Labradoriet en Tijgeroog | Spirit

Gepubliceerd op 30 november 2018 om 08:31

Ik ben dol op edelstenen en de energie die ze geven. De kleuren en vormen zijn allemaal uniek en bijzonder mooi. Vandaag vertel ik je meer over twee hele mooie stenen, de Labradoriet en Tijgeroog. Ik ben geen edelsteen expert, maar wel een enorme liefhebber. 

 

Een edelsteen kies je op gevoel. Vanuit je intuïtie kies je altijd de juiste steen die precies bij jou past. Kies je een steen met je hoofd of ego dan zal je merken dat deze steen ineens kwijt is, stuk valt of in de la beland. Wanneer je een steen niet meer nodig hebt dan ga je dat van zelf merken. En dat vind ik nou ook zo leuk aan edelstenen. De energie werkt, ook als je ier niet bewust van bent.

De Labradoriet

 

De naam is afkomstig van het schiereiland Labrador in Canada, waar de steen in 1770 voor het eerst gevonden werd.

Een magische steen met hele mooie kleurwisselingen. Daarbij heeft de steen ook echt magie. Deze steen helpt je om bewuster te worden en te zijn in je aangeboren magische vermogens. Daar bedoel ik mee dat de Labradoriet je intuïtieve vermogens zoals helderziendheid, aura lezen en telepathie bevorderd. 

Labradoriet is ook een aardende steen. Dat wil zeggen dat wanneer je deze bij je draagt ze je helpt om goed met beide voeten op de grond te staan en de aardse energie door je lijf te laten stromen. Dit heb je nodig om er voor te zorgen dat je energie niet gaat 'zweven' (dit maakt je onrustig, twijfelachtig en onzeker). Een fijne steen om bijvoorbeeld als hanger te dragen maar ook als knuffelsteen in je broekzak.

Deze edelsteen helpt ook je aura te beschermen om energieën van buitenaf buiten je te houden. En om je eigen kracht bij jezelf te houden. Dit geeft je mentale energie, doorzettingsvermogen en helpt tegen je eenzaam te voelen.

 

Kleur: groen, blauw, goud, oranje, rood en soms ook violet

Element: Wind

Chakra: Alle

De Tijgeroog

 

Een absolute zonnesteen vol vitaliteit en fysieke actie. De steen straalt je tegemoet wanneer je je tot hem aangetrokken voelt. Het stimuleert je basis chakra (stuitje), je zonnevlecht, en het helpt je om in actie te komen bij levensproblemen en situaties. Daarbij helpt het je ook om geaard en kalm te blijven. 

Deze steen helpt je om helderheid te krijgen, waarna je in actie over wil gaan. Wanneer je langere tijd iets moet volhouden of ware inspanning moet leveren, kun je tijgeroog op je lichaam dragen om je kracht te geven om vermoeidheid te overwinnen. 

Mediteren met deze steen geeft je een diep gevoel van helderheid en rust, waarna je als vanzelf in actie komt. Je stapt dan gemakkelijker uit het je denken, maar in de intuïtie en geïnspireerde actie om je energie de wereld in te brengen.

De Tijgeroog helpt je om in balans en harmonie te zijn tussen het fysieke en spirituele, tussen emoties bij familie en relatie discussies.

 

Kleur: Goudgeel/Goudbruin

Element: Vuur en aarde

Chakra: eerste chakra basis, tweede chakra heiligbeen en het derde chakra de zonnevlecht

Ontladen en opladen

Zowel de Labradoriet als de Tijgeroog kun je ontladen en opladen door ze onder stromend, lauwwarm water te houden. Het ontladen is essentieel en zo houd je langer plezier van je steen. Het opladen is belangrijk zodat het de kracht en juiste energie behoudt. Beide stenen zijn ook geschikt om in het volle maan licht te leggen. Dit kan gewoon in de vensterbank.

Ook als je niet gelooft in de werking van de stenen, is het belangrijk om je stenen regelmatig te ontladen en op te laden. Zo behouden ze hun mooie glans.


«   »