Spirituele groei neemt zijn eigen tijd. *

Gepubliceerd op 11 mei 2016 om 14:20

Spirituele groei is iets waar vele op dit moment mee bezig zijn. De poorten staan wagenwijd open, het universum is klaar om veranderingen plaats te laten vinden en het aantal engelen om ons heen is ontelbaar. En toch hoor ik veel om me heen en ondervind ik zelf dat de spirituele groei, waar we naar verlangen en om vragen, maar langzaam gaat. Hoe komt dat en wat kun je er aan doen?

 

We worden ‘wakker’

Vele mensen op deze aarde zijn ‘wakker’ aan het worden. Ons spirituele oog gaat langzaam open en we ontdekken steeds meer dat er werkelijk meer is tussen hemel en aarde. Vaak krijgen we een wake up call en ons proces begint.

Wanneer eenmaal de deur geopend is naar de spirituele wereld, willen we allemaal heel snel groeien. Onze nieuwsgierigheid en leergierigheid is groot en ons onderbewustzijn hunkert erna. Vaak levert dit helaas stress en frustratie op, omdat het niet zo snel gaat als dat we (lees ons ego) zouden willen. We vragen de engelen om hulp en vertrouwen op het universum en toch lukt het maar niet om die deur verder open te krijgen.

De wereld is zover om inderdaad wakker te worden en meer en meer mensen staan nu open voor het spirituele. Velen zijn al wakker en hebben het pad voor ons al iets gladder gemaakt. Zij werken al jaren aan spirituele groei, bewust of onbewust. Dit zijn onze ouders, tantes en ooms en grootouders, zij zijn ons voor gegaan en aan ons de schone taak om hiermee verder te gaan.

We willen meer (en meer, en meer…)

Jij bent nu wakker aan het worden, en de deur staat op een kier om open gedaan te worden. Je wilt contact maken met je engelen zodat ze je vragen kunnen beantwoorden. Je wilt misschien wel mensen om je heen helpen door bijvoorbeeld te healen, kaartleggingen doen, readings geven of boodschappen door geven van overleden dierbaren. Je hebt cursussen en workshops gevolgd, je leest boeken en toch lukt het maar niet om stappen voorwaarts te maken. Je blijft staan waar je staat en begrijpt niet waarom het maar niet wil lukken met je spirituele groei.

Spirituele Groei

Onze maatschappij is materialistisch en zakelijk ingesteld en zo zijn jij en ik ook opgegroeid. Ook al voelde jij je anders, toch heb je geleerd dat je maar gewoon moet doen, dat is namelijk al gek genoeg. Ons ego gaat met ons op de loop en neemt ons hart over. Hierdoor weten we niet meer hoe we naar ons hart en gevoel moeten luisteren. En juist is ons hart zitten alle antwoorden. Ons ego en dat van andere wil ons beschermen tegen de veranderingen die komen gaan, het wil ons veilig houden en dingen bij het oude laten. Het innerlijke gevecht tussen ego en hart maakt ons moe en futloos, we raken gefrustreerd en oordelen over wat we van anderen vinden.

Word je bewust hiervan!

Maar vandaag de dag worden we steeds bewuster van onze spirituele kant, meer gevoelige zielen komen op aarde omdat het gewoonweg tijd is.

Je draagt een verleden met je mee en wellicht zelfs meerdere. Realiseer je daarom dat spirituele groei tijd nodig heeft. Je hebt lessen te leren in dit leven, verleden dat los gelaten en verwerkt mag worden en je hebt tijd nodig om dit te doen.

Jouw groei, gaat op jouw tempo. Het is niet te vergelijken met iemand anders, ieder heeft zijn eigen stappen te maken. Je kunt heel hard willen lopen en daarmee heel hard willen groeien. De kans is echter groot dat je dan stappen gaat overslaan waarmee je juist te groei tegen houdt. Uiteindelijk zal je terug moeten om die stappen alsnog te lopen, want ze zijn er niet voor niks en nodig voor jouw eigen groei.

Neem even rust

Stilstand is achteruitgang is een veel gehoorde uitspraak, maar in dit geval gaat die vlieger niet op. Want spirituele groei heeft juist stilstand nodig om te kunnen groeien. Stap voor stap bewandel jij je pad en dat gaat zoals het gaat. Tijdens stilstand krijg je rust om te voelen waar je op dit moment staat, je krijgt tijd om je lichaam uit te laten rusten. Zodat je daarna weer klaar bent voor de volgende stappen. De ene keer duurt het een dag en de andere keer een paar weken. Gun je zelf die rust, en sta even stil.

Belangrijk is om goed naar je eigen proces te blijven kijken. Bespeur je weerstand, frustraties of stress bij jezelf, dan is het tijd om die goed te onderzoeken. Blijf hulp vragen aan je engelen, aan God of aan het universum als je die nodig hebt en steun zal komen Wellicht niet zoals jij het verwacht, houd daarom je geest open en sluit niets uit. Sta open voor nieuwe manieren, nieuwe mensen en nieuwe inzichten.

Vaak liggen daar je lessen en je volgende stappen. Blijf goed luisteren naar je innerlijke stem en zie de boodschappen die de engelen op je pad klaar leggen. Het is aan jou om ze te zien, te horen en te voelen.

Liefs Karin

 

Dit artikel is gepubliceerd op het online magazine www.nieuwetijdskind.com


«   »