Drie waardevolle tips voor omgaan met struggles als single mom

Gepubliceerd op 18 december 2019 om 11:02

No struggles No glory
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als ik voor elk moeilijk moment een euro had gekregen was ik nu miljonair. Leven is nu eenmaal niet alleen maar regenbogen en lieveheersbeestjes. Soms wel, maar vaak ook niet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hoe je die struggles te boven komt? Laat me drie tips met je delen:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Weet dat een struggle altijd tijdelijk is. Oftewel het gaat ook weer voorbij en ja je gaat je ook weer happy voelen. Dus trek je stormjas aan en give it all you've got.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Zet je struggle even op een podium en kijk er eens goed naar. Neem een stapje terug en loop er om heen. Is het echt zo'n groot monster of ziet het er nu een stuk minder eng uit. In je hoofd is een struggle enorm groot, onoverkoombaar. Vanaf een afstandje is het al wat kleiner en bedenk je oplossingen en geef je jezelf antwoorden waar je echt iets mee kan. Nou trek je dat monster van het podium af en hak je het in stukjes. Pak stukje voor stukje op en deal ermee.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. Geen enkele struggle is er om jou een rotleven te geven. Een struggle laat je zien waar je aan kunt werken zodat je kunt groeien. Ja Ja Ja blablabla. Maar echt, elke struggle is een drempel. Aan jou de keuze hoe groot jij die drempel maakt en jij beslist hoeveel van jouw tijd en energie dit jou gaat kosten. Soms zal het wat meer nodig hebben dan een andere keer. Als jij er met een open mind naar gaat kijken weet ik zeker dat je er iets van leert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Waar pijn zit, zit groei.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jij bent precies de juiste en beste moeder die er nu voor jouw kind is. Geef nooit op, want na deze drempel ligt er een rustiger stukje weg waar je van mag en kunt genieten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.