Wat doe je met edelstenen die stuk zijn? | Spirit

Gepubliceerd op 29 april 2019 om 07:00

Edelstenen die stuk vallen het is zo zonde en vaak geeft het een verdrietig gevoel. Je hebt tenslotte niet voor niets die bewuste edelsteen bij je gedragen en uitgekozen. Ze heeft je steun gegeven, geholpen en je hebt er van genoten dat ze bij je was. Gelukkig kun je met een kapotte edelsteen nog iets moois doen. 

 

Wanneer een edelsteen stuk gaat dan wil dat meestal zeggen dat ze haar dienst gedaan heeft en je haar niet meer nodig hebt. Je kunt het vanaf nu zelf doen, daar ben je sterk genoeg voor. Toch kan het stuk gaan van een geliefde edelsteen ook pijnlijk en verdrietig zijn. De edelsteen heb je uitgekozen of zij heeft jou uitgekozen, omdat je haar ergens voor nodig had. Dat kan zijn om een innerlijke wond te helen, om inzichten te krijgen, om de warmte die je nodig had, om de emotionele waarde er van of om een andere persoonlijke reden. Het kan ook zijn dat je deze edelsteen gewoon heel mooi vond en haar daarom graag bij je droeg. 

Wat een edelsteen met je kan doen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een soort van afscheid te nemen. Laten we het niet te zwaar maken, het is een steen tenslotte. Maar ik ken ook het gevoel dat je kunt krijgen als je favoriete edelsteen stuk gaat. 

Op de foto zie je twee edelstenen die voor mij belangrijk waren. De groene edelsteen is een jade donut zoals ze dat noemen. Deze kreeg ik toen ik mijn eerste Munay Ki inwijding kreeg. Deze steen gebruikte ik bij elke inwijding en voelde als een onderdeel van de bijzondere reis die ik destijds maakte. Ik blies er mijn angsten doorheen, mijn dromen en droeg hem altijd bij me in die periode. 

Ik mediteerde met de steen en ze heeft me vele inzichten gegeven over wie ik ben, wie ik wil zijn en wie ik mag zijn. De hele Munay Ki reis was een bijzondere reis overigens, maar dat is wellicht stof voor een andere blog. Na de inwijdingen heb ik hem nog lange tijd bij me gedragen tot het moment dat ik hem in mijn edelstenen kistje heb gelegd om er alleen 's avonds zo af en toe mee te mediteren of naar te kijken als dierbare herinnering. Vorig jaar kreeg ik ineens de behoefte om hem weer bij me te dragen en zo ging hij weer in mijn broekzak en voelde ik zijn kracht weer door mij heen gaan. Het gevoel dat het geeft om de edelsteen weer even in mijn broekzak te kunnen voelen, was heel fijn en heeft me door een aantal moeilijke momenten heen geholpen. 

Tot de dag dat hij stuk viel op de vloer van het toilet. Ik heb echt even staan huilen, want ik had hem nodig! Ja bizar misschien, maar het gevoel dat deze Jade steen mij gaf was kracht en dat had ik zo nodig op dat moment. Ik besloot om de steen te bewaren tot ik bedacht had wat ik er mee wilde doen. Weggooien in de prullenbak voelde gewoon niet oké. 

In mijn 'terug geef' doosje ligt deze steen nu al een tijdje te wachten tot ik er iets mee gaan doen. Niet zo lang geleden viel er opnieuw een edelsteen stuk. Deze keer was het de tijgeroog. Deze heb ik op verschillende plekken in huis liggen, waaronder op het toilet (ja er is iets met dat toilet ;-)).

Tijgeroog beschermt je tegen negatieven energie. Ik heb er ook een paar hangen bij de achter deur. Zeker weten dat er niemand binnen komt die negatieve energie bij zich draagt! Deze bewuste edelsteen lag op een plankje. Ik stootte tegen het plankje aan en zo viel deze stuk op dezelfde vloer als de Jade steen. Ook deze bewaarde ik in het 'terug geef' doosje.

Wat doe je met een kapotte edelsteen?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om je edelsteen terug te geven. Met terug geven bedoel ik terug geven aan moeder aarde. Dat is tenslotte waar de edelstenen vandaag komen. 

Eén van die dingen is dat je de kapotte edelsteen begraaft in de aarde. Bijvoorbeeld in je tuin, maar het kan ook in het bos of in de berm. Het gaat erom dat je een natuur element gebruikt voor het terug gegeven. 

Dat is hoe ik het voel en door kreeg toen ik er over mediteerde wat ik met kapotte edelstenen mag doen. Aarde is een prachtig natuur element en een mooie manier om je kapotte edelsteen aan terug te geven. 

Een andere manier is om naar je favoriete water te gaan. Naar bijvoorbeeld een meer, een sloot of rivier waar je graag komt en je op je gemak voelt. Door de kapotte edelstenen in het water te gooien, geef je ze terug aan de natuur zodat ze daar verder kunnen leven. 

Niet leven zoals wij leven, maar voort leven en zichzelf weer kunnen opladen en groeien wellicht. 

Dan heb je de wind en vuur nog als natuur element, al vind ik deze minder geschikt voor kapotte edelstenen. De wind op zich is niet sterk genoeg om je edelsteen aan mee te geven, maar je kunt deze wel gebruiken voordat je jouw edelsteen in de aarde of aan het water mee geeft.

Vuur heb ik zelf niet geprobeerd, omdat ik vuur liever gebruik voor loslaat ceremonies. De edelsteen in het vuur leggen zou natuurlijk prima kunnen, al weet ik niet wat er dan mee gebeurd. Wellicht geeft de edelsteen nog een prachtig inzicht door middel van het vuur. Heb je dat eens gedaan, laat het me dan weten hieronder in een reactie. 

Een manier van het opladen van edelstenen tijdens de volle maan is je edelstenen op de aarde te leggen of ze er in te leggen (wel een stokje er bij zetten, anders moet je flink zoeken de volgende dag).

Mijn favoriete manier om een kapotte edelsteen terug te geven is door de edelsteen in het water te gooien. Ik bedank de edelsteen voor het werk dat hij/zij voor me deed, soms nog met een mooi ritueel er bij  en geef het vervolgens terug aan de natuur. 

 

Op deze manier kun je dus met een kapotte edelsteen nog iets moois doen. Ik ben benieuwd wat jij doet met een kapotte edelsteen. Laat het me gerust weten hieronder inde reactie.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.