelen. Super handig wanneer je in de dierentuin niet met een leeuw gaat knuffelen ook al zien ze er zo knuffelbaar uit. Niet zo handig op het moment dat er iets in je opkomt, waarvan je voelt dat het goed is, maar je het niet doet omdat je brein vind dat het niet veilig is.

Toen je op deze wereld kwam was je helemaal blanco en leefde je volledig vanuit je gevoel. Je huilde als je honger had, je lachte als je plezier had en sliep als je moe was. Niks ingewikkelds aan. Door de jaren heen ben je beïnvloed door de mensen om je heen. Je ouders hebben je opgevoed, nieuwe dingen geleerd en gevoed. Er waren vriendinnen, leraren, buren, andere ouders en collega's die je dingen hebben mee gegeven en geleerd. Allemaal hebben zij hun kijk op het leven aan jou meegegeven. En jij hebt dit in je opgenomen, (on)bewust gekozen wat je bij je wilde houden en je bent het gaan leven.

Gedurende deze tijd is je gevoel op de achtergrond geraakt, je intuïtieve stemmetje is steeds slechter te horen en je hart volgen heb je een beetje afgeleerd. Hier en daar komt het omhoog, maar het werd steeds lastiger om er iets mee te doen. Je hebt dus keuzes gemaakt vanuit je hoofd en niet vanuit je hart. Best logisch toch dat je nu niet het leven hebt dat je graag wil? Dat heeft dus niets te maken met het feit dat je relatie op de klippen is gelopen, je een rotbaan hebt of je je overweldigt voelt met alles wat je moet doen. Je hart is niet gebroken omdat je naar je intuïtie hebt geluisterd. Je hart is gebroken omdat je NIET naar je intuïtie hebt geluisterd. Je mag dus juist meer naar je gevoel gaan luisteren!

Het is echt niet zo gek dat het zo loopt en het is oké. Je kan hier op elk moment iets aan veranderen.

Afstoffen van je intuïtie

Ook al is het op de achtergrond geraakt, het wil niet zeggen dat het weg is. Je voelt dat het anders mag en dat is mogelijk. Je intuïtie is even de weg kwijt geweest, het heeft een afslag genomen en de route terug is nog onbekend. Maak je geen zorgen want er is altijd een weg naar je intuïtie terug.

Het is tijd om je tom tom af te stoffen, je gps aan te zetten en de weg terug te vinden. Best grappig, maar het is simpel gezegd zoals het mag zijn. Je gevoel is net zo min weg als dat je neus weg is. Dat je hem niet altijd opmerkt of voelt, wil niet zeggen dat hij er af is gevallen. Nou genoeg van dit soort rare vergelijkingen, maar mijn punt mag duidelijk zijn toch.

Afstoffen die handel dus. 

Meer leven vanuit je intuïtie doe je zo

 

Stap 1 is dat je weer mag leren vertrouwen op jezelf. Jij hebt niets fout gedaan, er is niks mis met jou en jij bent de enige ingang naar je intuïtie. Neem kleine stapjes en ga kleine succesjes boeken. Stel jezelf de vraag wat je vandaag kan doen vanuit je intuïtie en laat je gevoel spreken. Oefen het elke ochtend en doe wat je vervolgens te binnen schiet. Maakt niet uit wat het is, maar doe het. 

Stap 2 is, dat je door te oefenen, je intuïtie weer gaat verstaan. Door jezelf elke dag de vraag te stellen wat je vandaag kan doen vanuit je intuïtie ga je steeds meer 'horen' wat je gevoel je te vertellen heeft. Door er vervolgens actie op te nemen, ga je meer vertrouwen en zo kom je in een positieve klim terecht.

Stap 3 is doorgaan als het even mis gaat. Er is niet zoiets als fout, maar het kan wel zo voelen. Sta op, zet je kroon recht en ga verder met oefenen. Vergeet niet dat je intuïtie jaren onderin de kast heeft gelegen en nu wel wat poetsbeurten nodig heeft om weer te kunnen stralen. 

Blog vertrouwen op je intuitie

Stap 4 is dat je open mag gaan staan voor alles wat je nog niet eerder hebt gezien. Dat je iets met je ogen niet kunt zien, wil niet zeggen dat het er niet is. Stel jezelf open, al is het maar een klein beetje. 

Neem deze eerste stappen en ga oefenen met het weer luisteren en vertrouwen van je hart, je intuïtie en je gevoel. Op 10 maart geef ik een online masterclass met meer tips hoe jij intuïtief kunt gaan leven. Wil je daar bij zijn, word dan lid van de gratis Facebook groep en kijk mee. Lees je dit op een later moment, stuur een mail of reageer hieronder voor de masterclass en mogelijkheden.

Wat vind jij moeilijk als het komt op vertrouwen op je gevoel en intuïtie? Laat het hieronder achter in een reactie en ik geef je graag een tip om daarmee om te gaan ♥


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.