Het is tijd om te DOEN! | Mind

Gepubliceerd op 15 februari 2019 om 14:08

Ik hou er van om te dagdromen en te fantaseren over alle mogelijkheden die er zijn. Over alles wat ik zou willen doen en wat en waar ik graag zou willen zijn. Helaas heeft dit dagdromen me niet gebracht waar ik wilde zijn.
 
Sorry to burst your bubbel!
 
Deze dromen kwamen niet tot leven en werden geen werkelijkheid. Ze bleven dromen en mijn werkelijkheid was totaal anders. Mijn hoofd vond die dromen namelijk maar onzin. Mijn hoofd bracht me snel weer terug naar naar de realiteit van rekeningen betalen, financiële zorgen, het dagelijkse huishouden en een verantwoordelijke moeder zijn. Nee dromen zijn bedrog.
 
Mijn god what was I thinking!
 
Wat is het toch jammer dat we altijd maar verantwoordelijk moeten zijn, we ons zo verantwoordelijk voelen voor de hele wereld. Weet je hoe zwaar die last is?! De verantwoordelijkheid voelen om je kinderen gelukkig te maken, om je partner gelukkig te maken, om je ouders en je familie gelukkig te maken, om je vrienden gelukkig te maken, om anderen in het verkeer gelukkig te maken, om de caissière waar je je boodschappen afrekent gelukkig te maken, om iedereen maar elke dag gelukkig te maken zodat jij een gelukkig gevoel er aan over kan houden.
 
Als je geluk hebt tenminste.
 
Want negen van de tien keer krijg je niet eens een glimlach of een dank je wel er voor terug. Je bent maar druk om iedereen gelukkig te maken in de hoop dat jij er ook een beetje gelukkig van zal worden.
 
Helaas pindakaas, maar zo werkt het niet.
 
Als er iets is dat ik in mijn leven moest (en nog steeds moet) veranderen is dat ik niemand gelukkig hoef te maken om mezelf ook een beetje gelukkiger te gaan voelen. Geluk krijg je nooit terug zoals je het geeft. Want jij geeft jouw geluk weg, dat is jouw energie vol liefde.
 
JOUW ENERGIE INDERDAAD!
 
Hoe kan je dan denken dat je jouw energie weggeeft en dezelfde energie er voor terug krijgt. Nee die energie wordt door iemand anders ontvangen en die persoon verwerkt het. Die persoon neemt er een warm bad in, draait zich er nog even lekker in rond, droogt zich warm in een handdoek en het vieze badwater blijft over voor jou.
 
Het is tijd om te DOEN.
 
 
Jawel er is maar één manier om dit te veranderen. Die energie, die energie van liefde en geluk die jij hebt ga je nu aan jezelf geven. Geen getreuzel en geen gemaar, jawel het is tijd dat jij dit gaat doen.
 
En begrijp me goed, dit geldt ook voor mij hoor ;-)
 
Stel je eens voor dat jij al die liefde en geluk energie van jezelf in jezelf gaat steken. Wat zou er dan gebeuren? Zou het kunnen dat jij jezelf dan in de spiegel een compliment gaat geven. Dat jij jezelf mee neemt naar de winkel en daar eens lekker gaat shoopen voor jezelf. Dat je daarna op het terras gaat zitten voor een warme kop thee. Zou het kunnen dat jij vanavond eten op tafel zet waar ook jij gelukkig van wordt. Zou het dan kunnen dat jij jezelf gelukkig gaat maken.
 
Ik merk als ik goed voor mezelf zorg en daarbij dus ook mezelf gelukkig maak, ik namelijk veel meer liefde over houdt voor anderen. Dan help ik met alle liefde mijn zoon, mijn familie, mijn vrienden en ga ik met veel meer plezier beginnen aan mijn dag. Met liefde doe ik dan de afwas, was, droog en strijk ik kleren en doe ik fluitend de huishoudelijke klusjes.
 
Daarbij heb ik meer energie om me te focussen op wat ik echt wil. WAT IK ECHT WIL. Ja precies, niet wat de hele wereld wil dat ik doe, maar wat ik wil dat ik doe. Ik heb dromen, grote dromen, maar zonder iets te doen voor mezelf blijven het gewoon dromen waar ik geen energie meer voor heb om ze werkelijkheid te maken.
 
Wees lief voor jezelf. Word je eigen BFF. Geef jezelf je eigen liefde en geluk.
 
Shine bright. You are loved. 💎

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.