Hoe maak je een smudge stick?

Gepubliceerd op 4 november 2022 om 20:10

Een smudge stick maken is makkelijker dan je denkt en het is een leuk klusje om te doen.  Je hebt nodig salie en kruiden naar je eigen smaak en keuze. Ik gebruik deze keer salie, tijm, lavendel en rozen. Bekijk de video voor uitleg. Ik doe je voor hoe je de smudge stick stevig vast maakt en goed laat drogen.

 

Salie helpt tegen negatieve energie

Tijm werkt ontspannend en bevordert het concentratievermogen

Lavendel werkt rustgevend en kalmerend

Rozen staan natuurlijk voor (zelf) liefde

Hoe maak je een smudge stick?

 

Als eerste heb je kruiden nodig. Ik gebruik het liefste salie als basis en vandaar uit voeg ik toe wat ik wil. Begin dus met witte salie en zorg dat deze droog is. Verder kun je allerlei kruiden en bloemen gebruiken die jij mooi vind, lekker vind ruiken of een mooie werking hebben.

 

Zorg dat de takjes allemaal ongeveer dezelfde lengte hebben van zo'n 15 cm. Neem een paar takjes salie in je hand en voeg er de gewenste kruiden en bloemen aan toe. 

 

Neem een touwtje, liefst katoen, en bind dit stevig met een knoop om het onderste stuk van de bundel vast. Houd aan de ene kant wel een ruim stuk (10-15 cm) over om straks te gebruiken wanneer je het touw opnieuw vast moet knopen. Vervolgens ga je het langste stuk van je touw om de bundel heen wikkelen. Bekijk de video om te zien hoe je dit gemakkelijk kunt doen. 

 

Wanneer je bovenaan je bundel komt, draai je om en ga je met het touw weer terug naar het begin (waar de knoop zit). Onderaan de bundel knoop je met het resterende touw een stevige knoop. Tijdens het binden van het touw kun je bijvoorbeeld rozenblaadjes mee vast maken. 

 

Maak de beide touwtjes vast zodat je een lus hebt. Aan deze lus hang je je smudge stick op zijn kop om te drogen. Hang je smudge stick op een droge plaats, liefst op een donkere plek of in de schaduw (zo behoudt je de kleur). Heb je zoals ik geen donkere plek zoals een kelder, wikkel je smudge stick dan losjes in kranten papier. Het kranten papier neemt eventueel vocht op tijdens het drogen en zorgt er voor dat je stick in het donker kan drogen.

 

Zodra de blaadjes knisperen weet je dat je smudge stick droog is en kun je hem gaan gebruiken.


«   »